Spiderchick

Matlådetyperna
Tillåt mig generalisera och kategorisera in folk efter typen av matlåda.
 
Fem olika matlådetyper:
 
1. TrerättersTrine 
Trine är egentligen inte speciellt förtjust i att ta med sig matlåda till jobbet. Men hon inser en viss ekonomisk vinning i det hela och har därför plikttroget med sig en matlåda varje dag. Variationen är dock lika låg som lusten och Trines kost cirklar därför kring ungefär tre olika rätter. Därav smeknamnet TrerättersTrine. 
 
2. ÖverraskandeÖrjan
ÖverraskandeÖrjan har även han matlåda med sig varje dag men till skillnad från TrerättersTrine kommer Örjans kost alltid med stor variation och inkluderande överraskningsmoment. Man vet aldrig vad som döljer sig under plastlocket. Det kan vara allt från lax till tacos till pastagratäng till järpar till ärtsoppa till sushi till... Ja. Ni fattar. Örjan överraskar. 
 
3. ÄtaUteUlla
Ulla har aldrig med sig någon matlåda. Hon köper alltid mat ute. De enstaka gånger per år som ÄtaUteUlla faktiskt har med sig en matlåda går det ett sus genom personalrummet och så samlas alla kollegor kring lådan för att inspektera dess innehåll likt en sällsynt relik. 
 
4. NödkostNina 
Nina har aldrig med sig någon lagad mat. Istället plockar hon med sig en burk makrill, knäckebröd, keso, fil, en tomat, en burk majs... Ja allt som kan ätas utan minsta möjliga tillagning men ändå med känsla av lunch får följa med.
 
5. OrdningOchRedaOlle 
Som namnet antyder är det ordning och reda på Olle. Matlådan, eller nej förlåt, matLÅDORNA är noga uträknade och uttänkta med huvudrätt, sallad, sås och andra tillbehör upplagda i separata lådor. Fuktskadade kolhydrater, sallad som mixat sig felaktigt med protein och matlådor som läcker är det värsta Olle vet. 
 
 
 
 
 
 
 
Wolv

Attans jag är nog TrerättersTrine, men det är ju för att all god mat vill jag äta hemma framför en film!
Kanske får göra en kraftansträngning och bli ÖverraskandeÖrjan istället? xD

Svar: jag är ÄtaUteUlla, möjligen ledsamt nog för min plånbok.... he.
Moa DeBruin

Sarah

Väldigt kul att jag på mitt jobb tidigare hade en medarbetare som hette Ulla, som ALLTID ville äta ute men ibland hade låda med sig och då förvirrade alla på hela kontoret :D

Svar: Haha 😂
Moa DeBruin

Anonym

Klockrent, kände igen alla de där från mitt senaste jobb ☺

Svar: 😆👍
Moa DeBruin

Anna F

Team OrdningOchRedaOlle! 👌🏽

Svar: Grrrrrymt 👌🏻
Moa DeBruin

TrerättersTrine

Bra iakttagelse! Precis så är det på mitt jobb.

Svar: Bra där Trine 👌🏻😊
Moa DeBruin

Lovisa

Spelar ingen roll vad du skriver om, alltid lika underhållande ;)

Svar: 😄😘
Moa DeBruin

Daniela

Jag är en mix av trerätterstrine och överraskandeörjan, om man kan vara det. I perioder med noll ork och fantasi=trerätterstrine (köttfärssås, korv med makaroner och lax med potatis). I perioder med ork däremot! Jäkla vad vi varierar oss, just nu är vi inne i ett riktigt flow och testar nya rätter, smaker, så många olika färger som möjligt på maten osv.
Saknar dock en kategori, MatkasseMia, personen som strikt lagar 5 olika rätter från en färdigkomponerad matkasse varannan vecka och har lite halvdana matlådor de andra veckorna ☺ och färdigrättersFredrik. De har alltid en felixpaj eller Billys panpizza redo att mikras😀

Svar: Haha mycket bra addering!
Moa DeBruin

Marie

Jag är en blandning av TrerättersTrine och NödkostNina. Jag plockar ihop de absolut enklaste matlådorna som behöver minimalt med tillagning, till exempel salladsmix och falafel i tortillabröd. Och jag har bara typ två-tre rätter jag skiftar mellan. Ska man äta ute måste jag planera innan, vill inte göra i ordning en matlåda i onödan!

Josefine

Haha, åh jag är MatkasseMia 😅😅

Linda

Jag är typ 3 och 4 i en härlig kombo 😱🙈

Felicia

Skönt att man jobbar på förskola och får lunch varje dag för 10kr. 😊

Svar: Gött 😊
Moa DeBruin

Emma

Haha, ja du prickade in varenda en av kollegorna (och mig själv)

MY

Eftersom jag är ätauteUlla umgås jag mest med andra Ullor på lunchen och har ingen aning vilka de andra kollegorna är :-)

Svar: då förstår jag att du inte någon vidare koll på vad som händer i lunchrummet ;)
Moa DeBruin

Veronica

...på min förra arbetsplats satte "RecensionsRonja" standard vid lunchbordet. Hen recenserade ALLAS mat grundligt och väldigt syrligt. Typ ”Ojojoj, det där måste du bli väldigt mätt på? Vad väger matlådan? Två kilo?” eller ”Jahaaa… har du färdigköpt såsmix till den där?!” och dylikt. Promenaden från mikron till lunchbordet var riktigt nervös ibland. Hehe.

Svar: HAHA! JAAA! Hade helt glömt denna typ. Sjukt obehaglig. Man drar sig för att öppna matlådan i RecensionsRonjas närhet, om man säger så.
Moa DeBruin

Johanna

Oh yes, känner igen alla från mitt jobb☺️

Camilla

Du känns som en riktigt ÄtaUteUll! Dom är alltid lite roligare och coolare än oss andra som stannar kvar i lunchrummet med mikrovågsugnarna. Jag skäms lite nu över att jag nog är en OrdningochredaOlle.................. En söt liten glasburk för den lilla lingonsylten, jajamen!

Svar: haha... Icke skämmas över detta! Jag är MUCHO impad över Olle. Samt - jobbar hemma 3 dagar per vecka och steker då en Halloumi till lunch. Typ. Ganska ocoolt.
Moa DeBruin

Anna

OrdningochredaOlle här! Om jag det inte blir över från middagen kan jag styra upp plan B, en smaskig omelett! :D

Ajli Müller

Jag är helt klart NödkostNina. Fast en annan variant: slänger in ett paket bregott i personalkylen och tar med en förpackning knäckebröd till kontoret. Då dröjer det innan jag ens måste ta med lunch nästa gång. För jag äter falu rågrut med bregott till lunch varje dag, tills paketet är slut. Då blir det kanske frukostknäcke med bregott. Och ibland kanske jag har en banan i väskan. Hehe.

Svar: haha låter väldigt ekonomiskt? :)
Moa DeBruin

Marina

haha! Så kul! Jag är OrdningOchRedaOlle och ÖverraskandeÖrjan... när min sambo inte är på affärsresa. :P

Ajli Müller

Ja, gud, väldigt ekonomiskt! Måste dock tillägga att jag har KOOOORTA arbetsdagar - slutar kring 14 nästan varje dag, ibland tidigare - så när jag kommer hem äter jag ikapp mina uteblivna näringsämnen och kalorier och sånt ^^

Svar: låter sunt! :)
Moa DeBruin

Jessica Högberg

Ha ha, jag är nog trerätters tina=))

Svart-Stina

Haha, som vanligt hög igenkänningsfaktor... Jag har nog gradvis gått från att vara en renodlad ÄtaUteUlle till att bli någon sorts OrdningOchRedaOlle. Fast just nu jobbar jag mycket på distans så blir inte mycket matlådor. Som någon påpekade saknas FärdigrättersFredrik :)

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

JUNITJEJ

Jag äter alltid med eleverna på skolan, så jag tar aldrig med mig någon matlåda.

Ida

Jag är TrerättersTrine; ris och korvstroganoff, chilli con carne med ris samt kanske nån soppa. Jag lagar storkok och fryser in för annars blir det inget mat hemifrån och jag har inte råd att äta ute 5 dagar i veckan haha! Men mellan varven försöker jag va som OrdningOchRedaOlle men i längden orkar jag inte. Sen har jag haft en kollega som var som tog med sig det som fanns i skafferiet precis som NödkostNina, skojar inte nu att hens luncher var precis som du beskriver.

Lunch på jobbet är aber ibland! Saknar när jag jobbade inom skolan och man fick pedagogisk lunch. <3

Josefin

Möter hela tiden RecensionsRonja på mitt jobb. Äter vegetariskt och standard är att alla ska ojja sig över min matlåda och ba "har du proteinbrist" "sojafärs är det äckligaste som finns" "de måste haft MASSA konserveringsmedel i för att få sojabönorna till å bli oumph!" etc.

Själva står de och mosar i sig tysk lövbiff med antibiotika. Men sånt säger jag inte ;)

Svar: haha fy vad störigt att få sin mat och sina val recenserade så
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress