Passion, begåvning, disciplin

Jag har läst författaren Elisabeth Georges bok Skriv på! En bok där hon berättar om sin skrivprocess samt ger massor av tips till aspirerande författare. 
 
 
 
 
 
George menar att har man begåvning, passion och disciplin i sitt skrivande kommer man med största sannolikhet att få sin bok utgiven. 
 
 
 
 
 
Har man endast en kombination av egenskaperna begåvning och disciplin eller passion och disciplin minskar chanserna att få sin bok utgiven, men möjligheten finns. Har man tur kan man få en bok utgiven på disciplin enkom. 
 
Har man där emot endast begåvning och passion kommer man inte att bli utgiven. Detta på grund av den enkla anledning att har man inte disciplin kommer man aldrig fixa att färdigställa det enorma arbete som en bok innebär.
 
 
 
 
 
Utan att jämföra bloggandet med Elisabeth George eller andra författare vill jag ändå påstå att det är ungefär samma egenskaper som gäller för att driva en blogg (eller annan social kanal). Du kan vara hur begåvad som helst vad gäller att skriva och fota och berätta men finns inte disciplinen så kommer det du har påbörjat att rinna ut i sanden. 
 
Jag har disciplin och passion kring mitt skrivande. Dessa två grejer hänger tätt samman för mig överlag. Jag kan inte ha disciplin om jag inte har passion. Men har jag passion kommer disciplinen enkelt för mig. 
 
Jag är dock lite besviken på mig själv för disciplinen har inte riktigt funnits där under november och december. Alltså, jag ÄR klar med boken. Det krävs bara en hel del omarbetning och redigering vilket har känts lite segt.
 
Innan sommaren 2019 ska jag dock ha skickat in mitt manus till minst fem bokförlag. Sen får vi se. Men når jag det målet kommer jag vara SÅ stolt över mig själv!

Kommentera gärna!
Marie

Jag har följt din blogg JÄMT. Det är typ den enda bloggen jag följer slaviskt (kanske att den får sällskap av Underbaraclara). Jag är helt övertygad om att boken är fantastisk. Ser fram emot att köpa den och läsa den för mina barn!

2018-12-10 ♥ 18:11:22
Marie

Jag har följt din blogg JÄMT. Det är typ den enda bloggen jag följer slaviskt (kanske att den får sällskap av Underbaraclara). Jag är helt övertygad om att boken är fantastisk. Ser fram emot att köpa den och läsa den för mina barn!

Svar: Åh! ❤️ Tack för pepp 😁😁
Moa DeBruin

2018-12-10 ♥ 18:16:50
Mirjam

Spännande med bok på gång! Tycker själv att disciplinen är den allra jobbigaste biten, därför är jag något av en periodare när det gäller mitt skrivande. Har dock bestämt mig för att försöka ta tag i det nu och jobba på att bli mer disciplinerad. Kan ju inte vara helt omöjligt. 😊 Lycka till med redigering och färdigställande av boken!

Svar: Detsamma! Just do it! :)
Moa DeBruin

2018-12-11 ♥ 07:40:36 » URL: http://mirjamskriver.wordpress.con
Sarah Johansson

Var boken läsvärd? Disciplinen är boven hos mig... 😬 har du några tips? :)

Svar: Väldigt läsvärd! Tips är nog att bestämma en viss tid varje dag där man sitter minst 30 min. Och då måste man BARA skriva. Och det gör inget om det bara blir blaj bara man skriver :)
Moa DeBruin

2018-12-11 ♥ 11:32:35 » URL: http://sarahjoh.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback