Morfarsmackor™

Min pappa bakar alltid tekakor varje december som släkten får ta del av. Det brukar hänga ett lass nybakat på vår dörr när vi minst anar det vilket känns väldigt angenämnt. 
 
Barnen älskar dessa tekakor och vi har sedan nioåringens födelse kallat dem för morfarsmackor ™
 
 
 
 
 
Sedan min brorsas barn kom till världen har dock ett nytt namn för dessa tekakor nått dagens ljus - nämligen FARFARSMACKOR! 
 
Detta blir naturligtvis helt fel och sätter jordklotet i gungning. Eller i alla fall delar av Skövde. 
 
Jag förstår att släktbanden ser olika ut men samtidigt finns det ju ett ordspråk som heter Döpt Brödsort Döpes En Gång. Plus att det ploppar upp ett trademark-tecken varje gång jag skriver morfarsmackor™. 
 
Morfarsmacka™
Morfarsmackor™
Morfarsmackis™
 
Ni ser? Det försvinner inte ens med variation. 
 
Det räcker med att jag skriver morf™ så kommer trademarkmärket upp. 

Kommentera gärna!
Josefine

Min mamma brukar alltid göra mannagrynsgröt till barnen då dom besöker mormor o morfar, så numera heter det ”mormorgröt”. 😄

Svar: rimligt namn :)
Moa DeBruin

2018-12-27 ♥ 11:37:46
Anonym

I klass med min barndom. Min far hade tre systrar, vilket gjorde att min farmor var mina kusiners mormor. De krigen...ochjG hade ett hopplöst underläge. Suck.

Svar: förstår det hehe
Moa DeBruin

2018-12-27 ♥ 13:58:47
Anonym

Haha så sjukt, min mormor gör precis såna tekakor och vi kallar dem mormorsmackor - dags att lägga till trademarket där kanske! Tack för grym blogg, har läst den sedan crazypill men aldrig kommenterat :)

Svar: kul att du hängt med! :) Och kul med brödsläktingar! ;)
Moa DeBruin

2018-12-27 ♥ 22:37:32
Tess

Så himla omtänksamt! Tänk att så små saker kan göra en så himla glad :) Jag önskar att fler hade gjort sådant för varandra.

2018-12-29 ♥ 12:40:48 » URL: http://tesswaltenburg.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback