Pluggeliplugg

Japp. Då blir det som sagt plugg för mig i höst
 
 
 
 
 
För några månader sedan kändes det helt orimligt i min tanke att jag någonsin skulle sitta i skolbänken igen. Jag är liksom 35 år. Jag har tragglat mig igenom grundskola, gymnasie, tvåårig KY-utbildning, 30 hp marknadsföring och 15 hp skriva.
 
Gimme a break liksom! Låt en människa leva. 
 
Jag är för otålig för att plugga. Å andra sidan är skrivkursen som jag läste bland det roligaste jag har gjort. Det vara BARA fun and games. Vilket möjligen säger att det är skriva jag ska göra? Hm............. *drabbas av insikter*
 
Sen träffade jag en mentor i början av året. Hon gav mig rådet att söka en utbildning inom mitt intresseområde. Hon sa också att även om jag redan "kan" det här med att skriva är det bra att utvecklas och ta avstamp någonstans i ledet mot sin dröm.
 
Först suckade jag djuuuuuupt, stönade möjligen högt och svarade PALLA! Jag tyckte att rådet var urtråkigt.
 
Men så började jag ändå söka efter relevanta utbildningar (och en del orelevanta) och plötsligt öppnades ett helt hav av möjligheter. Nu är jag SUPERPEPP att lära mig massa nytt! Jag är helt säker på att det kommer utveckla mig massor. Jag har REDAN utvecklats massor och den känslan är härlig. 
 
Nästa vecka kickar Att skriva barnlitteratur igång och jag har ett års studier framför mig. Jag trodde aldrig att jag skulle längta efter att plugga. Men tydligen.
 
Livet, outgrundliga vägar och allt det där. 
 
 
 

Vardagsglädje

Vardagslyx i form av färska blommor, nymanikerade naglar och "fruitbowls" har vi alla hört talas om (genom Instagram). Men vardagsGLÄDJEN då?
 
Tio saker som är vardagsglädje för mig: 
 
1. När man har handlat mat och lyckas packa kassarna exakt jämna i vikt (ni kan kalla mig the QUEEN of packing)
 
2. När man hittar en parkering nära slutmålet (plötsligt händer det). 
 
3. När man kommer på att man har en svinbra serie att se samma kväll (FAB!)
 
4. När det regnar ute och man ändå hade planerat en dag hemma (well thaaaaank jo väderguden)
 
5. När man är stressad en morgon och rotar efter kläder i garderoben och får fram något som inte behöver strykas (*korstecken över bröstet*). 
 
6. När man är supersugen på godis och hittar bortglömd choklad i en låda (*dubbla korstecken över bröstet*)
 
 
 
 
 
7. När man ska betala bussbiljetten och chaffören säger att kortmaskinen krånglar så man får åka gratis (tackarrrrrr).
 
8. När man får brev på posten med handskriven adress så man förstår att det är något roligt från någon man känner (♥)
 
9. När man ska göra matlåda och utan att knappt leta i skåpen hittar låda och lock som passar ihop (HA!)
 
10. När det är fredag och man har noll planer och barnen är glada och man ordnar värsta härliga fredagsmyset med snacks och tända ljus (mys).
 
 

Horoskop med flytväst och armpuffar

Horoskopen i lokaltidningen. Vem SKRIVER dom??

 

 

 
 
 
Du är en aning osäker över vad du vill göra, men varför inte höra med någon av dina vänner vad de tycker?
 
Och 
 
Lika bra att köra igång om du ska hinna med allt och slippa ha hälften av arbetet kvar till helgen. Visa att du kan ra i. 
 

Kan det här ens kallas "förutsägelser"?

 

Snacka om att gardera sig med både flytväst och armpuffar. Det är lite som när SJ ropar ut att tåget är försenat och i samma andetag meddelar att avgången kan komma att flyttas både framåt och bakåt. 

 

Om det är den nivån horoskop har - ja då kan jag snickra ihop ett. 

 

Här kommer mitt horoskop (gäller alla stjärntecken):

 

Under dagen kan du komma att besöka en tron av porslin, men du är en aning osäker över vad du vill göra där. Varför inte fråga någon av dina vänner vad de tycker? Det är lika bra att köra igång om du ska hinna och slippa ha hälften av utgiften kvar till helgen. Visa att du kan ta i! 

 

Två glasanekdoter

Eftersom det aldrig är fel att slänga sig med en anekdot eller två tänkte jag här delge er, ja två sådana. De har båda med glas att göra.
 
Två stycken glas-anekdoter: 
 
1. Tanden i glaset 
Det föreföll sig som så att ett barn tappade en tand. Denna tand placerades omsorgsfullt i ett glas med vatten, så som traditionen säger. Nästa morgon vaknade mamman (läs: jag) upp av att barnet ropade från sitt rum och undrade vart glaset hade tagit vägen? Glaset? tänkte mamman innan hon i skräckfylld slowmotion mindes hur hon gått och plockat kvällen innan och muttrat över att "ungarna ställer disk på sina rum". Mamman fick snabbt som attan fylla ett nytt glas med vatten, låna en guldpeng från ett annat barns besparingar och sedan fabricera ihop en historia om att tandfen hade flyttat glaset till köket. Barnet = föga imponerad. 
 
2. Linsen i glaset 
Det föreföll sig som så att ett gift par (läs: våra kompisar) åkte på semester utomlands. Väl på badorten insåg den mer synsvaga personen i förhållandet att han hade glömt sin linsvätska hemma. Attans också! Men han var inte sämre problemlösare än att han placerade sina linser i ett glas med vatten i väntan på att ett apotek skulle öppna morgonen efter. Under kvällen blev frun rysligt törstig och slukade allt innehåll i ett vattenglas som stod framme. Och ja, där åkte linserna med. Nu hade mannen inte bara förlorat sina månadslinser - han hade även en MAGSJUK fru. Jopp. Det är tydligen inte förenligt med tarmfloran att dricka linser. 
 
Tack för att ni läste. 
 
 
 
Anekdotberätterskan. 
 

Smygsmoothie

Vi är för tillfället besatta av smoothies hemma hos oss. Vilket kan ha att göra med att min pappa plockade och levererade hem flera liter blåbär till oss i början av augusti (LYX). 
 
Jag blandar med fördel en smoothie som jag kallar för SmygSmoothie eftersom den innehåller en massa ingredienser som jag smyger ner i blendern, bakom ryggen på barnen. Mina kids är nämligen inte Grönsakernas kungar direkt, i synnerhet inte den minsta. 
 
Recept SmygSmoothie 
 
1-2 bananer
Några blad färsk grönkål
Typ 1-2 dl vaniljkvarg (efter behag) 
Två nävar frysta blåbär
1 msk chiafrön 
1 tsk gurkmeja 
 
 
 
 
Sen mixar jag allt. Resultatet smakar vanilj och blåbär och ser ut så här:
 
 
 
 
 
Sen dricker barnen med stor aptit och har ingen aning om att de surplar i sig GRÖNKÅL av alla livsmedel i hela världen. 
 
Bredvid sitter jag och ler i mjugg samtidigt som jag klappar en ondskefull katt. 
 
Mjehehehe...

Telefonbutiksångest

Jag har dragit mig för det. Men igår var jag tvungen! 
 
Tvungen till vad undrar ni? 
 
Jo, jag var tvungen att besöka en telefonbutik för att uppdatera min telefon.
 
Jag har på riktigt ångest innan jag sätter foten i en sådan butik för jag VET följande:
 
1. Säljaren kommer konstatera att jag har för lite utrymme / för lite för surf / för lite prestanda / för lite ALLT samtidigt som han ger mig "det här är riktigt illa hur har du ens klarat av att stiga upp på morgonen"-blicken. 
 
2. Säljaren kommer insistera på att jag ska testa något annat än iPhone och sedan frusta chockat när jag meddelar att jag är nöjd precis som det är. 
 
3. Säljaren kommer inte lita på att jag verkligen är nöjd med mitt nuvarande telefonmärke utan misstänka att jag säger detta under hot från oklar instans. 
 
4. Jag kommer behöva tillbringa 20 minuter med att övertyga säljaren om att det jag säger är sanning. 
 
5. Säljaren kommer försöka övertyga mig om att jag ska ha något slags icke ombett familjeabonnemang där jag varannan vecka kan ringa alla husdjur med morrhårr och mitt efternamn innan giftermål typ gratis.  
 
6. Säljaren kommer försöka pracka på mig någon obskyr försäkring som inte ger något utöver det min hemförsäkring redan ger. "Och tänk försäkringen är GRATIS de första två timmarna och sedan upphör den automatiskt om du inte vill fortsätta".
 
7. Vis av erfarenhet VET jag att försäkringen inte "upphör automatiskt" (RIP 675 kr) 
 
8. Säljaren kommer spänna blicken i mig och rabbla upp ett antal olyckliga omständigheter telefonen kan råka ut för om jag inte väljer försäkringen. 
 
9. Min telefon kommer känna sig lätt hotad. Men jag står upp för den. 
 
10. Det kommer sluta med att hela min månadskostnad höjs med 600% 
 
Ja.
 
 
 
 
 
Ni förstår att ångesten är TOTALEZ innan jag sätter min fot i telefonbutiken. 
 
Men tro det eller ej. Igår kom jag därifrån utan varken obskyra försäkringar eller abonnemang inkluderande morrhårsbeklädda husdjur. Säljaren var både trevlig och lyhörd (även om jag fick ducka flera erbjudanden). Pjuh. 
 
 

Goda nyheter!

Goda nyheter alla ladies (och gentlemen). 
 
 
 
 
 
 
 
I höst är LEGGINGS det hetaste av det heta. YÄÄÄÄ!
 
Senast leggings var megamodernt var 2008-2009. Jag minns det mycket väl eftersom jag jobbade med inköp på ett modeföretag då. Leggingshysterin var TOTAL. Det enda (typ) vi designade och köpte in var leggings. Det var leggings med fejkskinn på knäna, leggings med fejkskinn på sidorna, leggings med fejkskinn vid vaderna, leggings med runda nitar, leggings med spetsiga nitar, leggings med dragkedjor, leggings med... Jag visste inte att man kunde variera en bit trikå på så många sätt - men det kan man. 
 
I samma veva blev jag mit bebe och då var leggingsen extra välkomna. Jag köpte inte ett enda gravidplagg utan bodde i leggings med over sized tröjor och tunikor. Otroligt praktiskt. 
 
Nu ser jag fram emot en synnerligen stretchig och bekväm höst. 
 

Olika sovpositioner

Med anledning av bilden nedan listade jag 2012 ett antal sovpositioner som ni kan läsa här.
 
 
 
 
 
 
Jag skulle nu, så här sex år senare och ett antal erfarenheter rikare, vilja uttöka listan något: 
 
Låssmeden
Ett större barn viker båda sina (ganska tunga) ben över din midja och låser fast dig. 
 
Köttkudden
Du upplåter ofrivlligt, och till en början omedvetet, din egen mage som kudde åt ett eller flera barn. 
 
Stupet 
Du knuffas så långt ut i sängen att bara en ynka millimeter skiljer mellan dig och avgrunden mot golvet. 
 
Ängen
Den andra föräldern knuffas ut i positionen Stupet och där med uppstår en hel äng av ljuvligt sängutrymme mellan dig övriga familjen (bäst positionen).
 
Adjöken
Det är så trångt mellan täcken och kuddar och familjemedlemmar att du lämnar walk over och lägger dig någon annanstans. 
 
Skruven
Du hamnar mellan två barn i en position som är så sned och skruvad att den torde vara omöjlig*
 
 
* Men så vet vi ju att när det gäller samsovning med barn är INGET omöjligt. 
 

Morotskaka recept

Söndagar utan planer brukar vara en baksöndag för mig. 
 
Jag tycker att det är himla trevligt att svänga ihop något gött. Idag fick jag sug efter morotskaka - kanske den godaste kakan av dem alla! 
 
 
 
 
 
Tricket är myyyyyycket frosting - med citron i! 
 
 
 
 
Låt mig ge er receptet:
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
Och just som ni trodde att det bara vara 3:or kommer 2 tsk kanel
Och 1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl matolja
5 dl rivna morötter
 

Frosting
50 g mjukt smör
4 dl florsocker

Skal av 1 citron

1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost

 

Do it like this:

Sätt ugnen på 150 grader

Vispa ägg och socker 

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten

Tillsätt olja och morötter (något som ger en omedelbar nyttighetsauro till kakan) 

Fyll smeten i en form med löstagbar kant

Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter

Vispa alla ingredienser till frostingen

Bred över kakan när den har svalnat

Slicka ur bunken också för allt annat är slöseri på gott 

Ställ helst den färdigfrostade kakan i kylen en stund fast liksom, nä. Vem orkar vänta?

Ät för all del direkt. Gärna ihop med kaffe och trevligt sällskap!

Grannfest

Igår hade vi fest med vår radhusförening. 
 
Vi tre barnfamiljer som finns i föreningen sänkte medelåldern på partyt gaaaanska rejält. Men det var SÅ trevligt och roligt att få ansikte på folk. Vissa grannar har jag aldrig ens sett förut och då har vi ändå bott i vårt hus i tre år. 
 
 
 
 
 
 
Vi hade tipspromenad med frågor som handlade om föreningen. Jag hade fel på cirka alla frågor. För sexåringen och barnfrågorna gick det bättre. Han hade alla rätt inklusive rätt gissning på utslagsfrågan. 
 
 
 
 
Sen kom Oliver Trollkarl över för en show. Jag och storebarnet fick agera assistenter och blev självklart totalt borttrollade. Storebarnet blev även totalt starstruck eftersom Oliver var med på Talang i våras. Stort!
 
 
 
 
Sen visade Oliver en speciell kortblandning "från ett stort land i Asien".
 
- Kan ni gissa vilket land i Asien? frågade han publiken. 
 
- KROASIEN! ropade sexåringen som förstås inte vet att Kroatien stavas med T och ligger i Europa.
 
Så mycket älsk på det ♥
 
Vi hade en kock som fixade maten och till förrätt blev det toast skagen. 
 
 
 
 
 
Till huvudrätt kycklingwok. 
 
 
 
 
Barnen levde lajf med lek, fotboll, godiskatapult och bubbeldricka. 
 
 
 
 
 
På kvällen var det livemusik med tillhörande quiz. Jag insåg att jag ÄLSKAR I natt är jag din med Thomas Ledin. Jäklar vilket SVÄNG den låten har.
 
Och ingen skaaauuuuaaaaaa få taaaauuuuaaaa natten ifrån oss!
 
 
 
 
Jo, självklart fick någon ta natten ifrån oss. Vid 21:30 ganska exakt började alla inse att det är en dag imorgon också vilket passade mig PERFEKT. Men så är jag ju en 89-åring i en 35-årings kropp. 
 
En mycket trevlig fest! 
 
 

När syskon ska bestämma något

Det vilar helt klart något vanskligt i att låta syskon komma överens om vad man ska göra en ledig dag. 
 
Jag föreslår grejX. Barn1 jublar. Barn2 skriker neeeeeeej. Jag föreslår att barn2 kan ta med sig kompis1. Barn2 jublar. Men nu har barn1 ångrat sig och vill inte alls åka till grejX, han vill vara hemma och leka med kompis2. Jag säger att barn2 kan ju också leka hemma med kompis1. Barn2 blir sur för nu har han ett JÄTTESUG efter grejX. Jag säger att barn1 kan ta med sig kompis2 till grejX. Det tycker barn1 låter som en dålig idé för nu vill han göra grejY istället. Barn2 skriker neeeeeej... Osv osv osv i all oändlighet.
 
Eller i alla fall ganska länge. 
 
 
 
 
 
 
Ibland inbillar mig nästan att syskon säger nej till varandra vill bara för... Att?
 
Alltså NÄSTAN inbillar jag mig det. 
 
Jag tänker att de gånger jag föreslår något så ska jag räkna till tre och så får syskonen svara på förslaget UNISONT. Alternativt att jag frågar separat. Alternativt att de får hålla upp ja eller nej-lappar utan att den andra ser. På så vis färgas inte deras svar av varandra. För finns det nu en naturlag som säger att syskon måste tycka olika blir detta ett sätt att kringgå den naturlagen. 
 
HAHA!
 
DEN lösningen såg de inte komma, syskonen.

Klimatångest och Trendenser som inspirerar

Jag är väl inte den enda med klimatångest efter den här sommaren.
 
Usch. 
 
Jag har märkt att min attityd till vissa saker har ändrats i takt med att klimatångesten växer. Bland annat blir jag inte ett dugg imponerad av de som reser massor. Resande är ju annars något som länge har haft en hög status.
 
Jag ser en del på Instagram som på riktigt verkar tycka att det är rimligt att nöjes-flyga till New York varannan helg. Okej, vi fattar att du vill visa hur glassigt du lever. Men du häller även skit över vår gemensamma jord. Tack och bock för din insats. Eller familjer som har rest utomlands både över sportlovet, påsklovet och sommarlovet och med största sannolikhet kommer göra en tredje resa på höstlovet och sen Thailand över nyår. Off cörse. Eller alla influencers som flyger kors och tvärs för bra "content". Eller affärsgubbar som flyger Sverige över dan istället för ett skype-möte. 
 
Jag har gjort två flygresor i år och känner mig inte speciellt stolt över det. Det är inget att skryta med. 
 
Det finns såklart många olika sätt att tillsammans bli snällare mot vår jord och jag tror att de flesta av oss känner till vilka sätt det är vid det här laget. Vi måste alla dra vårt strå till stacken.
 
 
 
 
 
Men just när det gäller utlandsresor märker jag som sagt en attitydändring hos mig själv. Jag tycker inte att det känns så jäkla status längre. Jag tänker snarare igen? framför wow. Därför blev jag glad när jag såg det här inlägget om flygning hos Frida på Trendenser. Frida driver nordens största inredningsblogg och det gör mig inspirerad att hon är så medveten. Hon åker exempelvis inte till Formexmässan i år på grund av att hon inte står bakom masskonsumtion och "nya trender varje år".
 
Det är inte försvarbart att byta ut fungerande soffor, matbord och lampor för att trenden säger något nytt. Jag tycker heller inte att det är försvarbart - varken ekonomiskt eller miljömässigt - att riva ut fungerande badrum och några ynka år gamla kök för att det "inte är min stil" (därför ställer jag mig tveksam till renoveringen av vårt kök, men mer om det i ett annat inlägg). Istället för att vara med och skapa nya trender vill Frida på Trendenser vara med och skapa nya "tendenser och tankemönster". Så himla vettigt och bra! 
 
För ett antal år sedan var det as-hippt att röka och man gjorde det hela tiden över allt. I taxin, i trappen, i hissen, i hallen... Jag faller! Okej nu blev det visst en Veronica Maggio-låt, men ni fattar. Idag är det inte alls ballt att röka. Jag hoppas att vi snart kommer ha samma syn på flygning. Och konsumtion. Och köttätande. Och det här med att slänga ätduglig mat och byta ut funktionsduglig inredning.  
 

Jaaaa!

Jag fick ett meddelande igår som fick mig att skrika rakt ut.
 
Matilda som satt intill mig hoppade högt av förskräckelse och trodde att något hemskt hade hänt. Men tvärt om. Något fantastiskt hade hänt!
 
Min bror och svägerska har vunnit budgivningen på en lägenhet!
 
Eller snarare - det blev aldrig någon budgivning. De fick köpa objektet efter en förhandsvisning. DRÖMMEN säger en person som vet hur det är att lägga bud mot typ HUNDRA STYCKEN andra potentiella köpare (kan eventuellt ha efterkonstruerat den siffran). 
 
Lägenheten ligger i samma område som vi bor i vilket också är DRÖMMEN. Lyxen i att ha gångavstånd till familj med allt vad det innebär... Jag ser redan framför mig hur vi kan hjälpa varandra i vardagspusslet, spontanumgås och bruncha på söndagar. Plus att jag vet att de kommer trivas så himla bra i vårt område!
 
Aaaaa... Goda nyheter.
 
 
 
 

För många val

Det här med alla val människan har idag. Jag tror inte att det är nyttigt alla gånger. 
 
Ta exempelvis det här med att renovera ett hus. Bara tanke på alla val man kan göra mellan ytskickt, färger, former och funktioner gör både mig och Spiderpapa utmattade. Att åka till bygghandeln och köpa en duschdörr trodde vi ändå skulle vara förhållandevis enkelt. Men se där bedrog vi oss. 
 
Vi: Vi är ute efter en duschdörr. Vart står dom?
Säljare: Det beror på.
Vi (blir nervösa och anar oråd): Beror på?
Säljare: Ska glaset vara frostat, icke frostat, halvfrostat, fläckfrostat, rostfrostat, synligt frostat eller osynligt frostat? 
Vi: Öööö... 
Säljare: Vilken typ av sidolist vill ni ha? 
Vi: Sido? Vad mena-
Säljare: Ska den vara matt eller blank?
Vi: Ööö... Blank?
Säljare: Högblank, lågblank, kortblank, långblank, bredblank, smalblank eller blankblank?
 
Lagom till val av färg på handtaget var vi båda komplett semiutmattade och jag ville skrika GE OSS BARA EN DUSCHDÖRR VILKEN SOM HELST!!
 
Minnesbilderna av hur vi slutligen la en beställning och tog oss därifrån är tyvärr suddiga. 
 
 
 
Glaset blev frostat, listerna matta och handtaget grått. 
 

Vårt bröllop

Jag fick en fråga om jag kunde skriva lite om vårt bröllop. 
 
Till att börja med kan jag säga att jag aldrig har varit en kvinna som drömt om giftermål. Jag har aldrig suttit hemma på min kammare och suktat efter vita klänningar och blingiga ringar. Därför hade jag de första tio åren med min man inte direkt tänkt tanken att vi skulle gifta oss. Men sen hade vi plötsligt två barn tillsammans (hoppla) och vi började känna att det skulle vara kul med ett gemensamt efternamn. Plus att om vi skulle köpa hus ihop kändes det praktiskt att vara gifta, rent juridiskt. 
 
Så ja, det var väl det.
 
Nej just det. Det var ju även den där lilla parentesen att vi ÄLSKAR varandra förstås. Hehe. Det kan vara en bra parentes när man ska ingå giftermål. Jag lockades oerhört av tanken att kunna säga MIN MAN.
 
Eftersom jag, eller min man, aldrig har drömt om något flådigt bröllop kändes det skönt när insikten kom att vi kunde göra precis så som vi villeEtt bröllop kan kosta typ inget och ta fem minuter. Eller så kan det kosta flera hundra tusen och pågå en vecka. Vi valde ett mellanting. 
 
Min man köpte en kostym på Dressman. Jag köpte en marinblå klänning på Gina Tricot. Barnen fick matchande kläder från KappAhl. 
 
 
 
 
 
Vi köpte inga extra ringar utan behöll våra förlovningsringar. Jag köpte en brudbukett (som var ganska dyr i sammanhanget), vi hyrde in två personer som sjöng och en fotograf som fotade i kyrkan. Vi bjussade in närmaste familjen och vigde oss i Skövdes minsta kyrka med en av mina vänner som brudtärna och min mans barndomsvän som bestman. Sedan åt vi en enklare middag i en festlokal som ligger vid min mammas hus. Till efterrätt blev det tårta. Vi dekorerade lokalen med ljusslingor och dukade med vita blockljus och rosor.
 
Vårt bröllop blev en härlig kväll tillsammans med de närmaste. Mycket kärlek i lokalen, många fina ord och vackra tal. Min man grät från det att vi vaknade på morgonen till att vi gick och la oss på kvällen, hehe. 
 
 
 
 
Till alla som funderar på giftermål vill jag säga - ni gör precis som ni vill! Det finns inga måsten eller mallar.
 
 

Min egen första skoldag

Jag fick den här kommentaren:
 
 
 
 
Jag minns också min första skoldag! Fragment i alla fall. Dels minns jag när jag gick från vårt hus till skolbussen. Det kan vara så att jag minns just det för att pappa har filmat det med VHS-kameran som vår familj var ägare av då. Det här var ju på 90-talet, 1993 1990 närmare bestämt. Jag traskade gatan ner och kvar på trappan stod pappa med baouta-kameran och zoomade iiiiiin och zoomade uuuuut. 
 
Mycket in och utzoomning på den tiden. Men så var ju det även den enda tekniska effekt man hade. 
 
Sen minns jag första rasten i skolan. Några av oss ettagluttare hoppade hopprep tillsammans med några tjejer i trean som var snälla men som jag hade STOR respekt för. Jag var även orolig för att missa själva inhoppet för jag var inte så bra på hopprep och dels gjorde det ont att få ett hoppreps-pisk i ansiktet och dels fick man stå där med skammen. 
 
Bra men lite oroligt. Så sammanfattar jag min egen första skoldag. 
 
Minns ni eran första skoldag? 
 
Berätta! 
 
 

Släng-förbud

Något jag har lovat mig själv är att bli mycket bättre på är att ta till vara på maten som vi handlar och lagar. Målet är att slänga så lite som möjligt. 
 
Hittar jag en livstrött broccoli i ett hörn av kylen - ja då är det min uppgift att ge den gnistan tillbaka. Hittar jag  en matlagningsgrädde som blivit riden av utgångsdatumet ett antal dagar för länge - ja men då smakar jag av den och ser vad det kan bli. 
 
Tiden då vi "åt vad vi var sugna på" med svag hänsyn till vad som faktiskt fanns hemma är över. 
 
Igår hade vi fortfarande kyckling, grönsaker och färsk oregano över från vår dekadenta middag i lördags. Vad gör man när man har massa småplock liggande så där? Jo man lägger det i en äggstanning och kallar det för paj.
 
 
 
 
 
 
Vi plockade fram haricort vert ur frysen och vips blev det till en smarrig måltid ihop med strösslade chiafrön.
 
 
 
 
Jag har med mig resterna till jobbet idag. När jag kom till kontoret insåg jag att jag inte hade ätit frukost så nu åt jag precis en pajbit ihop med morgonens kaffe. 
 
 
 
 
 
Ni kan kalla mig Resternas Drottning. 

Duschdörr!

Vi har blivit med duschdörr! 
 
 
 
 
 
 
Det kanske inte berör er så mycket med mig berör det MASSOR! Vi har fram till nyss haft ett draperi till duschen och draperi är bed-e-röv-ligt när man är fyra personer som delar på duschen. Ja inte samtidigt då, men ni fattar.  In och ut har det dagligen flaxats och draperiet har i sammanhanget varit ungefär lika effektivt som att hänga en bit toalettpapper som skydd mot strålen.
 
Zero effekt.
 
Okej lite effekt kanske, men låt mig vara i-lands-dramatisk nu. Tack. 
 
Upp kom duschdörren igår och vad jag trodde var en enkel montering visade sig vara FEM TIMMAR av skruvande och meckande. En duschdörr slänger man inte upp på en kafferast, det vet vi nu. 
 
Så om inte monteringen av den här dörren höjer värdet på huset med det dubbla så vet jag inte??
 
Jag kommer kräva att det står med i framtida eventuella Hemnetannonser:
 
Exklusivt ditmonterad duschdörr av femtimmars-karaktär! Väl värd ett förhandsbud!

Första dagen i skolan

Idag var det en pirrig liten person som vaknade upp till sin första dag i skolan! 
 
 
 
 
 
 
Wow! Vilken milstolpe. 
 
Han var SÅ glad och pirrig när vi promenerade dit. Vi sa hej till fröken och tjenade på alla kompisar. Sen var det samling på mattan och alla mammor och pappor som var med fick sitta vid sidan. 
 
Sexåringen var till en början glad men sen såg jag att han blev bekymrad. Bara subtilt, men som föräldrar vet man DIREKT vad ens barn känner. Jag vinkade till honom att han kunde resa sig från samlingen och smyga upp i mitt knä. Det gjorde han och väl i mammas famn borrade han ner huvudet i min hals och så kom tårarna. 
 
Det blev lite överväldigande helt enkelt. Så stort plötsligt. 
 
Jag stannade kvar en stund extra för att sexåringen ville det. Efter frökens sagoläsning, frukt och glass (dagen till ära) kändes det bra och jag blev glatt avvinkad. 
 
Där är våra två barn så olika. Storebror som är lugnet själv och aldrig tar speciellt mycket plats - han är säker och stark. Lillebror som är den som alltid hörs och syns och tar plats och pratar non stop är den som är känslig och skör. 
 
Alla människor är olika! Allt är lika okej. 
 
Även om nya situationer kan göra sexåringen osäker så VET jag att han kommer trivas i skolan. Han behöver den utmaningen. Jag vet att han kommer älska gymnastiken, musiken, biblioteket och läxböckerna. Han kommer växa och utvecklas och blomstra i hela sin fantastiska person!
 
Jag älskar dig stjärnstopp upp till månen och tusen varv till min fina unge, tänk vad stor du har blivit ♥
 

Løkken-reunion

Igår hade vi Løkken-reuinon med våra kompisar. Vilket är lite lustigt med tanke på att vi inte ens bodde i Løkken utan en timma därifrån? Men vi gjorde ju ett besök i Løkken och det gjorde tydligen avtryck på oss. 
 
Tips: Införskaffa en ishink att placera drycken i när du har gäster. Jag lovar OMEDELBAR lyxkänsla. Du kan servera utgånget kranvatten och det kommer fortfarande kännas svinlyxigt om det ligger i en ishink. 
 
 
 
 
Jag vet faktiskt inget bättre partytrick? Inte sedan jag hade som trick att avslöja min bankomatkod. Den var 1234, nåt sånt. Minns inte exakt. Men den var så enkel att jag bara var tvungen att berätta den för folk. Det här var på tiden då man inte kunde välja sin egen kod utan blev tilldelad en. Där av fascinationen. Nu kan man ju välja 1111 redan idag för all del. Men var man helt utelämnad till bankernas nycker. 
 
Huuuuur som helst - ishink är mitt tips. Att avslöja sin bankomatkod är kanske inte ett tips. 
 
Sen käkade vi tacos 2.0. Eller snarare en massa gött i tortillabröd. Vi snackar halloumi, falafel, fetaostkräm, mango, grönsaker, guacemole, oliver, pinjenötter, picklad lök MED MERA!
 
Snabbrecept: Hacka allt du tycker är gott, lägg i ett tunt bröd. ÄT. 
 
 
 
 
 
En mycket trevlig kväll!

Bröllopsplanering!

Vi ska ju som bekant vara toastmaster och toastmadame på våra kompisars bröllopsfest i oktober. 
 
Häromdagen planerade vi delar av festen med brudparet. 
 
Jag kan meddela att det är lätt att komma på bra idéer och extremt lätt att komma på KATASTROFALA idéer.
 
5 katastrofala idéer:
 
1. Vi inleder festen med att släcka ner i lokalen och visa parets vigselvideo på 1 timma och femtiofem minuter. Ingen av gästerna får äta eller dricka innan filmen och om någon råkar harkla sig eller mumla något får de onda ögat av toastmadame. 
 
2. Alla som vill får gå 18 hål golf då festen praktiskt nog hålls på en golfrestaurang. De som inte golfar får vänta. Ingen mat eller dryck innan rundan. 
 
3. Festen inleds med att bruden "kidnappas" och brudgummen måste lösa ett antal uppgifter innan han får bruden tillbaka. Något han givetvis lyckas sent med och bruden äntrar åter festen någon gång efter midnatt. 
 
4. Föregående är tydligen en populär "lek" på tyska bröllop. Möjligen med tvisten att brudgummen får tillbaka sin brud innan middagen. 
 
5. Vi spelar I did it my way med Frank Sinatra upprepat och väldigt högt (mitt förslag) (på grund av att det är min favoritlåt just nu). 
 
Vad tror ni??
 
 
Bild från mitt eget bröllis.
 

Dagens ögonbrynshöjning

Så mycket älsk på den här bildbeskrivningen. 
 
 
 
 
 
Den är från brittiska Guardian, när de återgav Megan och Harrys bröllop i våras. 
 
En så liten grej ändå - men ändå så omvälvande. 
 
Tänk att vi (jag) är så ovana vid att kvinnan lyfts på det här viset, med profession och allt, att det får en att höja både ett och tre ögonbryn. I förtjusning förstås. 
 
 

Utseendet på min kropp

Idag insåg jag att det var ytterst länge sedan jag hade funderingar kring utseendet på min kropp. Det var länge sedan det var viktigt för mig och den insikten är så SKÖN! Befriande. 

 

Jag tror att det har att göra med:

 

Ålder

I takt med att jag blir äldre blir utseendet på min kropp mindre och mindre viktigt. Jag kan verkligen inte motivera mig till att lägga tid på att ens fundera över hur delar på mig ser ut. Det finns så mycket annat som gör att jag och alla människor är värdefulla. Och det finns så mycket annat jag vill lägga min tid på. 

 

Flöde 

I mina sociala flöden följer jag inga som på något vis ger mig tveksamma tankar kring min kropp eller om mig själv över lag. Jag kan gå in på mitt Instagramkonto och känna mig trygg med att när jag lämnar forumet känner jag mig precis lika säker på mig själv som när jag klickade mig in. Och det är verkligen mitt tips till alla - se över ditt flöde med omsorg.

 

För er som vill följa en rolig människa med smarta tankar och härlig syn på kroppen kan jag varmt rekommendera Kobran.

 

Följ följ!

 

 
 

 

Erfarenhet 

Jag har genom åren hunnit träffat SÅ många olika människor med SÅ många olika kroppstyper att jag mer än väl begriper att det är omöjligt för två personer att se likadana ut. Det här med att det finns en norm och en ”mall” hur man ska se ut är med andra ord så orimligt att det blir absurt. Jag bläddrade i en modetidning häromdagen och kom på mig själv med att känna att likriktigheten bland modellerna känns så… Omodern? Faktum är att modebranschen, som ändå framställer sig själva som en bransch i framkant, är ofantligt stillastående. På ideal-fronten intet nytt. Känns det som. År efter år. 

 

Umgänge 

Jag pratar aldrig kropp eller utseende med mina vänner. Det är ingenting uttalat utan det är bara ingen i mitt umgänge som tycker att det är intressant. Skönt. 

 

Egenkväll och tidstypiska val

Igår sov barnen över hos sin morbror, Hanna och lillkusinen. Dom var så pepp!
 
Jag och Spiderpapa blir dock alltid rådvilliga när vi spontant står inför en barnfri kväll. Det finns så mycket vi kan göra! Men vad? Passa på att utföra alla ärenden som står på kö att bli avbockade? Snickra färdigt möblerna till altanen? Storstäda? Rensa? Åka till IKEA? Bo på hotell? Bio? Åka på en supersnabb minicharter? Träna ihop? Ta puttegulliga bilder till Instagram med caption "han ♥" eller "hon ♥" i Spiderpapas fall. 
 
Till slut valde vi att ta en promenad in till stan och käka sushi.
 
 
 
 
 
Sen tog vi en promenad hem och låg i soffan resten av kvällen. Min man valde en Tom Cruise-film på Netflix.
 
Känns oerhört tidstypiskt att en man född på 80-talet väljer en Tom Cruise-film.
 
Min pappa skulle antagligen välja en Clint Eastwood-film alla dagar i veckan. 
 
Mina söner kommer antagligen välja något med Jocki Boi. 
 
Just sayin. 

Sömnmätning

I natt har jag mätt min sömn med en app. Jag fick min man att göra det samma. 
 
Här är min sovkurva. Jag blev förvånad att jag ändå verkar sova så djupt? 
 
 
 
 
Jag har alltid inbillat mig att jag sover lätt. Men jag tror snarare att småbarnsåren har gjort att jag har väldigt lätt för att vakna när det "gäller". Jag är som en ninja som gör ett karatehopp rätt upp från lägsta till högsta kurvan.
 
Vid klockan 06 ser man att jag vaknade av min mans sömn-app som signalerade något. Sedan vaknade jag 07:30 igen av hans alarm. 
 
Appen har spelat in 8 minuters snark också vilket givetvis inte är min snark. Det är min mans snarkande. Nu kan jag tyvärr inte lyssna på inspelningen för det behöver man premiumkonto för. Men jag behöver inga ytterligare bevis. Jag är säker (eller så har jag blivit en snarkare i förnekelse) (det är ju det snarkare gör förutom att snarka - förnekar) (kanske signar premium ändå).
 
Här är min mans kurva. Jag vet inte riktigt vad han har haft för sig i natt? Förutom att snarka. 
 
 
 
 
Min man menar att jag buffade på honom vid 02-snåret (jag gör det när han snarkar) och det är därför kurvan visar att han var typ vaken då. Men se det kan man se på MIN sömnkurva att jag INTE gjorde. 
 
HA!
 
AAaahhh... Så skönt att äntligen kunna odla fram säkra bevis i vårt äktenskap!
 
Jag råkade förresten sätta igång appen på jobbet igår i vaket tillstånd och är ändå förvånad att jag har haft två dippar? Antagligen var jag tillfälligt tyst då. 
 
 
 
 
 
Japp.
 
Nu ska vi fortsätta mäta vårt sovande i fem nätter och sedan kan man tydligen utröna någon slags kvalité på sömnen. 
 
Myyyyyycket intressant.
 
*smeker min djupsömn medhårs*
 
 

Namngivning

I helgen var vi på namngivning för min lilla snuffiluffituffisnuffisnuff!!! <3
 
Även kallad mitt brorsbarn. 
 
Väldigt roligt att träffa kusiner, mostrar och diverse. 
 
Vi åt smörgåstårta till mat och prinsesstårta till efterrätt. När alla rätter är tårta - då vet man att man har hamnat på ett ÄKTA svenskt kalas. Älskvärt förstås. Och GOTT.
 
 
 
 
En rolig grej är att jag fick tillbaka mina skor och min kusin fick tillbaka sin tandbortsladdare. Jag glömde mina skor när vi bodde hos henne i Lund under semestern och fick av misstag med mig hennes laddare till Skövde. Jag har med andra ord gått barfota och min kusin har inte borstat tänderna. På två veckor. Kan vi ju låtsas för dramatikens skull. 
 
 
 
 
 
Jag och min man matchade i grönt. 
 
 
 
 
 
Jag och min kusin matchade i hantering av bebisar. 
 
 
 
 
 
En mycket mysig namngivning! 
 
 

Långsamt och skonsamt

Idag var min första jobbdag efter semestern. 
 
Vad man behöver när man inte har varit på kontoret på sex veckor:
 
Kaffe.
 
 
 
 
 
Ett idel öra.
 
 
 
 
Först och främst måste man kicka igång kaffetarmen. Det vill säga den del av magsystemet som ska ta hand om  höstens all maskinkaffe. 
 
Sedan måste man gå igenom sin egen samt alla kollegors semestrar inklusive pratsamma omvägar kring det. Efter det ska man gå igenom nästa års semestrar vilket alla redan har skapat en nedräkning till. Sedan hoppla är det lunch. 
 
Efter lunchen avhandlas alla arbetsuppgifter som måste tas tag i tills man konstaterar att klockan sprungit iväg så allt det där får vi göra imorgon. Eller möjligen nästa vecka.  
 
Jamenar tjena, låt en semesterfirare starta långsamt och skonsamt liksom. 
 
Över och ut. 
 
 

Hård relatering

Igår stod jag i kö i mataffären. Bakom mig stod en mamma och ett barn som skulle få köpa lördagsgodis. 
 
Plötsligt hörde jag hur mamman utbrast till barnet:
 
- Men nu får du väl ändå sluta TJATA om ALLT hela tiden! 
 
Jag relaterade så hårt till den meningen. 
 
Jag ville bara vända mig om till den sommarlovströtta mamman, lägga en hand på hennes axel och viska ett ömt I feel you lill´ mama. 
 
Inget värmer mig så mycket som att höra hur andra föräldrar inom rimliga ramar tappar tålamodet. 
 
Makes me feel:
 
 
 
 
 

Åkattraktioner passande mig

Med åldern har mitt sug efter pirriga karuseller minskat drastiskt. Jag känner NOLL för åkattraktioner med branta backar. 
 
På Liseberg åkte jag bland annat följande: 
 
Kållerado
Perfekt attraktion! Man skumpar runt på vatten i lagom takt och gör en oläskig snurr ibland.
 
 
 
 
 
Kaffekoppen 
Möjligen lite svängig, men okej. 
 
Hissningen
Hemsk! Jag pinade mig upp i den för att sexåringen absolut inte ville åka själv. Plus att det stod treåringar i kön. Kan en trettiosexmånaders så kan jag, tänkte jag. Men fy. Ångesten. 
 
 
 
 
 
 
JukeBox
Klev ur attraktionen och skakade. 
 
Flumeride
Klev ur kön.
 
Farfars bilar 
Tummen upp för attraktioner som kör i gå-takt.  
 
 
 
 
 
Skräckscenario: Att behöva åka Valkyria som har en backe med 90 graders lutning!! Tacka vet jag Farfars bilar vars enda lutning sker när du stiger i och ur. 
 

Living the dream

Jag levde drömmen på Liseberg igår. 
 
 
 
 
 
Jag ser helt hysterisk ut i blicken men det blir väl så när man just har vunnit två stjärnvinster på fem minuter och dessutom av sitt FAVORITGODIS!?!
 
Jösses. Jag har så mycket att stå i framöver att jag eventuellt måste förlänga semestern med några veckor. Jag får sätta ett autosvar i mailen med texten "så mycket choklad, så lite tid - hoppas ni förstår". 
 
 

Lite om mäj

1. Beroende av?
Min mobil. Jag får lättare klåda när jag är utan den för länge. Jag vet. Inte normalt. 

 

2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Antagligen... Blå.  

 

3. Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är rolig.

 

4. Brukar du skratta för dig själv?
Oh ja! Ofta. Jag hade en period när jag skrattade högt varje gång jag tänkte på hur Matilda tar bort tandsten. Just nu fnissar jag högt åt vår kompis som, när vi spelade Tre snabba svar, svarade "röra i sylt" på frågan vad man kan göra med en käpp. Rör man verkligen i sylt med en käpp?? HAHA! Detta har sedan urartat rejält rent intern-skämtmässigt och lutar nu åt att jag antagligen kommer tillverka en käpp åt kompisen i julklapp. Vill sedan gärna se honom röra i sylt med den. 

 

 

 

 
 
 

 

5. Vad är det konstigaste du ätit?

Okej, inte vad jag har ätit kanske. Men är det inte överlag rätt konstigt att samhället utan omsvep dricker något som kommer från juvret på ett nötkreatur, men så fort en mamma försöker amma sin bebis utan att gömma sig tar det hus i helskotta? SÅ märkligt.  

 

6. Hur imponerar man på dig?
Genom att bjussa på sina imperfektioner. Jag ÄLSKAR folk som exempelvis bjuder hem trots att hushållet inte är skinande rent eller vågar erkänna sina rädslor. Då har man mig på imponerings-kroken. 

 

Passar på att bjussa på den här snygga bilden igen, bara för det.

 

 
 
 

 

 

7. Vilka egenskaper gillar du inte hos andra?

Pretantiösa människor som inte kan chilla. Eller människor som tar allt utrymme vid sociala sammanhang med noll förmåga att känna in rummet. 

 

8. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Till vardags: Kliver upp vid 06:30-ish. Kokar kaffe, duschar medan kaffet kokar, dricker kaffe, tar på mig kläder, väcker barnen, dricker mer kaffe.

 

9. Serier du följer just nu?

Younger, Orange is the new Black och Good Girl. 

 

10. När brukar du oftast gå och lägga dig?

Jag har ju drabbats av någon slags kvällshybris och lägger mig vid 23:30 typ. Oftast efter midnatt nu på sommaren. Jag blir dessutom förvånad när jag ringer familjemedlemmar vid 23:00 och dom har gått och lagt sig?? Hybris var det som sagt. 

Törnrosa - en märklig story

Jag snubblade över sagan om Törnrosa.

 

Sagor från förr är SÅ märkliga! Vilket inte är så konstigt eftersom de har några år på nacken. 

 

 

 

 

 

Men ändå!

 

Tillåt mig saxa och dissekera sagan om Törnrosa (här kan ni läsa sagan i sin helhet): 

 

• Drottningen fick en dotter och kungen ställde till med en stor fest. Han bjöd inte bara sina släktingar, vänner och bekanta utan också feerna. Det fanns tretton feer i hans rike. Men han hade bara tolv guldtallrikar som de kunde äta på, därför fick den trettonde stanna hemma.

Min kommentar: Kungen bjöd alltså alla utom EN? På grund av en tallrik? Här hade man ju annars kunnat hoppas att den som styr ett helt rike skulle vara något mer lösningsorienterad. 

 

• När elva av feerna hade meddelat sina goda önskningar, kom plötsligt den trettonde in. Hon ville hämnas för att hon inte hade blivit bjuden och ropade:

- Kungadottern kommer att sticka sig på en slända, när hon blir femton år, och hon kommer att falla död ner. 

 

Min kommentar: Den trettonde fen är sur för utebliven inbjudan. Jag fattar. Men man hade kunnat tro att en avföljning på Instagram eller möjligen lite hederligt skitsnack hade räckt som "straff" men nej då, här krävs tydligen ett BARNAMORD? 

 

• Då trädde den tolfte fen fram. Eftersom hon inte kunde utplåna den onda spådomen utan bara mildra den, så sa hon:

- Prinsessan kommer inte att dö utan bara sova djupt i hundra år.

Min kommentar: Det var ju en "förmildrande" grej. Verkligen. Man får hoppas att hon la in en passus gällande liggsår också. 

 

• I samma ögonblick som 15-åriga Törnrosa stack sig på sländan föll hon i djup sömn. Hela slottet föll i sömn på samma gång som hon.

Min kommentar: Vänta lite... Föll hela slottet i djup sömn? Det ingick väl ändå inte i trolldommen? Ska hela hovet kollektivt straffas för att kungen var snål 15 år tidigare?

 

• Steken slutade fräsa och kocken som just skulle ge kökspojken en örfil, träffade honom inte utan båda somnade. 

Min kommentar: Inget ont som inte för något gott med sig. 

 

• Nu hade de hundra åren gått. Törnrosa skulle vakna upp igen. När prinsen kom såg han hela slottet ligga sovande och på tronen slumrade kungen och drottningen. Så snart prinsens mun hade rört vid Törnrosas mun, slog hon upp ögonen. 

Min kommentar: Törnrosa skulle väl vakna efter 100 år oavsett? Men så kommer någon random dude och tar åt sig äran för allas uppvaknande.

 

• Så firade prinsen och Törnrosa bröllop med prakt och ståt och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Min kommentar: Här vill jag korrigera slutet på sagan och istället skriva "och sedan undrade Törnrosa vem fasen det var som hade kysst henne i medvetslöst tillstånd? När hon hade fått en ursäkt och prinsen (möjligen lite sent i livet) lärt sig vikten av samtycke sa Törnrosa hasta la vista baby och tog igen hundra borttappade år tillsammans med sina polare. Kanske gifte hon sig. Kanske inte. Kungen å sin sida lärde sig att aldrig mer vara dumsnål. The end" 

 

 

Sommarjobbet

I veckan kom jag på den briljanta idén att erbjuda barnen viss betalning om de rensade stenplattorna framför vårt hus. Ett slags första sommarjobb, kan vi kalla det.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet:
 
• Sommarjobbarna börjar rensa
• Sommarjobbarna vill ha rast 
• Minsta sommarjobbaren undrar om han kan rensa bara lite, eller helst inget, och ändå få pengarna?
• Stora sommarjobbaren tycker att han gör mer än den mindre sommarjobbaren 
• Mild konflikt uppstår
• Det kommer till sommarjobbarnas kännedom att de även måste sopa bort det rensade ogräset efter sig
• Mild panik uppstår 
• Sommarjobbarna försöker förhandla bort sopningen
• Minsta sommarjobbaren menar att ogräset som är rensat så småningom kommer att blåsa bort
• Mamman menar att det tyvärr inte är tillåtet att vidarebefodra delar av arbetsuppgifterna till naturens eventuella nycker
• Sommarjobbarnas morbror börjar prata latin och talar om vikten av pacta sunt servanda! 
Avtal skall hållas! 
• Sommarjobbarna är föga imponerade av latinsk retorik
• Sommarjobbarna kräver att en vuxen ska hjälpa till
• Morbror går med på att hjälpa till 
• Båda sommarjobbarna ber om förskottsbetalning 
• Mamman säger nej då hon misstänker att en förskottsbetalning drastiskt kommer minska sommarjobbarnas motivation till att rensa klart plattorna  
• Mamman börjar även tänka att det tar mer tid att hantera sommarjobbarnas olika krav och villkor än vad det hade tagit att rensa stenplattorna själv
 
Meeeen meeeen.
 
Inga pengar är ännu utbetalade. Fortsättning följer. 
 
 
 
 
 

Kissnödig dröm

Jag var SÅÅÅ kissnödig i natt! Men jag orkade inte gå upp på toaletten. Jag försökte somna om och drömma ordentligt men hela tiden sökte sig kissnödigheten in i mitt medvetande. 
 
Ungefär så här (så att ni får en känsla): 
 
Det var en gång en prinsessa som var så kissnödig att halva kungariket... Eller nej nej. Ingen var kissnödig. Det var en gång en prinsessa som var så SMART att hela kungariket kissade på si... NEJ! Stopp stopp. Det var en gång en prinsessa som var så SMART att hela kungariket HURRADE med kissblåsorna fyllda till bre... Nej nej. Spola tillbaka. Det var en gång en prinsessa som var så SMART att hela kungariket HURRADE med VINGLASEN fyllda till bredden. Och sen kissade dom lyckligt på sig i alla sina da... STOPP! 
 
Ni hör ju. Omöjligt att drömma med en blåsa som pockar på uppmärksamhet.
 
Till slut fick jag ge upp och palla mig till toaletten. 
 
 
 
 

Mera bygge

Det byggs vidare utanför radhuset i Skövde.
 
Idag byggde vi en bänk av det virke som blev över efter altanen. Och med vi menar jag absolut inte jag. 
 
 
 
 
 
Titta det går att lyfta på locket också.
 
 
 
 
Det här är första bänken av totalt tre stycken.
 
Sen ska vi hitta goa kuddar och dynor också. Kommer bli FAB!
 
 
 
 
Barnen har byggt var sin liten fåtölj. 
 
 
 
 
Den större varianten är storebrors fåtölj och den lilla är lillebrors. Nu tänker jag att vi kan bygga en mellanstor till mig och en stor till Spiderpapa. 
 
Sen kan det komma en flicka som heter exempelvis Guldlock som kan provsitta fåtöljerna och så kan Spiderpapa säga "DET ÄR NÅGON SOM HAR SUTTIT I MIN FÅTÖLJ" och sen kan jag säga "det är någon som har suttit i min fåtölj också" och sen kan någon av barnen pipa "och det är någon som har suttit i min fåtölj och som sitter där än".
 
Eller vad vet jag? Bara ett exempel på hur vi skulle kunna utnyttja altanen. 

Altanen är klar!

Min man och kompis har sågat och borrat.
Ibland skrattat, stundom knorrat.
 
Nu är hela trallen på plats.
Det krävde sin insats.
 
Det fikades sockerkaka bakad på mjöl.
Och intogs möjligen en och annan öl. 
 
Först såg det ut så här.
Det var misär.
 
 
 
 
Sedan lades en stomme.
Att det behövs, förstår varenda tjomme. 
 
 
 
 
Efter hand stommen blev mer komplicerad,
jag tänkte, NÄÄÄE nu blir jag RUINERAD!
 
 
 
 
 
Efter två dagar var altanen klar. 
Den som byggde, kände sig som en superstar! 
 
 
 
 
 
Nu vi en bänk ska bygga.
Kanske blir den rak, som en brygga?
 
 
 
 
 
Eller så blir den i vinkel om vi får känsla.
Hur som helst, inget man kan gränsla.
 
 
 
 
 
Vi är så nöjda och glada! 
Snart sitter vi här och dricker Piña colada. 
 

En söt lista

Topp 3 smågodis?

Absolut INGET av det som Regina visar. Hu! Skräckpåsen har jag kallat den sedan jag såg den. Förlåt Regina <3 

 

Popcorn eller godis på bio?

Både och ock! Popcorn i kombination med choklad måste vara den bästa mixen näst efter... Stavmixern?

 

 

 

 

Bästa chokladen?

Fy vilken elak fråga! Det är som att be någon välja favoritbarn. Jag älskar ALL choklad lika mycket! 

 

Favoritchips?
Salta chips. Jag nämnde det på Instagram i veckan och undrade samtidigt om det är som att vara en "vaniljglass-person". Det var det tydligen. Sorry not sorry. 

 

Favoritbakelse?
Jag äter aldrig bakelser men för att inte lämna frågan blank svarar jag CHURROS! MÖMS!

 

Godaste pajen?
Blåbärspajen. Alltid.  

 

 

 

 

 

Bästa läsken?
Cola Zero. Det är en last jag har. 

 

Glass eller tårta?
Glasstårta! Jag föredrar överlag glass ihop med grädde. Jag älskar när grädden fryser och bildar små hårda klumpar. Mmm...

 

Godaste småkakan?
Pariservåfflan! Jag brukar önska mig hembakade pariservåfflor av min mormor i julklapp. På den nivån. 

 

 

 

 

Favoritefterrätt?
Frozen cheesecake med citron. Jag svängde ihop en senast igår, som vi ska äta ikväll. Norpa gärna mitt recept här. Det går fint att skippa chokladen. 

 

Vad beställer du för efterrätt på restaurang?
Jag beställer sällan efterrätt eftersom jag oftast är för mätt och alltid för snål. 

 

Så där. Slut på söt lista. 

 

Påkommen genväg

Sexåringen här hemma har såååååå många frågor. Heeeeela tiden. Om allting.
 
Ibland vet han inte riktigt vad han ska fråga men är ändå så sugen på att undra något, vad som helst, så då kan han säga "är vi hemma nu?" fast han VET att vi är hemma. Eller så är vi inte hemma. Oavsett så VET han ju. 
 
Igår när sexåringen hade haft ett sedvanligt frågemaraton svarade jag till slut "jag vet inte".
 
Men se den genvägen ut ur ett frågemaraton fungerar inte längre! 
 
Sexåringen suckade djupt och sa sedan. 
 
- Mamma. När du säger jag vet inte då är det för att du inte ORKAR svara! 
 
Eh. Ja.
 
Helt korrekt. 
 
 
 
Frågvis och samtidigt älskvärd päschon. 
 
 
 

Byggdags!

Igår sladdade (nåja) en lastbil in utanför vår trädgård och lassade av en massa virke. 
 
 
 
 
 
- Nu kommer det virke, sa gubben som levererade.
- Va kul! sa vi. 
- KUL? svarade gubben. I den här värmen??
 
Man måste ändå älska ärligheten i hans respons. 
 
Vad ska vi då bygga av detta? 
 
Jo vi ska bygga en altan på vår framsida! Mellan husväggen och förrådet har vi nämligen en plats som på vårkanten inhyser det bästa av sol och lä. Och på sommaren från kl 15 är det som allra skuggigast och svalast här. Kombinera det med stenplattor som pockar på rensning typ VARJE dag och idén om trall är inte långt borta. 
 
 
 
 
Fy tusan vad skönt det ska bli att slippa stenplattorna och allt jäkla OGRÄS! Gräs hatar gräsmattor men älskar att krysta sig upp i millimetermellanrummet mellan två stycken kvadrater av sten. Undvik därför denna typ av trädgårdslösning in i det sista, det är mitt råd till mänskligheten.
 
I övrigt råder fullt engagemang kring altanen bland både grannar, familj och kompisar så vi kommer antagligen att bedriva någon slags drop in och bygg then drop out-verksamhet de närmaste dagarna. Något vi i allra högsta grad bjuder in till. 
 
Jag håller er uppdaterade.