Vårt bröllop

Jag fick en fråga om jag kunde skriva lite om vårt bröllop. 
 
Till att börja med kan jag säga att jag aldrig har varit en kvinna som drömt om giftermål. Jag har aldrig suttit hemma på min kammare och suktat efter vita klänningar och blingiga ringar. Därför hade jag de första tio åren med min man inte direkt tänkt tanken att vi skulle gifta oss. Men sen hade vi plötsligt två barn tillsammans (hoppla) och vi började känna att det skulle vara kul med ett gemensamt efternamn. Plus att om vi skulle köpa hus ihop kändes det praktiskt att vara gifta, rent juridiskt. 
 
Så ja, det var väl det.
 
Nej just det. Det var ju även den där lilla parentesen att vi ÄLSKAR varandra förstås. Hehe. Det kan vara en bra parentes när man ska ingå giftermål. Jag lockades oerhört av tanken att kunna säga MIN MAN.
 
Eftersom jag, eller min man, aldrig har drömt om något flådigt bröllop kändes det skönt när insikten kom att vi kunde göra precis så som vi villeEtt bröllop kan kosta typ inget och ta fem minuter. Eller så kan det kosta flera hundra tusen och pågå en vecka. Vi valde ett mellanting. 
 
Min man köpte en kostym på Dressman. Jag köpte en marinblå klänning på Gina Tricot. Barnen fick matchande kläder från KappAhl. 
 
 
 
 
 
Vi köpte inga extra ringar utan behöll våra förlovningsringar. Jag köpte en brudbukett (som var ganska dyr i sammanhanget), vi hyrde in två personer som sjöng och en fotograf som fotade i kyrkan. Vi bjussade in närmaste familjen och vigde oss i Skövdes minsta kyrka med en av mina vänner som brudtärna och min mans barndomsvän som bestman. Sedan åt vi en enklare middag i en festlokal som ligger vid min mammas hus. Till efterrätt blev det tårta. Vi dekorerade lokalen med ljusslingor och dukade med vita blockljus och rosor.
 
Vårt bröllop blev en härlig kväll tillsammans med de närmaste. Mycket kärlek i lokalen, många fina ord och vackra tal. Min man grät från det att vi vaknade på morgonen till att vi gick och la oss på kvällen, hehe. 
 
 
 
 
Till alla som funderar på giftermål vill jag säga - ni gör precis som ni vill! Det finns inga måsten eller mallar.
 
 

Kommentera gärna!
Jenny

Jag är precis som du och aldrig drömt om ett bröllop men har senaste tiden tänkt att jag vill ha ett yttepytte bröllop med kanske bara ett vittne. När jag läste flådigt så fick min hjärna som inte är så giftessugen till fånigt. Så kanske ändå inte ska gifta mig då min hjärna tänker fånigt i samband med bröllop.

Svar: haha... Alltså man MÅSTE ju faktiskt inte gifta sig. För min och min mans relation märks det ingen skillnad gift som ogift men jag gillar det fina i att vi heter likadant, att säga "min man" och den fina dag vi fick tillsammans med våra nära :) Men allt det där kan man ju ordna ändå.
Moa DeBruin

2018-08-22 ♥ 11:29:31
Kekidi

Vad härligt att läsa något helt annat än vad många andra skriver. Jag har heller aldrig riktigt drömt om giftemål men ändå blev det magiskt när det väl dök upp. :) Tror det är lättare att uppskatta allt det lilla härliga när man inte har lagt upp världens dröm och liv på att önska ett bröllop. :D Inget är fel, alla har olika drömmar och tankar.

Tack för att du delar med dig.

Svar: Tack själv! :)
Moa DeBruin

2018-08-22 ♥ 11:34:58 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/strongmama
Anonym

Håller med du! Vi gifte oss i oktober 2017, snart ett år alltså. Pga barn och hus och ville gärna ha samma efternamn. Vi körde borgerligt med våra familjer och middag och fotografering efteråt. Åkte på weekend till Österlen med barnen. Berättade inte för någon mer innan. Helt lagom
Och vi är nöjda och jag älskar att heta samma. Det behöver inte vara stort och dyrt.
-Jenny-

Svar: härligt! :)
Moa DeBruin

2018-08-22 ♥ 13:37:14
Elisabet

Problemet är när jag vill ha det maximalt enkelt för att inte spendera en massa pengar och generellt inte uppskattar fester överdrivet mkt, särskilt inte när jag själv ska stå i centrum, samtidigt som min sambo drömmer om en stor fest med minst 70 pers... Får se vad som händer :/ Huvudsaken är att vi håller ihop och är lyckliga iallafall :)

Svar: Ja det blir ju såklart en krock när man inte är helt överens i frågan. Vi har några kompisar som har samma "problem" där hon vill enkelt och han vill stort. Man får mötas på mitten månne? :)
Moa DeBruin

2018-08-22 ♥ 15:54:43
Anonym

Samma hääär! Vi gifte oss för 22 år sedan. Ett litet borgerligt giftermål med bara den närmaste familjen. Vi tom lagade maten själva och åt hemma. 😉 ps och min klänning var från Kapp Ahl och min mans kostym från Dressman😊

Svar: Ja men det behöver inte vara krångligare än så! Det enkla kan vara alldeles perfekt :)
Moa DeBruin

2018-08-22 ♥ 19:41:41
Sanna

Hej Moa! Saknar er podd, när börjar ni igen?

Svar: Vet inte riktigt... Återkommer i frågan :)
Moa DeBruin

2018-08-22 ♥ 22:31:13
Pernilla Andersson

Jag och min make gjorde samma..
Vi bestämde en månad innan att vi skulle gifta oss
Vårt datum är 12-12-12

Vi gifte oss i kyrkan hemligt. Men två vittnen min syster och en kantor i kyrkan..
Vi jobbade hela dagen så vid 15.30 så gick vi in i kyrkan. Vid 16 vad det hela över..
Vi åt på restaurang sen på kvällen.
Min make hade en kostym
Jag köpte en vit klänning på rea..
En magisk dag enligt oss..❤❤

Svar: Låter perfekt! :)
Moa DeBruin

2018-08-23 ♥ 05:24:10 » URL: http://blingflickan.blogg.se/
Carro

Vi gifte oss av juridiska orsaker. Vi älskar varandra precis lika mycket innan som efter giftermålet. Det ändrade inget i den frågan.
Vi köpte ringar och kompisar hjälpte oss med foto som vi satte in i tidnigen. Ingen mer än dessa två kompisar visste något. Inte ens våra föräldrar. Vi gifte oss borgligt fredags förmiddag den 11/11-2011 och körde sedan utan ringa hem till mina föräldrar och lämnade sonen som då var 9 månader. Sen åkte vi till Köpenhamn på weekend och släkten samt vänner fick se bilden i tidningen på morgonen. Billigt, smidigt och kul att kunna chockera alla ;)

Svar: Fint! <3
Moa DeBruin

2018-08-23 ♥ 06:01:18
Frida

Sa skämtsamt (eller?) till min kille att vi kanske borde förlova oss ändå?
Absolut, sa han. "Ska bara spara ihop till din ring". ???
Det har gått tre år nu, jag väntar med SPÄNNING på denna LYXRING som kräver flera år av samlande?

Svar: Min man köpte ju förlovningsringar till oss som han sedan höll så hårt i och väntade så länge med att langa fram att dom hann bli försmå, hehe. Hoppas det går bättre för er!
Moa DeBruin

2018-08-23 ♥ 13:43:59 » URL: http://fridanygard.blo.gg

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback