Viloposition

Igår körde jag ett body balance på gymmet. Det är stretching, styrka, avslappning, mindfullness och lite allt möjligt inbakat i det passet.
 
Det är så himla skönt att stretcha ut kroppen och mindfulla knoppen! En timma försvinner i ett nafs. 
 
Igår lärde jag mig att man gärna ska sitta så här 30 minuter om dagen. Det är en så kallad "viloposition" som är superbra för höfterna. 
 
 
 
 
 
 
Ja fast man ska ha hälarna i golvet förstås och möjligen sitta betydligt rakare i ryggen. Hur nu det någonsin ska bli möjligt för mig?? Hela jag måste bli cirka 450% vigare och smidigare. Men jag tänker att jag ska öva på detta en stund varje dag och vips kanske hälarna får kontakt med golvet? Just nu är det på intet sätt en "viloposition" för mig eftersom varje gång jag sätter mig ofrivilligt kvider något i stil med oooooöööööiiiiiiooo... Tjejen som håller i body balance-passet där emot kan vila med benen bakom huvudet. Typ. 
 
Japp. Nu vet ni vad jag kommer pyssla med framöver.  
 
 

Kommentera gärna!
Maria

Du kanske inte bad om tips nu. Men börja sitta på huk mot en vägg. Det gör jag ibland och det är ju riktigt skönt jämfört med att sitta på huk på egen hand innan rörligheten tillåter :)

Svar: det var ju ett jättebra tips! :) ska testa!
Moa DeBruin

2018-04-17 ♥ 10:53:00
Malou

Ytterligare ett oombett tips (dryg tjej) - testa om möjligt att ha fötterna bredare isär och börja med fingrarna i marken framför dig för bättre balans :)

Svar: yes! Satt mer så på själva passet :)
Moa DeBruin

2018-04-17 ♥ 12:14:02
Maria

Jag började med regelbunden yoga vid nyår, var ungefär lika smidig som ett kylskåp gjutet i betong med extra starka armeringsjärn. Har kört på 4-7 dagar i veckan, bara korta pass, och lagt lite extra fokus på stretch efter annan träning och nu kan jag faktiskt sitta i den där positionen och i framåtfällning ligger magen mot låren. Jättestor skillnad! Och jag kör bara yoga hemma, har hittat en jättefin instruktör som dessutom får mig att skratta så gott som varje pass; Adriene.

Svar: Härligt! 😄👌🏻 Jag har kört mycket yoga i perioder, men det här med smidighet är verkligen en färskvara he... Men så skönt när man känner skillnad!
Moa DeBruin

2018-04-18 ♥ 05:26:07

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback