Kastanjer och kräftor

Vilken helg! 
 
Låt oss se vad vi har haft för oss. 
 
I lördags fick vi besök av några kompisar. Vi gick ut i det fina höstvädret och samlade kastanjer. 
 
 
 
 
Jag insåg plötsligt meningen med mina stora fickor på Leif GW-jackan - att förvara kastanjer! Barnen samlade så många att jag hade en lätt framåtlutad gångstil på vägen hem. 
 
 
 
Sen gjorde vi höstteckningar med löv och glitter och generösa mängder lim. Man ska aldrig snåla på limmet, tycks vara varje barns devis. 
 
 
 
På kvällen var vi bortbjudna på middag. 
 
 
 
Och vilken middag sen! Gratinerade havskräftor till förrätt. Jag måste be om receptet på detta. SÅÅÅ gott! Jag funderar även på hur många man måste äta till middag för att bli mätt...........?
 
 
 
 
Femåringen föredrog rostbröd med smör till förrätt. En delikatess enligt honom. Man ska icke förringa det enkla. 
 
 
 
Idag vaknade jag upp redan vid 07-snåret. Jag hade kunnat sova längre men jag tycker ändå att det finns något lyxigt i att kliva upp före övrig familj, dricka kaffe och slötitta på tv. I tystnad. Det är lika mycket värt som en sovmorgon enligt mig. 
 
 
 
 
Resten av familjen vaknade vid nio. Då ville femåringen ha "vit gröt utan ploppar" och det förstår ju alla med minsta gnutta fantasi att det är mannagrynsgröt. Som genom ett under hade vi ett paket mannagryn i skafferiet?! Jag är fortfarande i chock. 
 
 
 
 
Efter lunch åkte vi in till stan. Det var lite jippo på torget och barnen fick ansiktsmålning. Färg i ansiktet är LIVET enligt den kortaste personen i vår familj. 
 
 
 
Sen köpte vi kaffe latte och varm choklad take away-ledes och gick till en lekpark. 
 
 
 
 
Där hängde vi med några vänner ända tills vi började frysa. Då åkte vi hem.
 
Nu har vi precis ätit middag, barnen har retat upp avancerad gallfeber på varandra (dom har så många trix!) och snart är det läggdags. Jag är mer än redo att lägga mig raklång i soffan för resten av kvällen. 
 
En mycket angenäm helg. 
 

Kommentera gärna!
Sabina

Vet inte varför men jag tycker det är så mysigt att läsa sånahär "vad hände under dagen" inlägg :D

Svar: kul! mer sånt då! :)
Moa DeBruin

2017-10-01 ♥ 19:26:57 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Shanelle

Jag är normalt inte någon som brukar göra reklam för min blogg, men just nu så har jag ett samarbete med Photowall där man får 20% på hela sortimentet. Jag tänkte att eftersom att du har barn och så kan det kanske passa med någon rolig bild på väggarna hos er :) Ha en bra kväll!

2017-10-01 ♥ 22:15:43 » URL: http://shanelle.blo.gg
Hanna Karlsson

Vilken mysig helg ni haft. Kul att få hänga med en dag.

2017-10-02 ♥ 10:53:22 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback