Byggdags!

Igår sladdade (nåja) en lastbil in utanför vår trädgård och lassade av en massa virke. 
 
 
 
 
 
- Nu kommer det virke, sa gubben som levererade.
- Va kul! sa vi. 
- KUL? svarade gubben. I den här värmen??
 
Man måste ändå älska ärligheten i hans respons. 
 
Vad ska vi då bygga av detta? 
 
Jo vi ska bygga en altan på vår framsida! Mellan husväggen och förrådet har vi nämligen en plats som på vårkanten inhyser det bästa av sol och lä. Och på sommaren från kl 15 är det som allra skuggigast och svalast här. Kombinera det med stenplattor som pockar på rensning typ VARJE dag och idén om trall är inte långt borta. 
 
 
 
 
Fy tusan vad skönt det ska bli att slippa stenplattorna och allt jäkla OGRÄS! Gräs hatar gräsmattor men älskar att krysta sig upp i millimetermellanrummet mellan två stycken kvadrater av sten. Undvik därför denna typ av trädgårdslösning in i det sista, det är mitt råd till mänskligheten.
 
I övrigt råder fullt engagemang kring altanen bland både grannar, familj och kompisar så vi kommer antagligen att bedriva någon slags drop in och bygg then drop out-verksamhet de närmaste dagarna. Något vi i allra högsta grad bjuder in till. 
 
Jag håller er uppdaterade. 
 

Kommentera gärna!
Mamma

Härlig kommentar o ärlig😂 Jag kommer att tänka på när du var ca 5 år, vi hade en rörmokare hos oss. Du tittade in i hans jobbarbil som var full med lådor m saker i o sa ” vilket fint jobb du har” varpå han svarade ” fint?!! det är ett rektigt jävla sket jubb”! På renaste västgötska förstås! Nästan lite älsk på det med😜😍

Svar: haha! :)
Moa DeBruin

2018-08-01 ♥ 15:23:44
Maria

Glöm inte ordentligt med fiberduk under, annars kommer det rackarns ogräset lätt upp mellan springorna i altanen också!

Svar: yes! fiberduk har vi! :)
Moa DeBruin

2018-08-02 ♥ 07:40:59
Anonym

Oja! Ett husköp senare och några veckor boende i denna idyll har vi också insett att gräs inte är förtjust i att växa på gräsmattan. Mellan stenar/grus/stenplattor (dvs överallt de inte borde) där växer de som attan!! Överväger starkt att göra altan av ALLT

Svar: drömmen ju!
Moa DeBruin

2018-08-05 ♥ 12:07:54

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback