Me too

Jag har blivit sexuellt trakasserad så många gånger att jag inte ens vet vart jag ska börja?

 

Under min uppväxt fick jag lära mig att det var en ”komplimang”. Och det började redan på mellanstadiet. Killarna i klassen tog sig friheter med oss tjejer varje dag. Smög upp bakifrån och greppade tag om vår bröst. Taffsade på våra rumpor. Mellan våra ben. Rangordnade tjejernas kroppar i listor som lästes upp högt. Sprang in i omklädningsrummet när vi bytte om. En tjej dom upplevde vara "slampiga" fick smeknamnet "femöringen" (hon var ju så billig). Alltså vi var TOLV ÅR!

 

Och ingen vuxen sa något. Övergreppen och de sexuella trakasserierna var ju bara "lek". 

 

Vad händer med en pojke som får tillåtelse att agera på detta vis? Vad får han för kvinnosyn? 

 

 

 

Sedan kom tonåren. Att inte kunna snedda över dansgolvet på ett disco utan att få händer över hela kroppen var ju bara ”smickrande”. Och var det inte en komplimang fick vi skylla oss själva, givetvis. Så fiffigt funkar patriarkatet. 

 

Varje gång jag hör en vuxen säga ”när hon blir tonåring får vi ta fram bössan höhö” om ett flickebarn så vill jag SPY i munnen. Det är våra pojkar som vi ska uppfostra, så vi slipper skydda våra flickor med vapen. Alla vi med pojkbarn har en svinviktig uppgift i att lära dom att det aldrig aldrig aldrig är okej att ta sig friheter. Det är INTE macho eller coolt. Vi måste tala om respekt och samtycke!

 

Vad gäller de mäktiga mediemännen som under alldeles för lång tid har fått härja fritt i skydd av en patriarkal tystnadskultur så är det hög tid att vi drar ner byxorna på dessa och synar deras handlande. 

 

Jag står alla dagar i veckan bakom de modiga kvinnor som nu stiger fram och talar. Följ gärna hashtagen #metoo på Instagram. 

 

Det är nog nu. 


Kommentera gärna!
Dalle

Tack för att du vågar heja kvinns!

2017-10-17 ♥ 13:21:52
Anonym

Jag tycker att vi mammor/pappor till våra barn är också skyldiga till deras uppfostran. För tänk om varje förälder tog lite mer ansvar i det hela, då skulle vi haft mindre killar/män som ser på kvinnor/tjejer som sexobjekt. Jag tar mitt ansvar och uppfostrar mina killar att de respekterar kvinnor/tjejer/flickvänner...

Svar: Precis!
Moa DeBruin

2017-10-17 ♥ 17:56:08
sandra ledin

Japp det börjar tidigt dess värre eftersom många kör med: ja de är ju små pojkar och är nyfikna utav sig. Är en sak att vara myfiken och en sak att antasta någon. Äns kropp ör ens kropp hela livet. Även när man är barn.

Blir också fel när många kvinnor gpr runt och säger till mäns försvar att det är en komplimang och va då han tänder ju bara på dig, eller: du har ju ändå inte fått något på länge så njut.

Tror nog inte att det finns en enda kvinna som råkat ut för sexuelltoföredande här i sverige. Vi är väldigt dåliga på att se och ta upp brottet i det och följa upp hur kvinnor verkligen mår efter det.

Utav egen erfarenhet har jag tappat mycket förtroende och tilit till män och tar ett bra tag för mig att våga släppa in någon i mitt liv.

Tycker att #metoo är ett behövande ämne som borde tas upp mer. För att så länge det göms undan så blir det inte bättre.

2017-10-18 ♥ 12:01:38 » URL: http://mammansandra.blogg.se/
Hanna Karlsson

Mycket bra skrivet!

2017-10-18 ♥ 20:21:40 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Jesus, Nepal & tankar från min vardag

helt rätt!!!

2017-10-20 ♥ 10:20:34 » URL: http://idaelisas.blogg.se/
Emma

Tack för att du skrivit precis det jag själv inte orkat. Snacka om att slå huvudet på spiken 👍

2017-10-20 ♥ 22:52:28 » URL: http://emmagrabergs.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback