Spiderchick

Bröd och bulldag
Jag har länge tänkt att jag ska baka bröd! Finns det något godare än nybakat bröd?? 
 
Svar: Nej.
Källa: Verkligheten. 
 
Av oklara anledningar har jag dock aldrig kommit mig för brödbakandet. Fram till nu. Efter en del re-search bestämde jag mig för att baka tekakor på grund av... Ja. Gott. Helt enkelt. 
 
Det var ett bra val för dessa tekakor blev ruggigt goda! Barnen åt tre stycken var i ett nafs. Mamman åt eventuellt fyra. Med mycket smör. Just detta är möjligen det negativa med att baka - det väcker någon slags glupsk björn inom en och bakningsresultatet tar slut alldeles för fort. 
 
 
 
 
 

Jag använde det här receptet. Med modifieringen att jag hade min tekakor i ugnen närmare 10 minuter plus att jag bytte ut två deciliter vanligt mjöl mot två deciliter rågmjöl. Det blev alldeles perfa!
 
Nu är mitt mål att jag ska baka minst en sådan här sats per vecka! Det löftet kommer hålla som längst ett dygn men ni kan väl låta mig rida på hybrisen en stund. 
 
Efter mitt brödbakande ringde jag till mormor och då berättade hon att hon precis hade bakat vaniljbullar så då gjorde vi det enda rimliga i en sådan situation. Vi åkte dit. 
 
 
 
 
 
Jag har med andra ord knappt inte haft en enda glutenfri stund på hela dagen. 
 
HA!
 
Fint så. 
Helena

Gluten är livet ❤️

Svar: Indeed!
Moa DeBruin

Inne hos Ina

Åh.. När jag pluggade bakade jag ofta matbröd. Det gick bra när man ändå var hemma och läste. Nu med heltidsjobb är det svårare.

Svar: ja det är ju jäsning och grejer som ändå gör att det tar ett litet tag. Men värt det när man väl får tiden :)
Moa DeBruin

Marie

Detta är en perfekt, kalljäst lös deg som du inte behöver knåda. Bara rör ihop o ställ i kylen över natten. Klicka ut bullar eller stjälp upp till ett stort bröd. Vetemjölet går såklart att byta ut o ersätta med vilket mjöl man vill eller en del fröer och kryddor.
25 gram jäst
5 dl kallt vatten
1 msk socker eller honung
1/2 msk salt
1 msk olivolja
10-12 dl vetemjöl
Bara rör ihop o jäs i kylen över natten.
Baka på 225 grader i 25-30 minuter.
Så enkelt att man kan ha nybakat bröd varje dag.
Testa!

Svar: Mums! Det ska jag testa :)
Moa DeBruin

Felicia

men yuuum! Bröd är typ det godaste som finns alltså.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress