När syskon ska bestämma något

Det vilar helt klart något vanskligt i att låta syskon komma överens om vad man ska göra en ledig dag. 
 
Jag föreslår grejX. Barn1 jublar. Barn2 skriker neeeeeeej. Jag föreslår att barn2 kan ta med sig kompis1. Barn2 jublar. Men nu har barn1 ångrat sig och vill inte alls åka till grejX, han vill vara hemma och leka med kompis2. Jag säger att barn2 kan ju också leka hemma med kompis1. Barn2 blir sur för nu har han ett JÄTTESUG efter grejX. Jag säger att barn1 kan ta med sig kompis2 till grejX. Det tycker barn1 låter som en dålig idé för nu vill han göra grejY istället. Barn2 skriker neeeeeej... Osv osv osv i all oändlighet.
 
Eller i alla fall ganska länge. 
 
 
 
 
 
 
Ibland inbillar mig nästan att syskon säger nej till varandra vill bara för... Att?
 
Alltså NÄSTAN inbillar jag mig det. 
 
Jag tänker att de gånger jag föreslår något så ska jag räkna till tre och så får syskonen svara på förslaget UNISONT. Alternativt att jag frågar separat. Alternativt att de får hålla upp ja eller nej-lappar utan att den andra ser. På så vis färgas inte deras svar av varandra. För finns det nu en naturlag som säger att syskon måste tycka olika blir detta ett sätt att kringgå den naturlagen. 
 
HAHA!
 
DEN lösningen såg de inte komma, syskonen.

Kommentera gärna!
Anonym

Detta gäller även för vuxna syskon i min familj 🙈😂

Svar: 😂😂 well syskon är man ju for life!
Moa DeBruin

2018-08-25 ♥ 11:20:29
Emma

Haha känner igen det där! Mitt äldsta barn har kommit på att lillasyskonet alltid säger tvärt om av ren princip och har börjat använda det till sin fördel. Om de får två alternativ säger den äldsta vad hen minst vill göra varpå den yngsta alltid säger det andra alternativet. Äldsta är då snäll och ”går med på” vad yngsta vill. Båda får sin vilja igenom = alla är glada

Svar: Asså SÅ smart! 😂👌🏻
Moa DeBruin

2018-08-25 ♥ 15:11:16

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback