Spiderchick

Mål 2019
Om 2017 var året då jag ville så mycket men blev så besviken - ja då har 2018 varit året där jag började hitta vad jag verkligen vill göra. Eller kanske snarare vad jag är menad att göra. Jag hittade en balans i mig själv och ett spår som jag vill följa. 
 
2019 handlar egentligen om att fortsätta på det spåret.
 
Mål 2019:
 
- Vara ännu mindre på sociala medier 
I år har jag verkligen funderat över hur slöscrollandet påverkar mig och jag har insett att det i många fall påverkar mig negativt. Exempelvis vid jul fick jag plötslig ångest över hur vår gran såg ut?? Jag vet att det berodde på att jag hade sett andras mycket mer perfekta granar på Instagram. Så onödigt. Jamenar vem bryr sig om ett barrträd?? 2019 ska jag strunta i allt Instagram-perfekt och vara mer i mig själv här och nu. 
 
 
Ett hem där jag ska vara här och nu (och som är nystädat på bilden och alltså inte speglar verkligheten).
 
 
 
- Slänga ännu mindre, handla second hand, resa klokt, äta vegetariskt
Jag ska bli ännu mer mån om vår miljö helt enkelt. Och om vi nu snackar Instagram ska jag avfölja personer som uppmanar till överkonsumtion eller som glorifierar spontanresor (med flyg) med noll mål och syfte mer än att verka cool. Tips är att följa klimatklubben för lärorika uppdateringar. Eller Matilda som inspirerar mig massor kring en hållbar livsstil. 
 
- Skriva klart och skicka in min bok (plus läsa ännu mer)
Kooooom igen nu Britt-Marie Moa nu kör vi!
 
- Skriva minst ett manus 
Nämen hej på dig drömmen som jag har haft länge.
 
 
 
 
 
 
- Satsa ännu mer på kreativt skrivande 
De senaste åren har mitt jobb handlat mycket om skrivande i kommunikationssyfte, vilket är roligt, men nu vill jag luta mer åt det rent kreativa. Ett mål är att kombinera jobbet jag har idag med bok/manusskrivande och att hålla utbildningar och workshops i kreativt skrivande. 
 
- Sluta träna. 
Medan alla andra börjar träna vid årskiftet går jag mot strömmen och avvecklar mitt träningskort. Alltså, träning är bra men jag har insett att ett träningskort bara stressar mig. Det är så mycket ändå med jobb, barn och tusen aktiviteter att jag inte pallar ha massa tider på gymmet som jag ska passa. Jag tränar hellre på eget bevåg, vardagsmotionerar och rör på mig när luckor dyker upp. 
 
 
 
Päschon som promenerar när tillfälle ges.
 
 
- Fortsätta göra kul grejer med familj och vänner 
Behövs en utläggning på det? Nä. 
 
Så.
 
Vad har ni för mål och tankar inför 2019?
 
 
Malin

Det är så skönt att ha tiogångskort på gymmet, då behöver man inte känna att månadskostnaden ligger och tickar men det finns ändå nånstans att träna inomhus dessa kalla mörka månader! Även om det bara blir sporadiskt, när lusten dyker upp och tiden finns.

Svar: smart :)
Moa DeBruin

Anna

2018 har varit det jobbigaste året i mitt liv. Mitt mål för 2019 är att läka ihop både det krossade hjärtat och den slutkörda hjärnan. Få ordning på tillvaron, bli stabil och kunna ta hand om mig själv. Tack för att du med din blogg här muntrat upp mig så många gånger under året. Jag längtar efter att få köpa din första bok!

Svar: Åh tack snälla! Och massa pepp och kramar till dig! <3 Hoppas att ditt 2019 blir SÅ mycket bättre! KRAM!
Moa DeBruin

Bec

Låter klokt med gymkortet! Har själv precis börjat igen efter ett uppehåll på en så där sju år. Hade inte tid men har det nu och vill träna för att det är kul.

Har du förresten läst Ajvides bok om att vara författare? Borde passa dig som är i den fasen att komma igång.

Svar: Nix har ej läst. Har läst Elisabeth Georges bok som också handlar om det. Ska kolla upp! :)
Moa DeBruin

Petra Andersson

Låter som en sund lista 😃

Josephine

Härligt att det är mål som du verkligen vill och brinner för, inte sådant "new year, new me" snack :P

Jag har inte tänkt ut några mål utan ska fortsätta att ta hand om mig själv, mitt psyke framförallt och fortsätta längta till April hehe. Älskar redan nya året då det sker så mycket fina saker i mitt liv då som jag har väntat på<3

Svar: härligt! :) Hoppas ditt 2019 blir fantastiskt och precis så som du önskar!
Moa DeBruin

Anonym

Det var bra mål
Man blir för påverkad hur andra har det. Jag blir stressad när jag ser familjer som gör såå mycket ihop så jag känner gör jag tillräckligt med min?? Man blir sin egen fiende..

Jag önskar er en trevlig start på 2019 och sen att resten blir ett kanon år för er💖💖

Jasmine

Vilka härliga tankar inför det nya året! Prestigelöst, inspirerande och klokt vill jag påstå. Jag kan relatera till det här med träning, just det du skriver om är det som får mig att avstå från att köpa ett träningskort (jag jobbar dock fortfarande med att avveckla det dåliga samvetet...).
Önskar dig en bra start på det nya året!
Kram

Svar: Önskar dig detsamma! :) Kram
Moa DeBruin

Frida

Tack för att du tänker på miljön och låter det synas i din blogg! ❤️

Tess

Alla dina punkter, men mest de om sociala medier och miljön. Tack - för att du låter dessa synas i din blogg, såsom tidigare kommentar sagt. Tack!

Svar: tack själv :) <3
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress