Nytt jobb here I come!

Jag har hittat det perfekta jobbet för mig.
 
Nämligen drifttekniker!
 
Den här yrkesrollen har kommit till min bredare kännedom under den senaste månaden och den går delvis ut på att man lyssnar efter ljud som inte ska finnas, i ventilationer och rör och sådant där. Om det piper och susar då är det vanligtvis något som behöver ses över eller lagas. 
 
Det jobbet skulle passa mig perfekt!
 
Jag är väldigt känslig för ljud vilket gör min hörsel extremt allert. Ni kanske minns den gången då jag vaknade en natt, helt abrupt, av att en susning knäppte igång i ventilationsröret i vårt sovrum (det här var när vi bodde i lägenhet).  Det var ett knappt förnimbart sus som vanligt folk (läs: min man) inte ens vid hård koncentration kunde uppfatta men JAG HÖRDE DET!
 
Vår vaktmästare fick komma dagen efter och efter en hel del undersökningar och knackande och lyssnande och grejande visade det sig att rören behövde lagas.
 
- I KNEW IT! utbrast jag triumferande med mina flera timmars försprång i den vetskapen. 
 
Om jag var drifttekniker någonstans då skulle det inte finnas ett enda ventilationssystem med pip, det ska gudarna veta. Folk skulle antagligen vara helt häpna över hur tyst det kan vara. Egentligen. Om drifteknikern bara är av den känsligare sorten. 
 
 
RÖR:igt.. 
 

Kommentera gärna!
Cecilia

Välkommen till min bransch! :) Jag jobbar dock inte som drifttekniker men inom fastighetsbranschen och jag är också grym på att hitta oljud! Gah! Kan bli tokig för mindre. Det enda perfekta ljudet är när det blir strömavbrott och man inser hur tyst och skönt det blev :)

Svar: haha. gött jobb!!
Moa DeBruin

2017-10-03 ♥ 17:10:43
Linda Cathrine Liljemalm

Låter ju helt perfekt! Oljud är ju bland det mest störande som finns!

2017-10-04 ♥ 09:52:33 » URL: http://lindacathrine.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback