Hur en hall INTE ska vara

Man vet att man är vuxen när man börjar ha starka åsikter om hur en hall ska se ut............
 
Japp.
 
Hallar som går bort enligt mig:
 
1. Hall där man kliver in och har direkt insyn i köket eller något annat av hemmets allra mest heliga. I vårt hus idag ser man bara en trappavsatts. Att en mindre bomb har bräserat i köket på andra sidan väggen, det förtäljer inte hallen. Perfekt. 
 
2. Hall som är placerad på så vis att man passerar igenom den varje gång man ska någonstans i sin bostad. Den här typen av hall är förvisso tacksam om man vill ha spridning på grus och slask men jag har aldrig haft det som prio i mitt liv. 
 
3. Hall utan möjlighet till ordentlig förvaring. Ibland ser jag hallar på Hemnet vars förvaring består av en stång med tre designgaljar. Den hallen har aldrig tagit hand om två gräsiga och blöta barn som kommer hem från en regnig fotbollsträning. Det förstår man. 
 
4. Hall som inte ens existerar utan där man istället kliver rakt in på heltäcksningsmattan i ett vardagsrum. Den typen av "hall" har jag förvisso bara upplevt i amerikanska serier, men ändå. Jag ryser varje gång jag ser det. 
 
Ledord för min framtida hall: Avskild, rymlig, lättstädad, mycket förvaring.
 
Vår hall nu:
 
 
Det här ser man när man kliver in hos oss (spaljen användes ofta som avlastningsgarderob, ja).
 
 
Det här ser man från andra hållet. En liten men okej hall. 
 
 
 
Till vänster innan trappan ser man vår matplats. 
 
 
Från matplatsen ser man köksdelen (som vi ska renovera!) 
 
 
Det var det. 

Kommentera gärna!
Gunnel

Hej, vart har du köpt den vita byrån/skåpet? Precis vad vi letar efter!

Svar: Ikea 😊
Moa DeBruin

2017-09-25 ♥ 19:48:37
Diana

OMG hur får ni plats med bara en skohylla till er familj?!?! Vi håller på att bli galna, vi har tusentals jädrans skor som jag snart slänger ut genom dörren rakt ut på gatan så att de blir påkörda och oanvändbara.... Vi har två feta garderober från golv till tak och sida till sida men NOPE här har vi familjen omöjlig liksom. :D :D :D

Svar: Det är skor i hyllan du ser till vänster 😊 Sen har vi de skor som inte funkar för säsongen i källaren. Och några i en garderob och... ja lite över allt 🤔
Moa DeBruin

2017-09-25 ♥ 20:22:02 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/lamadre/
Karina

Känner igen mig så mycket :D

2017-09-25 ♥ 21:48:24
Anonym

Åh vad jag vill sätta upp något på vägen som man ser rakt fram när man kommer in. 😊

2017-09-25 ♥ 22:17:45
Therese

Håller med dig helt!
Jag hatar dessutom när dörren till lägenhetens enda badrum ligger precis vid ytterdörren.. Visserligen perfekt om det krisar när man är på väg hem men mindre kul på hösten/vintern när man måste hoppa runt för att inte få blöta strumpor varje gång man ska på toa...

Svar: Håller med! Vårt badrum ligger lite för nära hallen kan jag tycka :)
Moa DeBruin

2017-09-26 ♥ 08:32:38 » URL: http://theresewiksten.se
Anonym

Vet inte varför, men det är så mysigt att få se in i folks hem såhär!

2017-09-26 ♥ 09:36:35
Jenny

Vi har hall nr. 2... Gillar det inte. Utanför entrédörren har vi en stor betongplatta och balkongen som tak. Vi funderar på att bygga det till en grovhall istället så vi slipper ha det såhär. Precis till höger när man kommer in har vi toadörren och precis till vänster är trappen. Vi har dessutom dubbla dörrar ut varav innerdörren blockerar toadörren när den är öppen (vilken den ofta är av praktiska själ...).

Svar: Segt. Att bygga ut låter smart. Låter ju som att ni har den möjligheten :)
Moa DeBruin

2017-09-26 ♥ 14:45:29
Anna Burström

Vi har en ENORM hall, som en går igenom. Men med en sån megahall är det noll problem - för en har en ENORM matta, för att liksom passa i den enorma hallen. Mao: allt grus är i den enorma mattan i den enorma hallen, och noll spridning av grus och skit. För mig går trånga hallar tvärbort. I vår kan tre barnfamiljer klä på sig samtidigt, och det finns ändå plats för ytterligare fölk.

Svar: Låter som en DRÖM!
Moa DeBruin

2017-09-26 ♥ 21:52:40
Anna

Känner hur min värld gungade till litegrann. Går ni in på övervåningen?! Sutteränghus (eller hur det nu stavas) antar jag (därav formen på fönstren ovanför soffan) men hej... Så ser det inte ut i min illusion av hur du bor. Får rita om bilden helt enkelt. :) Eller egentligen behöver jag jobba lite på att dämpa de där illusionerna.

Äsch, jag håller med om din hallspaning. Det var kanske mest det jag skulle säga.

Svar: Haha ja! Vi bor i suttetänghus och kliver in på ovanvåningen :)
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 10:31:32
Fale Artut

Det ser trivsamt och redigt ut, och jag tycker att du kan vara stolt över ditt kök som förmodligen har högre kvalitet än ett nytt. En del har ju jättekök med alla möjliga finesser men lagar ingen mat. Förresten så är hallar utan förvaring ett stort problem om man har flera storväxta ungdomar som åker skoter och har JÄTTESKOR och JÄTTEKLÄDER.Ibland verkar det som om man har en gigantisk familj, sex sovrum och fyra bad. En dag blir barnen stora och flyttar, man kan tjäna på att tänka "större" och "längre". Att trivas är viktigt! I vår hall står det en vävstol modell mindre, och en frysbox, ovanför frysen hänger ett skåp,för ytorna skall användas och ibland får man använda vävstolen som avlastning och torka vantar och sockar på. Så kan det gå när man har 200 kvadrat med förråd åt alla håll och flyttar till ett torp utan tvätt och dusch, och ingen hall alls. En ytterdörr, klen, och en meter med trappa ut till höger, då är man framme vid innerdörren, en inre minimal hall utan förvaring, ett utrymme till höger under trappen hade en slags hatthylla och skohylla, och där finns också en lite dörr som går till utrymme under trappen där man kan få in skurhinken, vitlökslådan, assistenten, löklådan, plåtburkar, städsaker och regnkläder. Ha de!

Svar: haha... låter som en festlig hall :) Och ja, köket har en god kvalité helt klart. Vi ska försöka spara på så många grejer som går, men måla om och fixa till lite
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 11:49:06 » URL: http://faleartut.blogspot.com
Anonym

Vi använde den första "hallen" som kylskåp när vi hade köpt det. Nu har vi en liten påbyggnad med hall och tvätt/dusch. Men utrymmet jag beskrev är kvar, till höger där hatthyllan var är ny ett skafferi med dörr som fanns i ena kattvinden, en ny hatthylla gjordes av sånt som vi hittade, ett gammalt skåp från Norge fick komma in från ladugården. Det är 2,52 högt och var ett gissel att få in. Det står framför dörren in till vardagsrummet så att det blir mera utrymme där. Följden blir att det blir lite mörkt, och egentligen är det lite för stort nertill, aningen trångt... Målat i brunt och vi funderar på att måla om det, men då kanske man förstör ursprunget. Hjärncellerna har sysselsättning i alla fall! Kram! Dessutom undrar jag om jag skall konvertera det till GARNSKÅP! Det var Henriettas klädskåp, nu är det kökssaker i det.

Svar: haha ja det låter som att du har lite att fundera på! kram kram
Moa DeBruin

2017-09-27 ♥ 13:16:08
Anonym

Men varför har ingen frågat VAR HITTAR JAG MATTAN?! 🤔 Är i stort behov av stor (mörk så smutsen inte syns så en slipper dammsuga) hallmatta som ser ut exakt så där! Väldigt tacksam för svar!

Svar: Vi köpte vår matta på ett ställe som heter Mattcentrum i Skövde. Den var på rulle då vi måttbeställde den. Den är GULD. Pallar och slukar allt. Vilket är praktiskt med barn
Moa DeBruin

2017-09-28 ♥ 20:31:49

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback