Skillad på samsovning

Barnen brukar ofta komma över till vår säng på natten. 
 
Jag tycker att det är mysigt. Barnen tycker att det är mysigt. Min man tycker att det är... Sådär mysigt. Inte helt sällan lämnar Spiderpapa det gemensamma sovet och lägger sig i barnens säng istället. Han tycker nämligen att det blir för "trångt" att sova tillsammans.
 
- Stackare, säger ni nu. 
 
- Men snälla nån, säger jag. Trångt??
 
Är man fyra personer på 180 centimeter så får man ta för sig av den plats som finns! Ingen kommer knacka dig på axeln och säga varsågod 90 centimeter sovplats baaaaara för dig.
 
Nix.
 
Istället får man försöka hitta sov-vinklar man inte trodde att man hade i sig. Man får kanske vänligt men bestämt trycka undan ett ben, rulla någon lite obemärkt till andra sidan sängen, dra lite extra i ett täcke, norplåna en kudde som möjligen inte var ens egen från början och vips blir det inte speciellt trångt!
 
You gotta work it bitch! Det är vad jag alltid brukar säga när det kommer till samsovning. 
 
 
 
Person som vet hur man samsover. 
 

Kommentera gärna!
Therese A

Samsover ibland 4 i vår 160 säng... borde kanske köpa bredare säng har jag tänkt nu i snart 9 år.... kanske nästa år? De vill väl inte vara nära för evigt så man får väl passa på, vilken dag som helst kan det vara slut med hälar rakt på det heligaste.....

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

2017-10-25 ♥ 22:21:41
Ida

Ibland kör jag skavföttertricket. Den natten jag kom på det kände jag mig som ett geni. 😂

Svar: Vi brukar lägga barnen skavfötters med oss, väldigt bra trick ja ;)
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 05:38:55
Ellinor

Och jag gillar verkligen INTE när barnen kommer in och ska sova med mig, säger mig för det är just mig båda vill sova med, jag kan verkligen inte sova med dom i sängen och dom sover inte så bra här heller egentligen så förstår inte varför dom ska komma hit och ta min sömn ifrån mig 😩😴 vi har bara en 160 säng och mina barn sover som helikoptrar så har man tur får man en liten plats på hörnet av sängen och jag kan inte röra mig för då är jag rädd att ramla ur 😂😪

Svar: I hear you! 😊
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 06:46:45
thatswedishmama

Haha, exakt så! Jag älskar att sova med barnen medan min man suckar och klagar över att 3åringen sover på tvären när han ska lägga sig. Men så flytta på ongen då? Bara maka lite på benen och vips, en alldeles utmärkt sovplätt! 😁

Svar: exakt! hehe :)
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 07:00:46
Dalle

Haha så är det! Vi samsover med! Jag brukar sova som ett L längst ner 💃🏽

2017-10-26 ♥ 10:49:46
Frida

Ha! Båda våra barn somnar i varsin säng men kommer alltid in någongång under natten. Min sambo muttrar nåt om att det minsann är föräldrarnas säng och sen går han och lägger sig i gästrummet :)

Svar: haha :)
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 14:39:32
Anonym

Både saknar och inte saknar samsovningen nu när barnen är utflugna. När dom var små sov bebis på mitt bröst (Jag låg blickstilla hela natten) mellanstor låg på utsidan och storasyster i mitten av sängen. Trodde inte att jag skulle återgiven normal sömn någonsin 😏 Nu får jag sno åt mig nån samsovningsnatt med barnbarnet. Så mysigt 💚

Svar: Mysigt 😊
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 21:56:28
Anneli

Läste en gång en krönika där en mamma skrev att hon med lätthet skulle kunna sova på en klippavsats på Mount Everest. Med barn i sängen hade hon förfinat sovtekniken till att vara ligga på minsta möjliga centimetrar längst ut och kunna vända sida genom ett frivarv i luften! Hög igenkänningsfaktor.

Svar: 😂
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 22:33:02
Hanna Karlsson

Grabbarna ville gärna samsova med oss men till slut blev det för trångt. Äldsta var runt nio-tio när han slutade komma över. Ida har aldrig velat sova hos oss, inte ens som bebis. Jo, första tre månaderna men inte sedan.

Svar: Jag har hört talas om barn som helst sover själva! Väldigt märkligt för mig som alltid haft barn väldigt väldigt tätt intill, hehe. Alla barn är olika. Mina har nog inga närliggande planer på att sluta komma över. Men som sagt, jag tycker bara det är mysigt :)
Moa DeBruin

2017-10-26 ♥ 22:43:09 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Anonym

Vi skaffade en 210 säng när vi insåg att barn nummer 3 tycker om samåkning lika mycket som hans 2 bröder 😂

Svar: naaaajs :)
Moa DeBruin

2017-10-29 ♥ 19:28:00
Anonym

Vår 1,5 åring har inte ens egen säng, vi tycker det är helt uuuubderbart att sova med henne 😍 När hon började sova på tvären (..varför?..) köpte vi en 90-säng och vips hade vi en 270 cm säng hehe. Mkt praktiskt och bra. Hoppas lillbebisen får plats sen bara. Hen kommer i april :)

Svar: mysigt :) grattis till tillökningen!
Moa DeBruin

2017-10-29 ♥ 19:41:26

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback