Glöm kaffeönskan

Okej, glöm punkt nummer 10 att jag vill att min man ska koka kaffe till mig!
 
MAYDAY MAYDAY ABORT ÖNSKAN. 
 
Stryk och spola tillbaka!
 
Den här morgonen fick jag nämligen min önskan uppfylld och då insåg jag att min man inte kan koka det, enligt mig, perfekta kaffet. Det blir antingen alldeles för svagt så att det känns som att dricka ljummet vatten med mjölk och en möjlig bismak av koffein. Eller så blir det alldeles för starkt så att jag grimarserar mig igenom hela morgonen.
 
Noll njutning. 
 
Själv har jag genom åren utvecklat en enorm fingertoppskänsla vad gäller att få till den perfekta koppen kaffe. Min utvecklingskurva tog ordentlig fart under föräldraledigheten med andra barnet. Ingenting pushar din kunskap om kok-kaffe så mycket som att amma en bebis under en hel natt och sedan bli väckt för dagen klockan 05:30 av en pigg treåring. Det är en form av bootcamp jag rekommenderar alla som önskar bli bättre på att koka kaffe. Nej det är inte en promenad i parken men BOY går du ur det träningslägret som en EXPERT på kaffe.
 
Idag vet jag att plus minus ETT KORN gör hela skillnaden på en bra och dålig kopp. Blir "koka perfekt kaffe med dina knän i sömnen" en ny OS gren ser jag absolut mig själv på prispallen. Just sayin´. 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Sara

Är det alltså kokkaffe? :-) Det har jag nog aldrig testat, faktiskt, men min mormor och min morfar dricker det.

Svar: Det är perkulatorkaffe så en blandning mellan att koka och brygga skulle jag säga :)
Moa DeBruin

2018-02-15 ♥ 10:35:33 » URL: http://sarasara.spotlife.se
Nathalie

Ja det är en JÄDRA konst det där med kaffe! Jag har en kaffemaskin så jag behöver bara trycka på en knapp så maler den bönor åt mig till den där perfekta koppen! Blir nykär bara jag skriver om den <3

Svar: Najjjs!
Moa DeBruin

2018-02-15 ♥ 10:53:17 » URL: http://naatly.se
Lina

Vi maler böner i kvarn och sedan har vi en byggare Wilfa Svart Presisjon WSP2A där det står exakt hur många gram som behövs. Alltså. Herre Gud. Dricker så gott kaffe. Trodde folk som pratade om hur stor skillnad det är på kaffe och kaffe hade fel. Men oj. Det var jag som hade fel.
Rekommenderar detta att mala själv och sedan använda ovan nämnda bryggare för awesome kaffe.

Svar: Låter fab!
Moa DeBruin

2018-02-15 ♥ 12:12:02 » URL: http://https://linaekholmblog.wordpress.com
Anonym

Åh vad jag älskar dig och din blogg!! Ville bara skriva det. Kommenterar sällan men läser ALLTID och hängt med sen start. Kram! /Sanna

Svar: Tack snälla vad glad jag blir! Kram! 😘
Moa DeBruin

2018-02-16 ♥ 08:28:05

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback