Släng-förbud

Något jag har lovat mig själv är att bli mycket bättre på är att ta till vara på maten som vi handlar och lagar. Målet är att slänga så lite som möjligt. 
 
Hittar jag en livstrött broccoli i ett hörn av kylen - ja då är det min uppgift att ge den gnistan tillbaka. Hittar jag  en matlagningsgrädde som blivit riden av utgångsdatumet ett antal dagar för länge - ja men då smakar jag av den och ser vad det kan bli. 
 
Tiden då vi "åt vad vi var sugna på" med svag hänsyn till vad som faktiskt fanns hemma är över. 
 
Igår hade vi fortfarande kyckling, grönsaker och färsk oregano över från vår dekadenta middag i lördags. Vad gör man när man har massa småplock liggande så där? Jo man lägger det i en äggstanning och kallar det för paj.
 
 
 
 
 
 
Vi plockade fram haricort vert ur frysen och vips blev det till en smarrig måltid ihop med strösslade chiafrön.
 
 
 
 
Jag har med mig resterna till jobbet idag. När jag kom till kontoret insåg jag att jag inte hade ätit frukost så nu åt jag precis en pajbit ihop med morgonens kaffe. 
 
 
 
 
 
Ni kan kalla mig Resternas Drottning. 

Kommentera gärna!
C

Så bra! Vi har börjat skriva upp vilka maträtter vi ska äta under veckan och så lagar vi några stycken samma dag så att man får några eftermiddagar utan matlagning och meck. Resterna gör vi matlådor av eller som du, gör om till en helt ny rätt. :)

Svar: smart!
Moa DeBruin

2018-08-21 ♥ 16:16:19
Minimi

Vill så gärna också bli bättre på sånt men blir så osäker ang vissa saker. Vitkål får t ex mörka prickar på den skurna ytan bara efter någon dag, och sedan tycker jag att allt möglar så himla fort! T ex broccolin 😁😜

Svar: du får köpa hem mer av sådant som håller sig lite längre :) Eller tillaga färska råvara inom en dag eller två :) Krävs lite träning att komma in i tänket, i alla fall för mig :)
Moa DeBruin

2018-08-21 ♥ 16:31:48
Marie

Då kan du dela titeln med mig 😀. Älskar att ta tillvara på rester. Mitt bästa tips är att ha en ”pyttlåda” i frysen. Här fryser jag in det som blir över...det kan vara 2 grillkorvar, 1 stekt kotlett osv. Det blir perfekt att göra pytt, pastasås eller paj av när man har samlat på sig tillräckligt.

Svar: ah älskar detta tips!
Moa DeBruin

2018-08-21 ♥ 16:45:24
Karolin

Älskar rester! Känner mig alltid så tillfreds när vi lyckas äta upp rester och inte slänger något. Gör oxå pyttlåda i frysen av små bitar som blir över, en korv, lite lök eller potatis etc. Försöker oxå bli duktigare på att veckohandla, så att man under veckan alltid vet vad man ska äta och har allt hemma - spar tid och pengar 😀 ha det bra!

2018-08-21 ♥ 19:13:02
Karolin

Älskar rester! Känner mig alltid så tillfreds när vi lyckas äta upp rester och inte slänger något. Gör oxå pyttlåda i frysen av små bitar som blir över, en korv, lite lök eller potatis etc. Försöker oxå bli duktigare på att veckohandla, så att man under veckan alltid vet vad man ska äta och har allt hemma - spar tid och pengar 😀 ha det bra!

Svar: Rester for the win! 😁
Moa DeBruin

2018-08-21 ♥ 19:13:02
Emmelie - mamma till två och sjuksköterska.

Åh vad bra! Jag har en matglad sambo så har sällan rester, men ibland har man ju olika ingridienser som inte funkar till något. Ska bli bättre att ta till vara på allt =)

2018-08-22 ♥ 07:20:41 » URL: http://www.emmgus.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback