Besök i skolan

Idag har femåringen varit i skolan och träffat sin blivande fröken och sina nya klasskamrater. Föräldrar var också med. Mycket pirrigt och spännande. 
 

På frågan vad som ska bli roligast med att börja skolan svarar femåringen ”att få vara med lärarna och kompisarna och leka”. Ändå snällt att han inkluderar lärarna, tycker jag haha. 

 

Jag minns när vårt äldsta barn började skolan, minns ni? Jag kände mig helt orolig inför det och tyckte att vårt lilla, lilla, lilla barn inte alls var redo för den stora skolvärlden. 

 

Men efter tre år har vi blivit rutinerade skolbarnsföräldrar och inför minstebarnets start är jag lugn som en filbunke. Han känner redan alla fritidspedagoger, får samma fröken som storebror har haft och har varit i lokalerna tusen gånger. Dessutom börjar han i samma klass som en hel hög förskolevänner och känner många av de äldre barnen. Han har även storebror och alla storebrors kompisar som hejar och ropar och inkluderar. Så ja, det är helt klart något av en räkmacka in i skolan för denne lille gosse. Jag själv är ju äldsta syskon och när jag nu betraktar mitt yngsta barn ser jag hur mycket man får på köpet. Storasyskonet sopar banan i mångt och mycket *klappar mig själv retroaktivt på axeln*.

 

Vår påhittiga och företagsamma femåring ♥ Med massor av fantasi. Funderar mycket och ställer minst tusen frågor per dag. Sjunger hela tiden. När han inte ställer frågor då. Älskar att samla grannskapets alla barn i lek. Omtänksam mot de som är mindre. Försök förresten inte pilla in några orättvisor för då säger denna femåring ifrån direkt, var så säker. 

 

Jo, jag har möjligen varit detta barn partiskt sedan 10 juli 2012, men jag vet att han kommer trivas och fixa skolan galant!

 

Både barn och mamma är redo för detta nya steg. He. he.

 
 
 
 

Kommentera gärna!

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback