Unik fredagstradition och flärpande ljud

Jag älskar dagen fredag! Den är så kravlös på något vis. En snäll dag. Vi brukar bara ta det lugnt, äta middag med extra fin dukning och mysa framför Idol. Vi är antagligen väldigt unika på det sättet????
 
Förresten. På tal om en helt annan grej.
 
Det är så lustigt för när jag sitter och jobbar i köket brukar jag höra "springande steg" i taket. Ja, typ i taket? Ljudet är så knepigt och jag kan inte riktigt placera det. Första gången jag hörde det trodde jag att det var några barn som sprang utanför huset. Varför jag nu skulle höra det så tydligt? Sen har jag tänkt att det kanske är råttor? Fast det känns inte heller troligt för jag hör bara ljudet någon enstaka gång dagtid och alltid med samma längd och rytm. Nu tänker jag att det kanske är en fläkt eller något som flärpar. Ja "flärpar" känns som rätt ord för detta ljud. Jag har även kopplat det till ett tillfälle då vår granne nämnde att hon aldrig hör något från oss förutom ibland "när barnen springer i trappan". Jag minns att jag tyckte att det var så konstigt för våra barn springer aldrig i trappan. Det är inte en grej dom gör. Jag tänker så här i efterhand att hon kanske hör samma ljud som jag? 
 
Hm.....
 
A ja.
 
Kom inte och säg att det INTE HÄNDER SPÄNNANDE SAKER I MITT LIV!!
 
*mystiken tätnar*
 
 
 
  

Kommentera gärna!
Anonym

En skata som springer på taket! Det har vi ibland (bara dagtid). Har ett vinkelhus, så jag har lyckats se dem inifrån ibland när de är på andra sidan. Men det tog ett tag att komma underfund med!

Svar: Kan va! Faktiskt. Vi har en hel del av dom här.
Moa DeBruin

2017-10-06 ♥ 15:54:41
lisbeth

Mmmm tänker... Det är något, kanske har en helt naturlig förklaring?? Det jag kom o tänka på, är när jag var tonåring o bodde i ett hus med en extremt tung garageport.. Det hördes i hela huset när den drogs upp! När jag hörde det tänkte jag "nu kommer pappa hem". Vilket han inte gjorde.. Men ca 20 min efter jag hört ljudet kom min pappa hem. Kändes så konstigt?? Jag tror ju inte på det övernaturliga, men ändå har jag upplevt en del oförklarligt? Tror kanske?? att det är någon som vill säga dej något! Typ en skata,fast det vore ju tråkigt;)

2017-10-06 ♥ 21:34:53
Kusin P

Jag tror ändå på möss! Vi har på vinden o dom liksom krafsar sig fram, snabbt!

Svar: det som talar emot är att ljudet är ganska högt, mer som en fläkt
Moa DeBruin

2017-10-06 ♥ 22:34:34
Sofie

Det är ju möss i väggarna 🙈

2017-10-06 ♥ 22:37:48
Alice

Vi har skator som låter sådär. Tänkte också råttor först där i början, men hos oss sker det på dagen vilket talar mot det (utöver att det sker på taket vilket inte känns så typiskt råttor) och sedan såg jag det ske live. Så skator tror jag på för er del med.

2017-10-07 ♥ 02:09:29
Jennika

I år har vi haft ekorrar i vårt mellantak. De sprang också på taket samt klättrade på väggarna (utomhus då) :). Och olika fåglar brukar också skutta omkring på taket.

2017-10-07 ♥ 08:58:51
Anonym

Detta kändes lite läskigt på nåt vis, då jag hör EXAKT samma sak hemma hos mig i vårt radhus. Eller ja, det kan jag ju inte svära på, men på din utförliga beskrivning känner jag verkligen igen mig. Hör du det överallt? Jag hör det framförallt i badrummet, där vi har ventilation i taket. Jag har vart bombsäker på att det är råttor, men det kanske det inte är? Vi måste helt klart gå till botten med detta 😉

Svar: Spännande! Jag hör det bara i köket 😁
Moa DeBruin

2017-10-07 ♥ 11:31:45
Sabina

Spöken såklart ;) alla mystiska ljud är spöken i min värld (tyvärr)

Svar: Hehe ja jag är inte alls främmande för den hypotesen
Moa DeBruin

2017-10-07 ♥ 11:55:55 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Anonym

På vårt tak springer skatorna, låter som nån springer på taket 😄

2017-10-07 ♥ 15:47:09
Jennie

Jag skulle gissa på fladdermöss om det är ett levande ting som orsakar ljudet, annars att det är något i ventilationen som bildar ett slags drag vid olika tidpunkter. Hörs det både sommar och vinter?

Svar: ja året runt
Moa DeBruin

2017-10-08 ♥ 00:17:43
Emma

Det är möss på vinden. Hjälper med mössfällor och ost!

2017-10-08 ♥ 10:50:03
Ellinor

Men hallå, cliffhanger!! Vill ha svar nu på vad det äääär.. Jag tror också så klart på spöken 😊 skumt att grannen hör det också.. Vill veta meeer!

Svar: Jag ska grotta mer i detta! :)
Moa DeBruin

2017-10-10 ♥ 04:27:49

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback