Dagens ögonbrynshöjning

Så mycket älsk på den här bildbeskrivningen. 
 
 
 
 
 
Den är från brittiska Guardian, när de återgav Megan och Harrys bröllop i våras. 
 
En så liten grej ändå - men ändå så omvälvande. 
 
Tänk att vi (jag) är så ovana vid att kvinnan lyfts på det här viset, med profession och allt, att det får en att höja både ett och tre ögonbryn. I förtjusning förstås. 
 
 

Utseendet på min kropp

Idag insåg jag att det var ytterst länge sedan jag hade funderingar kring utseendet på min kropp. Det var länge sedan det var viktigt för mig och den insikten är så SKÖN! Befriande. 

 

Jag tror att det har att göra med:

 

Ålder

I takt med att jag blir äldre blir utseendet på min kropp mindre och mindre viktigt. Jag kan verkligen inte motivera mig till att lägga tid på att ens fundera över hur delar på mig ser ut. Det finns så mycket annat som gör att jag och alla människor är värdefulla. Och det finns så mycket annat jag vill lägga min tid på. 

 

Flöde 

I mina sociala flöden följer jag inga som på något vis ger mig tveksamma tankar kring min kropp eller om mig själv över lag. Jag kan gå in på mitt Instagramkonto och känna mig trygg med att när jag lämnar forumet känner jag mig precis lika säker på mig själv som när jag klickade mig in. Och det är verkligen mitt tips till alla - se över ditt flöde med omsorg.

 

För er som vill följa en rolig människa med smarta tankar och härlig syn på kroppen kan jag varmt rekommendera Kobran.

 

Följ följ!

 

 
 

 

Erfarenhet 

Jag har genom åren hunnit träffat SÅ många olika människor med SÅ många olika kroppstyper att jag mer än väl begriper att det är omöjligt för två personer att se likadana ut. Det här med att det finns en norm och en ”mall” hur man ska se ut är med andra ord så orimligt att det blir absurt. Jag bläddrade i en modetidning häromdagen och kom på mig själv med att känna att likriktigheten bland modellerna känns så… Omodern? Faktum är att modebranschen, som ändå framställer sig själva som en bransch i framkant, är ofantligt stillastående. På ideal-fronten intet nytt. Känns det som. År efter år. 

 

Umgänge 

Jag pratar aldrig kropp eller utseende med mina vänner. Det är ingenting uttalat utan det är bara ingen i mitt umgänge som tycker att det är intressant. Skönt. 

 

Egenkväll och tidstypiska val

Igår sov barnen över hos sin morbror, Hanna och lillkusinen. Dom var så pepp!
 
Jag och Spiderpapa blir dock alltid rådvilliga när vi spontant står inför en barnfri kväll. Det finns så mycket vi kan göra! Men vad? Passa på att utföra alla ärenden som står på kö att bli avbockade? Snickra färdigt möblerna till altanen? Storstäda? Rensa? Åka till IKEA? Bo på hotell? Bio? Åka på en supersnabb minicharter? Träna ihop? Ta puttegulliga bilder till Instagram med caption "han ♥" eller "hon ♥" i Spiderpapas fall. 
 
Till slut valde vi att ta en promenad in till stan och käka sushi.
 
 
 
 
 
Sen tog vi en promenad hem och låg i soffan resten av kvällen. Min man valde en Tom Cruise-film på Netflix.
 
Känns oerhört tidstypiskt att en man född på 80-talet väljer en Tom Cruise-film.
 
Min pappa skulle antagligen välja en Clint Eastwood-film alla dagar i veckan. 
 
Mina söner kommer antagligen välja något med Jocki Boi. 
 
Just sayin. 

Sömnmätning

I natt har jag mätt min sömn med en app. Jag fick min man att göra det samma. 
 
Här är min sovkurva. Jag blev förvånad att jag ändå verkar sova så djupt? 
 
 
 
 
Jag har alltid inbillat mig att jag sover lätt. Men jag tror snarare att småbarnsåren har gjort att jag har väldigt lätt för att vakna när det "gäller". Jag är som en ninja som gör ett karatehopp rätt upp från lägsta till högsta kurvan.
 
Vid klockan 06 ser man att jag vaknade av min mans sömn-app som signalerade något. Sedan vaknade jag 07:30 igen av hans alarm. 
 
Appen har spelat in 8 minuters snark också vilket givetvis inte är min snark. Det är min mans snarkande. Nu kan jag tyvärr inte lyssna på inspelningen för det behöver man premiumkonto för. Men jag behöver inga ytterligare bevis. Jag är säker (eller så har jag blivit en snarkare i förnekelse) (det är ju det snarkare gör förutom att snarka - förnekar) (kanske signar premium ändå).
 
Här är min mans kurva. Jag vet inte riktigt vad han har haft för sig i natt? Förutom att snarka. 
 
 
 
 
Min man menar att jag buffade på honom vid 02-snåret (jag gör det när han snarkar) och det är därför kurvan visar att han var typ vaken då. Men se det kan man se på MIN sömnkurva att jag INTE gjorde. 
 
HA!
 
AAaahhh... Så skönt att äntligen kunna odla fram säkra bevis i vårt äktenskap!
 
Jag råkade förresten sätta igång appen på jobbet igår i vaket tillstånd och är ändå förvånad att jag har haft två dippar? Antagligen var jag tillfälligt tyst då. 
 
 
 
 
 
Japp.
 
Nu ska vi fortsätta mäta vårt sovande i fem nätter och sedan kan man tydligen utröna någon slags kvalité på sömnen. 
 
Myyyyyycket intressant.
 
*smeker min djupsömn medhårs*
 
 

Namngivning

I helgen var vi på namngivning för min lilla snuffiluffituffisnuffisnuff!!! <3
 
Även kallad mitt brorsbarn. 
 
Väldigt roligt att träffa kusiner, mostrar och diverse. 
 
Vi åt smörgåstårta till mat och prinsesstårta till efterrätt. När alla rätter är tårta - då vet man att man har hamnat på ett ÄKTA svenskt kalas. Älskvärt förstås. Och GOTT.
 
 
 
 
En rolig grej är att jag fick tillbaka mina skor och min kusin fick tillbaka sin tandbortsladdare. Jag glömde mina skor när vi bodde hos henne i Lund under semestern och fick av misstag med mig hennes laddare till Skövde. Jag har med andra ord gått barfota och min kusin har inte borstat tänderna. På två veckor. Kan vi ju låtsas för dramatikens skull. 
 
 
 
 
 
Jag och min man matchade i grönt. 
 
 
 
 
 
Jag och min kusin matchade i hantering av bebisar. 
 
 
 
 
 
En mycket mysig namngivning! 
 
 

Långsamt och skonsamt

Idag var min första jobbdag efter semestern. 
 
Vad man behöver när man inte har varit på kontoret på sex veckor:
 
Kaffe.
 
 
 
 
 
Ett idel öra.
 
 
 
 
Först och främst måste man kicka igång kaffetarmen. Det vill säga den del av magsystemet som ska ta hand om  höstens all maskinkaffe. 
 
Sedan måste man gå igenom sin egen samt alla kollegors semestrar inklusive pratsamma omvägar kring det. Efter det ska man gå igenom nästa års semestrar vilket alla redan har skapat en nedräkning till. Sedan hoppla är det lunch. 
 
Efter lunchen avhandlas alla arbetsuppgifter som måste tas tag i tills man konstaterar att klockan sprungit iväg så allt det där får vi göra imorgon. Eller möjligen nästa vecka.  
 
Jamenar tjena, låt en semesterfirare starta långsamt och skonsamt liksom. 
 
Över och ut. 
 
 

Hård relatering

Igår stod jag i kö i mataffären. Bakom mig stod en mamma och ett barn som skulle få köpa lördagsgodis. 
 
Plötsligt hörde jag hur mamman utbrast till barnet:
 
- Men nu får du väl ändå sluta TJATA om ALLT hela tiden! 
 
Jag relaterade så hårt till den meningen. 
 
Jag ville bara vända mig om till den sommarlovströtta mamman, lägga en hand på hennes axel och viska ett ömt I feel you lill´ mama. 
 
Inget värmer mig så mycket som att höra hur andra föräldrar inom rimliga ramar tappar tålamodet. 
 
Makes me feel:
 
 
 
 
 

Åkattraktioner passande mig

Med åldern har mitt sug efter pirriga karuseller minskat drastiskt. Jag känner NOLL för åkattraktioner med branta backar. 
 
På Liseberg åkte jag bland annat följande: 
 
Kållerado
Perfekt attraktion! Man skumpar runt på vatten i lagom takt och gör en oläskig snurr ibland.
 
 
 
 
 
Kaffekoppen 
Möjligen lite svängig, men okej. 
 
Hissningen
Hemsk! Jag pinade mig upp i den för att sexåringen absolut inte ville åka själv. Plus att det stod treåringar i kön. Kan en trettiosexmånaders så kan jag, tänkte jag. Men fy. Ångesten. 
 
 
 
 
 
 
JukeBox
Klev ur attraktionen och skakade. 
 
Flumeride
Klev ur kön.
 
Farfars bilar 
Tummen upp för attraktioner som kör i gå-takt.  
 
 
 
 
 
Skräckscenario: Att behöva åka Valkyria som har en backe med 90 graders lutning!! Tacka vet jag Farfars bilar vars enda lutning sker när du stiger i och ur. 
 

Living the dream

Jag levde drömmen på Liseberg igår. 
 
 
 
 
 
Jag ser helt hysterisk ut i blicken men det blir väl så när man just har vunnit två stjärnvinster på fem minuter och dessutom av sitt FAVORITGODIS!?!
 
Jösses. Jag har så mycket att stå i framöver att jag eventuellt måste förlänga semestern med några veckor. Jag får sätta ett autosvar i mailen med texten "så mycket choklad, så lite tid - hoppas ni förstår". 
 
 

Lite om mäj

1. Beroende av?
Min mobil. Jag får lättare klåda när jag är utan den för länge. Jag vet. Inte normalt. 

 

2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Antagligen... Blå.  

 

3. Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är rolig.

 

4. Brukar du skratta för dig själv?
Oh ja! Ofta. Jag hade en period när jag skrattade högt varje gång jag tänkte på hur Matilda tar bort tandsten. Just nu fnissar jag högt åt vår kompis som, när vi spelade Tre snabba svar, svarade "röra i sylt" på frågan vad man kan göra med en käpp. Rör man verkligen i sylt med en käpp?? HAHA! Detta har sedan urartat rejält rent intern-skämtmässigt och lutar nu åt att jag antagligen kommer tillverka en käpp åt kompisen i julklapp. Vill sedan gärna se honom röra i sylt med den. 

 

 

 

 
 
 

 

5. Vad är det konstigaste du ätit?

Okej, inte vad jag har ätit kanske. Men är det inte överlag rätt konstigt att samhället utan omsvep dricker något som kommer från juvret på ett nötkreatur, men så fort en mamma försöker amma sin bebis utan att gömma sig tar det hus i helskotta? SÅ märkligt.  

 

6. Hur imponerar man på dig?
Genom att bjussa på sina imperfektioner. Jag ÄLSKAR folk som exempelvis bjuder hem trots att hushållet inte är skinande rent eller vågar erkänna sina rädslor. Då har man mig på imponerings-kroken. 

 

Passar på att bjussa på den här snygga bilden igen, bara för det.

 

 
 
 

 

 

7. Vilka egenskaper gillar du inte hos andra?

Pretantiösa människor som inte kan chilla. Eller människor som tar allt utrymme vid sociala sammanhang med noll förmåga att känna in rummet. 

 

8. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Till vardags: Kliver upp vid 06:30-ish. Kokar kaffe, duschar medan kaffet kokar, dricker kaffe, tar på mig kläder, väcker barnen, dricker mer kaffe.

 

9. Serier du följer just nu?

Younger, Orange is the new Black och Good Girl. 

 

10. När brukar du oftast gå och lägga dig?

Jag har ju drabbats av någon slags kvällshybris och lägger mig vid 23:30 typ. Oftast efter midnatt nu på sommaren. Jag blir dessutom förvånad när jag ringer familjemedlemmar vid 23:00 och dom har gått och lagt sig?? Hybris var det som sagt. 

Törnrosa - en märklig story

Jag snubblade över sagan om Törnrosa.

 

Sagor från förr är SÅ märkliga! Vilket inte är så konstigt eftersom de har några år på nacken. 

 

 

 

 

 

Men ändå!

 

Tillåt mig saxa och dissekera sagan om Törnrosa (här kan ni läsa sagan i sin helhet): 

 

• Drottningen fick en dotter och kungen ställde till med en stor fest. Han bjöd inte bara sina släktingar, vänner och bekanta utan också feerna. Det fanns tretton feer i hans rike. Men han hade bara tolv guldtallrikar som de kunde äta på, därför fick den trettonde stanna hemma.

Min kommentar: Kungen bjöd alltså alla utom EN? På grund av en tallrik? Här hade man ju annars kunnat hoppas att den som styr ett helt rike skulle vara något mer lösningsorienterad. 

 

• När elva av feerna hade meddelat sina goda önskningar, kom plötsligt den trettonde in. Hon ville hämnas för att hon inte hade blivit bjuden och ropade:

- Kungadottern kommer att sticka sig på en slända, när hon blir femton år, och hon kommer att falla död ner. 

 

Min kommentar: Den trettonde fen är sur för utebliven inbjudan. Jag fattar. Men man hade kunnat tro att en avföljning på Instagram eller möjligen lite hederligt skitsnack hade räckt som "straff" men nej då, här krävs tydligen ett BARNAMORD? 

 

• Då trädde den tolfte fen fram. Eftersom hon inte kunde utplåna den onda spådomen utan bara mildra den, så sa hon:

- Prinsessan kommer inte att dö utan bara sova djupt i hundra år.

Min kommentar: Det var ju en "förmildrande" grej. Verkligen. Man får hoppas att hon la in en passus gällande liggsår också. 

 

• I samma ögonblick som 15-åriga Törnrosa stack sig på sländan föll hon i djup sömn. Hela slottet föll i sömn på samma gång som hon.

Min kommentar: Vänta lite... Föll hela slottet i djup sömn? Det ingick väl ändå inte i trolldommen? Ska hela hovet kollektivt straffas för att kungen var snål 15 år tidigare?

 

• Steken slutade fräsa och kocken som just skulle ge kökspojken en örfil, träffade honom inte utan båda somnade. 

Min kommentar: Inget ont som inte för något gott med sig. 

 

• Nu hade de hundra åren gått. Törnrosa skulle vakna upp igen. När prinsen kom såg han hela slottet ligga sovande och på tronen slumrade kungen och drottningen. Så snart prinsens mun hade rört vid Törnrosas mun, slog hon upp ögonen. 

Min kommentar: Törnrosa skulle väl vakna efter 100 år oavsett? Men så kommer någon random dude och tar åt sig äran för allas uppvaknande.

 

• Så firade prinsen och Törnrosa bröllop med prakt och ståt och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Min kommentar: Här vill jag korrigera slutet på sagan och istället skriva "och sedan undrade Törnrosa vem fasen det var som hade kysst henne i medvetslöst tillstånd? När hon hade fått en ursäkt och prinsen (möjligen lite sent i livet) lärt sig vikten av samtycke sa Törnrosa hasta la vista baby och tog igen hundra borttappade år tillsammans med sina polare. Kanske gifte hon sig. Kanske inte. Kungen å sin sida lärde sig att aldrig mer vara dumsnål. The end" 

 

 

Sommarjobbet

I veckan kom jag på den briljanta idén att erbjuda barnen viss betalning om de rensade stenplattorna framför vårt hus. Ett slags första sommarjobb, kan vi kalla det.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet:
 
• Sommarjobbarna börjar rensa
• Sommarjobbarna vill ha rast 
• Minsta sommarjobbaren undrar om han kan rensa bara lite, eller helst inget, och ändå få pengarna?
• Stora sommarjobbaren tycker att han gör mer än den mindre sommarjobbaren 
• Mild konflikt uppstår
• Det kommer till sommarjobbarnas kännedom att de även måste sopa bort det rensade ogräset efter sig
• Mild panik uppstår 
• Sommarjobbarna försöker förhandla bort sopningen
• Minsta sommarjobbaren menar att ogräset som är rensat så småningom kommer att blåsa bort
• Mamman menar att det tyvärr inte är tillåtet att vidarebefodra delar av arbetsuppgifterna till naturens eventuella nycker
• Sommarjobbarnas morbror börjar prata latin och talar om vikten av pacta sunt servanda! 
Avtal skall hållas! 
• Sommarjobbarna är föga imponerade av latinsk retorik
• Sommarjobbarna kräver att en vuxen ska hjälpa till
• Morbror går med på att hjälpa till 
• Båda sommarjobbarna ber om förskottsbetalning 
• Mamman säger nej då hon misstänker att en förskottsbetalning drastiskt kommer minska sommarjobbarnas motivation till att rensa klart plattorna  
• Mamman börjar även tänka att det tar mer tid att hantera sommarjobbarnas olika krav och villkor än vad det hade tagit att rensa stenplattorna själv
 
Meeeen meeeen.
 
Inga pengar är ännu utbetalade. Fortsättning följer. 
 
 
 
 
 

Kissnödig dröm

Jag var SÅÅÅ kissnödig i natt! Men jag orkade inte gå upp på toaletten. Jag försökte somna om och drömma ordentligt men hela tiden sökte sig kissnödigheten in i mitt medvetande. 
 
Ungefär så här (så att ni får en känsla): 
 
Det var en gång en prinsessa som var så kissnödig att halva kungariket... Eller nej nej. Ingen var kissnödig. Det var en gång en prinsessa som var så SMART att hela kungariket kissade på si... NEJ! Stopp stopp. Det var en gång en prinsessa som var så SMART att hela kungariket HURRADE med kissblåsorna fyllda till bre... Nej nej. Spola tillbaka. Det var en gång en prinsessa som var så SMART att hela kungariket HURRADE med VINGLASEN fyllda till bredden. Och sen kissade dom lyckligt på sig i alla sina da... STOPP! 
 
Ni hör ju. Omöjligt att drömma med en blåsa som pockar på uppmärksamhet.
 
Till slut fick jag ge upp och palla mig till toaletten. 
 
 
 
 

Mera bygge

Det byggs vidare utanför radhuset i Skövde.
 
Idag byggde vi en bänk av det virke som blev över efter altanen. Och med vi menar jag absolut inte jag. 
 
 
 
 
 
Titta det går att lyfta på locket också.
 
 
 
 
Det här är första bänken av totalt tre stycken.
 
Sen ska vi hitta goa kuddar och dynor också. Kommer bli FAB!
 
 
 
 
Barnen har byggt var sin liten fåtölj. 
 
 
 
 
Den större varianten är storebrors fåtölj och den lilla är lillebrors. Nu tänker jag att vi kan bygga en mellanstor till mig och en stor till Spiderpapa. 
 
Sen kan det komma en flicka som heter exempelvis Guldlock som kan provsitta fåtöljerna och så kan Spiderpapa säga "DET ÄR NÅGON SOM HAR SUTTIT I MIN FÅTÖLJ" och sen kan jag säga "det är någon som har suttit i min fåtölj också" och sen kan någon av barnen pipa "och det är någon som har suttit i min fåtölj och som sitter där än".
 
Eller vad vet jag? Bara ett exempel på hur vi skulle kunna utnyttja altanen. 

Altanen är klar!

Min man och kompis har sågat och borrat.
Ibland skrattat, stundom knorrat.
 
Nu är hela trallen på plats.
Det krävde sin insats.
 
Det fikades sockerkaka bakad på mjöl.
Och intogs möjligen en och annan öl. 
 
Först såg det ut så här.
Det var misär.
 
 
 
 
Sedan lades en stomme.
Att det behövs, förstår varenda tjomme. 
 
 
 
 
Efter hand stommen blev mer komplicerad,
jag tänkte, NÄÄÄE nu blir jag RUINERAD!
 
 
 
 
 
Efter två dagar var altanen klar. 
Den som byggde, kände sig som en superstar! 
 
 
 
 
 
Nu vi en bänk ska bygga.
Kanske blir den rak, som en brygga?
 
 
 
 
 
Eller så blir den i vinkel om vi får känsla.
Hur som helst, inget man kan gränsla.
 
 
 
 
 
Vi är så nöjda och glada! 
Snart sitter vi här och dricker Piña colada. 
 

En söt lista

Topp 3 smågodis?

Absolut INGET av det som Regina visar. Hu! Skräckpåsen har jag kallat den sedan jag såg den. Förlåt Regina <3 

 

Popcorn eller godis på bio?

Både och ock! Popcorn i kombination med choklad måste vara den bästa mixen näst efter... Stavmixern?

 

 

 

 

Bästa chokladen?

Fy vilken elak fråga! Det är som att be någon välja favoritbarn. Jag älskar ALL choklad lika mycket! 

 

Favoritchips?
Salta chips. Jag nämnde det på Instagram i veckan och undrade samtidigt om det är som att vara en "vaniljglass-person". Det var det tydligen. Sorry not sorry. 

 

Favoritbakelse?
Jag äter aldrig bakelser men för att inte lämna frågan blank svarar jag CHURROS! MÖMS!

 

Godaste pajen?
Blåbärspajen. Alltid.  

 

 

 

 

 

Bästa läsken?
Cola Zero. Det är en last jag har. 

 

Glass eller tårta?
Glasstårta! Jag föredrar överlag glass ihop med grädde. Jag älskar när grädden fryser och bildar små hårda klumpar. Mmm...

 

Godaste småkakan?
Pariservåfflan! Jag brukar önska mig hembakade pariservåfflor av min mormor i julklapp. På den nivån. 

 

 

 

 

Favoritefterrätt?
Frozen cheesecake med citron. Jag svängde ihop en senast igår, som vi ska äta ikväll. Norpa gärna mitt recept här. Det går fint att skippa chokladen. 

 

Vad beställer du för efterrätt på restaurang?
Jag beställer sällan efterrätt eftersom jag oftast är för mätt och alltid för snål. 

 

Så där. Slut på söt lista. 

 

Påkommen genväg

Sexåringen här hemma har såååååå många frågor. Heeeeela tiden. Om allting.
 
Ibland vet han inte riktigt vad han ska fråga men är ändå så sugen på att undra något, vad som helst, så då kan han säga "är vi hemma nu?" fast han VET att vi är hemma. Eller så är vi inte hemma. Oavsett så VET han ju. 
 
Igår när sexåringen hade haft ett sedvanligt frågemaraton svarade jag till slut "jag vet inte".
 
Men se den genvägen ut ur ett frågemaraton fungerar inte längre! 
 
Sexåringen suckade djupt och sa sedan. 
 
- Mamma. När du säger jag vet inte då är det för att du inte ORKAR svara! 
 
Eh. Ja.
 
Helt korrekt. 
 
 
 
Frågvis och samtidigt älskvärd päschon. 
 
 
 

Byggdags!

Igår sladdade (nåja) en lastbil in utanför vår trädgård och lassade av en massa virke. 
 
 
 
 
 
- Nu kommer det virke, sa gubben som levererade.
- Va kul! sa vi. 
- KUL? svarade gubben. I den här värmen??
 
Man måste ändå älska ärligheten i hans respons. 
 
Vad ska vi då bygga av detta? 
 
Jo vi ska bygga en altan på vår framsida! Mellan husväggen och förrådet har vi nämligen en plats som på vårkanten inhyser det bästa av sol och lä. Och på sommaren från kl 15 är det som allra skuggigast och svalast här. Kombinera det med stenplattor som pockar på rensning typ VARJE dag och idén om trall är inte långt borta. 
 
 
 
 
Fy tusan vad skönt det ska bli att slippa stenplattorna och allt jäkla OGRÄS! Gräs hatar gräsmattor men älskar att krysta sig upp i millimetermellanrummet mellan två stycken kvadrater av sten. Undvik därför denna typ av trädgårdslösning in i det sista, det är mitt råd till mänskligheten.
 
I övrigt råder fullt engagemang kring altanen bland både grannar, familj och kompisar så vi kommer antagligen att bedriva någon slags drop in och bygg then drop out-verksamhet de närmaste dagarna. Något vi i allra högsta grad bjuder in till. 
 
Jag håller er uppdaterade.