Ångest

Ja-happ då har ett täcke av ångest rullat in över den här quinnan. Mig alltså. 
 
Ångest för mig kan te sig olika från gång till gång. Det kan vara att jag hänger upp mig på saker som jag har sagt eller gjort. Det kan te sig fysiskt i form av att jag blir väldigt trött eller att jag har svårt att ta djupa andetag. Det kan även vara att jag blir väldigt hypokondrisk. 
 
Den här gången tar det sig uttryck i tre grejer. För det första har jag drömt massor av mardrömmar den senaste tiden. Jag beskrev ju en i det här inlägget. I natt drömde jag att jag att jag gick runt i kvällsmörkret på en parkering och letade efter min bil. När jag väl hittade bilen var den omringad av massa hotfulla ungdomar (haha??) som inte ville låta mig åka iväg. När jag väl kom in i förarsätet och skulle köra därifrån var gasen jättetrög. Det spelade ingen roll hur mycket jag gasade så kom bilen ingenstans. 
 
Hm... Hej hej ångestdröm. 
 
För det andra har jag börjat vakna vid 04-05 på morgonen och kan inte somna om för att tankarna mal. Att sömnen blir påverkad är verkligen en typisk ångestgrej för mig. Jag har dock aldrig några problem att somna på kvällen, vilket är skönt. 
 
För det tredje har ångesten även hakat upp sig på min mail. Jag vet att det låter astöntigt men jag kan alltså få mailskräck när jag har ångest. Jag antar att det handlar om något slags kontrollbehov, att jag inte vet vad som väntar mig när jag klickar på öppna och att jag förväntar mig det värsta. 
 
Opp opp! Nu kom jag på en fjärde grej. Jag känner mig kass också. På mitt jobb. Värdelös och misslyckad och kass. Mys. 
 
Om jag får lov att rota lite i mig själv tror jag att ångesten den här gången bottnar i att jag står mellan flera olika jobbprojekt. Jag vet inte exakt vad som väntar mig. Och lika mycket som jag älskar det lika mycket stressar det mig. 
 
Att skriva det här ger mig också ångest. Japp. En härlig sörja av knepigt inställda tankebanor. 
 
Vi får väl se när det går över för den här gången. För jag vet att det går över. 
 
 
Älskar vårt hus och älskar utsikten! Bra grej mitt i allt.
 

Kommentera gärna!
Anonym

Kämpa på! ❤️

2017-09-27 ♥ 09:35:49
Anonym

Styrka till dig, du är snart ute på andra sidan igen! Ångest är hjärnspöken, och spöken finns inte på riktigt ❤️

2017-09-27 ♥ 10:08:53
Anna

Kram!

2017-09-27 ♥ 10:11:16
Emelie

Oj vad jag känner igen mig. Särskilt det där med mailångesten och att ibland känna sig kass, eller som en bluff, på jobbet eller bland vännerna.. Vilket man egentligen vet är helt fel, men ändå kommer tankarna ibland.
Du är inte ensam iaf! Kramar

Svar: kram tebax! :)
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 10:17:37
Anonym

Jag fattar vad du menar med ångest över mailen, och att känna sig kass. Lider själv av ångest,fått det bekräftat har aldrig haft det förut men vissa perioder blir det värre andra perioder mildare. Men blir aldrig riktigt samma. Skönt att du skriver öppet om det, det får en att känna man inte är ensam :) hoppas ångesten ger med sig snart. 👍 / D

Svar: Ja det är skönt att höra att fler känner liknande :) Kram!
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 10:43:27
Anonym

Kärlek till till!💕💕💕

2017-09-27 ♥ 10:54:05
Erika

Oj känner så igen mig i det du skriver här, speciellt mailångesten jag får hjärtklappning deluxe när det kommer till de där inkorgen alltså särkilt om man väntat på mail med tentaresultat. Att känna mig total kass i det jag gör är också något som är allt för välbekant.
Sänder några styrkekramar åt ditt håll ❤

Svar: kram tillbaka till dig! :)
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 12:25:51
s p i n d e l t j e j e n

Känner igen mig, du är inte ensam :)
Imorgon känns det säkert bättre. Kanske ;)
Kram på dig!!

Svar: Kram Carro! :)
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 12:36:22 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Anonym

Precis så där har det varit för mig med på sistone. Fick inte luften ”ända in” i lungorna (väldigt typiskt hos mig), vaknar 1-2 ggr om natten men har precis som du aldrig problem att somna om kvällen, drömde inatt att jag konfronterade en kuslig man som sedan började följa efter mig i natten och hur mycket jag än ”ville” springa fortare så rör sig benen bara i slow-mo. Så jäkla vidrigt. Idag vaknade jag upp illamående. Värsta är att jag verkligen inte kan få fram varifrån denna ångest kommer, vilket jag annars brukar förstå ganska snabbt. Gah. Stjärnorna kanske eh? Hoppas på bättre tider för oss båda snart!❤️

Svar: feel ya! Illamående glömde jag bort, jag kan må jätteilla i samband med ångest. Också ett symptom. Kram till dig!
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 12:59:41
Emma

Oh tell me about it! Ibland har jag perioder då jag helt enkelt känner fysiskt obehag vid tanken på att öppna mejlen på morgonen, det är sjukt. Speciellt om det är flera frilansuppdrag i luften. En gång tackade jag nej till ett uppdrag via mejl, och när jag såg svarsmejlet komma tvingade jag min mamma (jo, MAMMA) som råkade sitta bredvid mig att läsa det i stället för mig. Jag hade väl dåligt samvete över att ha tackat nej eller något. Kunde inte öppna i vilket fall som helst.
Sedan kan jag också läsa igenom mejl som jag själv skickar en miljon gånger för att kolla att de säkert blir rätt, att tonfallet och formuleringarna sitter exakt som de ska. Varför är det så lätt för vissa att bara flänga hit och flänga dit och ta lätt på alla kontakter med andra människor, medan vissa (jag, och troligtvis även du) överanalyserar varje litet pip eller munryck och går runt och straffar oss själva med ångest över ingenting?

Okej, slut på självömkansmonologen.

Tack för din ärliga blogg! :)

Svar: haha åh! Jag känner igen mig! Jag har fått Matilda att öppna flera av mina mail för att jag själv verkligen inte kan förmå mig att göra det! Hon får liksom "kontrollera" så att mailet är "okej" varför det nu inte skulle vara det?? Även om inte alla mail kommer med lycka och glädje så är mina jobbkontakter sällan otrevliga och ALDRIG hotfulla om nu det skulle vara varför jag är rädd? ja herregud vad man håller på. Tack själv snälla :)
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 13:04:08
Elisabet

Jag skickar också styrkekramar! Hoppas det känns bättre snart! Det är säkert ett bra steg på vägen att vara medveten om varför en känner som en känner.

Svar: tack snälla :) Tacka allihopa va goa ni är som peppar och delar med er!
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 13:18:23
Mli

<3

2017-09-27 ♥ 13:28:19
Anonym

Kärlek och kramar till dig! 😘💐

2017-09-27 ♥ 14:22:36
Pia

Usch... är också mitt i en ångestperiod. Saker som jag måste ta tag i (ringa chefer o myndighet mm) och så tänker man att bara jag gör det samtalet så blir det bra men det blev värre o krångligare :(
Bläh! Tur det går över som du sa :)
Vi får kämpa på!

Svar: kämpa kämpa! Det går över! kram till dig!
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 14:29:31
Jule

Jag hoppas du mår bättre snart. Kram!

2017-09-27 ♥ 14:39:39
Sandra R

Hoppas att det vänder snart så att du kan sova gott och slippa oroa dig i onödan. Min ångest ligger som en ful filt över axlarna och jag kämpar med att få bort den.

Svar: pepp till dig! kram!
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 14:54:53 » URL: http://rapsbagge.blogspot.se
Anna

Alltså, jag blir så GLAD när du pratar om din ångest! Missförstå mig rätt, önskar dig såklart inte ångest men tycker det är så skönt med människor som vågar prata om det. Det gör att jag förstår min ångest lite mer. Jag tycker alltid att det är jättejobbigt att skicka iväg mejl när jag inte vet "vad jag kan vänta mig" och har aldrig ens funderat över att det har med ångesten att göra? Men det är klart att allt hänger ihop! Jag kommer alltid in i ångest på hösten (eller... mer ångest) och det är ju sämst, kanske blir denna höst hösten jag orkar ta tag i det!
Men pepp och styrka till dig och TACK för att du delar med dig (var egentligen bara det jag ville säga)

Svar: Tack själv snälla!
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 15:29:46
Emelie

Oh vad jag känner igen mig är också inne i en period med mer ångest, skönt att läsa att man inte är ensam med alla tankar och känslor. ❤️

Svar: kram! :)
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 16:59:08
Emma

Känner också igen mig. Det som ofta kännetecknar min ångest är att jag får otroligt mycket katastroftankar. De kommer när jag lägger mig i sängen på kvällarna och handlar om allt från att något av barnen ramlar i trappen och slår sig, till att det kommer terrorister till jobbet. Väldigt energikrävande när det enda man vill är att sova! Pepp till alla oss med ångest!

Svar: ❤️❤️❤️🤜🤛
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 18:17:22
Anonym

Åh, känner igen mig i många punkter! Har även kommit på att jag brukar ha ångest inför presentöppning på kalas, julafton etc. Både om det är någon annan som ska öppna presenter, eller jag själv. Är orolig över huruvida personen i fråga kommer att tycka om min present. Och tvärtom om jag själv fyller år, huruvida jag kommer att reagera när jag öppnar presenterna jag fått...

2017-09-27 ♥ 21:18:33
Anonym

Att jobba på att möta sig själv i compassion när det blir såhär, samtidigt som man inte köper hjärnans påhitt och agera för mycket efter det brukar snabba på att det går över tycker jag. Och att jobba på tolerans av osäkerhet. :)

2017-09-27 ♥ 21:21:56
Sara

❤️

2017-09-27 ♥ 22:12:42
Anna

❤️Kramar till dig!

Svar: tack! :)
Moa DeBruin

2017-09-28 ♥ 12:18:19
Dalle

Känner så igen mig! Särskilt med mejl o skola! Får svårt att börja plugga att öppna en bok är ett helt jävvla berg! Heja dig!

Svar: heja tillbaka! :)
Moa DeBruin

2017-09-28 ♥ 12:28:39
Anonym

Styrkekram!

2017-09-28 ♥ 16:22:20
Elin

Styrkekram!

2017-09-28 ♥ 18:27:13
Emelie

Krya på dig 😘

2017-09-28 ♥ 19:55:08
Johanna

Usch så tråkigt, hoppas att allt blir tydligare och bättre för dig snart!

Har själv haft bilmardrömmar på senaste tiden. Jag har inget körkort utan bara övningskört och i drömmen är jag själv men måste på något sätt köra bil. Och så kommer skräcken att jag ska bli påkommen eller krocka och skada någon. Fy, måste också vara någon slags känsla av kontrollförlust tror jag.

Ta hand om dig!✨🌸💕

Svar: Låter som en stressdröm... Tack snälla!
Moa DeBruin

2017-09-28 ♥ 21:55:26 » URL: http://ensllsam.blogg.se/
Irmeli Arlin

Kan bara hålla med alla, ångest är ett problem som alltför många förnekar och förminskar, det blir som att man är svag (kom igen, ryck upp dig osv). I själva verket är det tvärtom, kan du leva med det är du stark.

Svar: 😊😘
Moa DeBruin

2017-09-28 ♥ 23:35:32 » URL: http://irmeli.blogg.se/
Jennifer

Usch ja, ångestdrömmar och att ständigt vakna kl 4-5 känner jag verkligen igen mig i när jag tex blir stressad över att jag har för mycket att göra och för lite tid... Plus att jag ältar allt jag inte gjort eller sagt riktigt rätt, vilket kan bli en del eftersom jag givetvis säger och gör lite mer tokigheter när jag är stressad. 😔 Jag brukar numera försöka meditera lite när det blir så, vilket jag tycker hjälper. Sen är det ironiskt nog svårare att faktiskt få det gjort när man är stressad... 😜Kämpa på och ta hand om dig. Att prata om det är också bra! Tack! 👍

Svar: Tack själv 😘❤️
Moa DeBruin

2017-09-29 ♥ 21:02:26
Frida

När jag var liten var jag ofta orolig utan att veta varför. Som vuxen och åtminstone lite klokare vet jag ju att det var ångest. Det hette inte så då, och jag kallade bara det oro. Jag kan fortfarande vakna med ångest i bröstet, som om hjärtat fått fjärilsvingar. Idag vet jag att det inte är något farligt och att det bara sitter i mitt huvud. Det är hjärnknas liksom. Det är en oerhört skön insikt att ha kommit till. Jag kan just därför bortse från fladdret i bröstet och starta igång dagen precis så som jag hade tänkt.

Svar: Känner igen, jag var också väldigt orolig som liten och kan som vuxen identifiera det som ångest
Moa DeBruin

2017-09-29 ♥ 22:04:54
Emelie Elisabeth

jodå. igenkänningsfaktor 3000. kan ju dock hjälpa dig att sticka hål på en av dina ångesttankar, nämligen den om att du känner dig dålig på ditt jobb. nehejdå. GLÖMMET! jag har ju både sett o hört motsatsen - du är grym! KRAM!💕

Svar: Vad gullig du är Emelie 😘 Right back at ya!
Moa DeBruin

2017-09-30 ♥ 01:08:32 » URL: http://emelieelisabeth.com/
Anonym

Samma här. Efter en period där jag har mått asbra och varit pigg och glad samt könt mig snygg så känner jag mig ful och sämst och värdelös. Min ångest kommer främst på kvällen när jag ska sova och då får jag ångest för att jag har ångest för att jag är rädd att ångesten ska hålla mig vaken. Då brukar jag lösa det med att slå på en podcast för att få tänka på andras tankar en stund.

Svar: Skönt att du har en strategi där 😊❤️ Jag har aldrig ångest kring sömnen hemma där emot känner jag igen din känsla när jag sover borta
Moa DeBruin

2017-09-30 ♥ 13:22:42
Viskningen

Kram!

2017-09-30 ♥ 13:32:25 » URL: http://viskningen.blogg.se
Hanna

Jag känner så väl igen mig i dina tankar. Du är inte ensam. Kram

Svar: tack :) kram!
Moa DeBruin

2017-10-01 ♥ 09:02:32 » URL: http://hannafialotta.blogg.se
Sassa Bengtsdotter

💜

2017-10-01 ♥ 19:39:44 » URL: http://lifeishardbutimstronger.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback