Utseendet på min kropp

Idag insåg jag att det var ytterst länge sedan jag hade funderingar kring utseendet på min kropp. Det var länge sedan det var viktigt för mig och den insikten är så SKÖN! Befriande. 

 

Jag tror att det har att göra med:

 

Ålder

I takt med att jag blir äldre blir utseendet på min kropp mindre och mindre viktigt. Jag kan verkligen inte motivera mig till att lägga tid på att ens fundera över hur delar på mig ser ut. Det finns så mycket annat som gör att jag och alla människor är värdefulla. Och det finns så mycket annat jag vill lägga min tid på. 

 

Flöde 

I mina sociala flöden följer jag inga som på något vis ger mig tveksamma tankar kring min kropp eller om mig själv över lag. Jag kan gå in på mitt Instagramkonto och känna mig trygg med att när jag lämnar forumet känner jag mig precis lika säker på mig själv som när jag klickade mig in. Och det är verkligen mitt tips till alla - se över ditt flöde med omsorg.

 

För er som vill följa en rolig människa med smarta tankar och härlig syn på kroppen kan jag varmt rekommendera Kobran.

 

Följ följ!

 

 
 

 

Erfarenhet 

Jag har genom åren hunnit träffat SÅ många olika människor med SÅ många olika kroppstyper att jag mer än väl begriper att det är omöjligt för två personer att se likadana ut. Det här med att det finns en norm och en ”mall” hur man ska se ut är med andra ord så orimligt att det blir absurt. Jag bläddrade i en modetidning häromdagen och kom på mig själv med att känna att likriktigheten bland modellerna känns så… Omodern? Faktum är att modebranschen, som ändå framställer sig själva som en bransch i framkant, är ofantligt stillastående. På ideal-fronten intet nytt. Känns det som. År efter år. 

 

Umgänge 

Jag pratar aldrig kropp eller utseende med mina vänner. Det är ingenting uttalat utan det är bara ingen i mitt umgänge som tycker att det är intressant. Skönt. 

 


Kommentera gärna!
Jessica

TACK för bra inlägg, du är så klok!

Svar: tack själv <3
Moa DeBruin

2018-08-16 ♥ 15:48:15
Anonym

Tror du att det varit samma sak om du vägde 30 kilo mer eller om du hade massa utslag i ansiktet osv?

Svar: Om jag hade massa utslag i ansiktet skulle det nog besvära mig. En närstående till mig har haft problem med det och mått rätt dåligt, men fått hjälp via vårdcentralen. Om jag vägde 30 kilo mer hoppas jag att jag fortfarande skulle känna att jag duger (vilket man ju gör!) men jag vet att människor som väger mer utsätts för en hel del body shaming och diskriminering och jag förstår att det är en kamp på en annan nivå. Det är sjukt att det ska vara så. Jag vet att jag är normativt smal och på så vis priviligerad men trots det har jag haft mycket issues med min kropp. Tyvärr. Lidit av allvarlig ätstörning bland annat och allmän ätstörning större delen av livet, precis som typ alla kvinnor mer eller mindre. Att jag slutar bry mig ju mer åren går känns som sagt befriande <3
Moa DeBruin

2018-08-16 ♥ 17:08:18
Sabina

Jag blir så glad när folk delar med sig av sin visdom kring det här. Jag önskar att jag också kunde vara sådär, men tyvärr har jag blivit motsatsen med åldern. Jag har alltid haft extremt bra ämnesomsättning i kombination med kroniska magproblem har gjort mig extremt smal, på gränsen till undernärd. Men nu de senaste åren mår jag bättre i magen, och närmar mig 30 så jag antar att min extrema ämnesomsättning också har sagt adjö och tack för sig. Nu skulle jag säga att jag är normalviktig. Det här gör mig dock stressad och jag är livrädd för att någon ska påpeka att min mage inte är platt längre. Förut tränade jag för att må bättre fysiskt men nuförtiden känns mina träningspass som en press för att inte gå upp i vikt mer så att någon märker att jag inte är "den där tjejen som kan äta choklad varje dag utan att gå upp ett gram". Jag skulle verkligen vilja komma ur det här tänket och acceptera att jag inte är spinkig längre, för jag tycker ju inte andras kroppar är fula!

Svar: Det känns som att du kanske har kommit i någon slags identitets... kanske inte kris... men klyfta? Typ. Kanske ligger det djupare än utseendet på din kropp? För egentligen har du ju inget att vara rädd för och att din mage är bättre är asbra ju! Skulle någon påpeka något om din kropp så kan du vänligt men bestämt hälsa att du har NOLL intresse av den personens recension, tack och bock :) Hoppas du kan försöka skifta fokus till saker som spelar roll. Det är som jag skrev i inlägget en befrielse. Jag vet dock att det inte är lätt. Och bara för att jag inte fokuserar på min kropp så betyder det inte att jag inte har ångest för annat. Alltid är det nåt ;) (när det gäller mig) Kram! <3
Moa DeBruin

2018-08-16 ♥ 19:02:29 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Anonym

Fan va skönt!! Tyvärr känner jag att det brister i det sista momentet för mig, mina kompisar snackar hela tiden om vikt, hur jobbigt det är för de bara har tränat 3ggr denna vecka och att de inte kan ha på sig den tröjan för att det syns då en liten fel kroppsdel som jag inte visste inte va okej att visa/ha/ha för mycket av...men alltså jag kan inte be dom sluta prata om sina komplex för någonstans måste man väl kunna ta upp det? Men jag är helt ärligt trött vill inte tänka mer på kroppen eller höra om hur alla så gärna vill ha fillers eller fransförlängningar osv osv. Hoppas det är en fas vi som kompisar lämnar snart

Svar: Nä, man kan ju inte styra över andra tyvärr. Du kan ju bidra genom att säga... inget? :) Förhoppningsvis är det något som går över. Ingen tjej ever ska ju egentligen behöva ha komplex att prata om från första början. Vi ska kunna bara vara. Som vi är. Sitta och duga liksom, utan någon ansträngning.
Moa DeBruin

2018-08-17 ♥ 00:50:55
Hanna

En annan sak! Sleep cykle! Jag blev så inspirerad av ditt sleepande så jag laddfade ner appen. Testade inatt, och appen säger att jag haft djupsömn mellan 22-04 (!). Vilket inte stämmer... Tog upp telefonen både 01 och 03 för att se vad klockan var. Har du något tips för hur den ska funka bättre?

Svar: vad knepigt? har bara testat tre nätter så är inte så kunnig på denna. Men testa googla för att se vad folk skriver? borde finnas bra tips :)
Moa DeBruin

2018-08-17 ♥ 06:46:09
Anonym

Hej, följer du celeste barber på instagram? Hon är grymt rolig, kan varmt rekommenderas👍

Svar: japp följer henne <3
Moa DeBruin

2018-08-17 ♥ 07:50:48
Ida

Så jävla skönt att slippa reflektera över sin kroppsform!! Önskar jag var där. Har kämpat med ätstörningar o självhat i 18 år och är SÅ trött på det!! Min kropp har tagit mycket stryk. Vill bara kunna vara FRI!! Kram

Svar: åh vad jag önskar dig det, att du blir fri! Ätstörningar är INTE roligt. kram!
Moa DeBruin

2018-08-20 ♥ 14:26:32 » URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback