Samtal och syskonmatch

Idag har jag och Spiderpapa haft samtal med åttaåringens lärare i skolan. Åttaåringen fick massor av beröm vilket såklart gjorde oss meeer än malliga. När ens barn får fina ord känns det EXAKT som att man själv har fått det. 
 
- Berätta meeeeer om mig själv! ville jag säga och låta fröken klia mig under hakan. 
 
Sen visade åttaåringen en teckning han hade målat av sin familj där lillebror hade några slags röda... Horn? I pannan? Lite oklart vad det betydde. I övrigt såg vi alla glada ut. 
 
Efter samtalet åkte jag och åttaåringen in till stan för att hitta höstytterkläder. Bäst att göra det nu innan det blir frost och det bara finns storlek hundrafyrtioelva och trekvart kvar i alla jackor. Nej jag vet, den storleken finns inte ens. Det är det som är konstigt. 
 
 
 
 
 
 
Kolla vilka fina jackor och mössor vi hittade! 
 
 
 
 
Syskonmatchning är min svaga punkt. Jag vill bara hinna matcha mina barn så mycket det går innan dom kommer på andra, mindre matchande, tankar. 

Kommentera gärna!
Monica

Okej märklig fråga på ingång, men hur tänker ni kring att köpa nytt till lillebror vs ärva kläder? Jag SÖRJER att vi aldrig kommer få syskonmatcha eftersom lillasyster alltid kommer kunna ärva storebrors kläder, och därför aldrig behöva något nytt..Tänker främst ytterkläder dårå, eftersom de inte vetkar slitas lika mycket? Frågar av nyfikenhet då mina små endast är 3 respektive 1 år gamla, så är relativt nybörjare inom syskonshopping.

Svar: Lillebror ärver jättemycket av storebror. Typ allt. Fast sen när barnen blir äldre upplever jag att det slits mer på saker så det blir inte riktigt lika mycket ärv som när barnen var mindre. Men oavsett brukar jag unna mig en syskonmatchning här eller där trots att lillebror kanske skulle kunna ärva. Men något nytt ska väl minstingen också kunna få, trots att han är lillebrolla :) Han är ju fem år nu och ganska medveten om vem som får nytt och inte. Ibland kan det även handla om att kläderna inte passar för säsongen då det skiljer tre år på våra. Inte helt synkat alltid.
Moa DeBruin

2017-09-12 ♥ 22:14:13

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback