Mörka baksidan av tandsten

Ni kanske minns min teori kring hål och tandsten? Antingen är man en TandstensMatilda eller så är man en HålMoa. 
 
Jag har alltid varit lite avundssjuk på de med tandsten för att det verkar så simpelt. Skrapa lite med kroken ba, sen är det klart. Hål ska man borra och fylla och greja och det är inte jätteskönt (källa: självupplevd verklighet). Men nu har Matilda lärt mig den mörka baksidan av tandsten... 
 
Matilda: När jag skulle ta bort tandsten senast fick jag först ta TVÅ bedövninsgssprutor.
Jag: Oj...
Matilda: Sen skrapade tandläkaren med kroken i EN TIMMA. 
Jag: Oj... 
Matilda: Sedan pulserade hon bort resterande tandsten med ULTRALJUD!
Jag: Oj...
Matilda: Det sprutade både tandsten och blod ur munnen på mig.
Jag: Oj... 
Matilda: Tandläkaren hade VISIR på sig. 
 
HAHAHA! 
 
Alltså förlåt, men jag har skrattat sannslöst mycket åt visir-grejen. Så fort jag kommer att tänka på det så eftersläps-skrattar jag. HÖGT! Och det kommer jag antagligen göra för resten av livet. Varför har ingen berättat  för mig tidigare att tandläkare använder VISIR?? 
 
Kontenta: 
 
1) Jag vill ABSOLUT vara med nästa gång Matilda ska ta bort tandsten! 
2) Plötsligt känns min senaste, visir-lösa, tandlagning á 30 minuter som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött. Just sayin´. 
 
 
 
Person som funderar över tandsten. 
 

Kommentera gärna!
Isabell

Vi måste ha visir eller glasögon& munskydd på oss. Det skvätter en heeel del när man arbetar och det är sådär-mysigt att få andra människors kroppsvätskor (ibland med olika smittor) i ögonen 🙈

Svar: Ja det förstår jag VERKLIGEN! Munskydd har jag upplevt. Men aldrig visir... :)
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 09:32:44
Anonym

Jag har tandsten, men har aldrig varit med om visir och det tar bara någon minut att skrapa bort den så jag vet inte om hon kanske skojade med dig?

Svar: Nej det gjorde hon inte. Min mans tandläkare har också haft visir. Och ultraljud ÄR en teknik. Mindblowing ;)
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 10:44:27
Therese

Använde ultraljud förra gången jag var till tandläkaren för att ta bort tandsten och jag trodde jag skulle dö, det ilade så vidrigt mycket i tänderna så tårarna bara rann. När det var dags för tandläkaren igen så berättade jag det och sköterskan satte då sugen längre bak i munnen och själva ultraljudsgrejen kändes knappt.... så nu är jag helt hundra på att det är värst att laga hål!

Svar: vad skönt! det finns teknik och så finns det teknik, helt enkelt :)
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 13:53:39
Mathilda

Jag har också tandsten, men absolut inte sådär. En gång när jag inte varit hos tandläkaren på 6 år tog det max 5 minuter att skrapa bort tandstenen. Jag har kanske mild tandsten (heter det så)?
Hälsningar från tandstens-Mathilda som aldrig har haft hål

Svar: låter bra mer behagligt :)
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 14:21:05
Anonym

Oh my! Tack för skrämselpropaganda. Jag hade ”så sjukt mycket” tandsten sist jag var där. Gjorde svinont, kändes som att tandläkaren omöjligt skulle ta sig igenom det. Det tog nog i realiteten inte så många minuter... Jag vill inte att det utvecklas till ovannämnda skräckupplevelse och lovar mig själv i detta nu att intensivt använda tandtråd. Hjälper det ens? Egentligen? *googlar* Kram på dig!

Svar: tandtråd motverkar säkert tandsten i viss mån, det tror jag :)
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 15:06:50
Hanna

Haha :) det var samma för mig i förra veckan. Tandsköterskan tog på sig visir och plockade fram kroken... Sa att jag hade lite tandsten i mitten i nedre käken. 45 minuter senare var varenda tand skrapad och jag undrade nästan om jag hade några tänder kvar. Blodsmak och värk i hela munnen resten av dagen på grund av "lite" tandsten.

Svar: hu! bra kämpat av dig!
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 15:17:56
Jessica

Jag fick skrapa bort tandsten idag och kan intyga att hon talar sanning. Tandis hade munskydd och visir och jag hade också visir ( inget munskydd på mig av naturliga orsaker) 😬

Svar: haha... du med??
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 17:00:44
Jeanette Li

Huh! Jag ska till tandhygienist för första gången i mitt femtioåriga liv, just för tandsten... inte helpepp efter det här inlägget. 😣😅

Svar: Sorry! Men alltså du har väl varit hos tandläkare innan? :) Är det skillnad att gå till en hygienist?
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 17:21:14
Olivia

Jag lagar mycket hellre hål än tar bort tandsten! Vid lagning av hål är det värsta de där enorma grejerna man ska bita på när de röntgar men tandstensrensning gav mig nästan tandhygienistskräck! Började gråta sist de föreslog det och vägrade gå genom det utan bedövning. Det var bland det mest obehagliga jag någonsin gjort. Blir nästan upprörd bara av att tänka på det 😢

Svar: usch då... :-/
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 17:53:25
Anonym

Haha jag skrattade högt åt det med visor också😂😂😂

Svar: 😂😂
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 20:35:29
Anonym

Visir ska det ju stå...

2018-02-13 ♥ 20:36:06
Tandhygienisten

Visir är ett måste...och även vid lagning! Rätt ohygieniskt annars men finns säkert tandvårdspersonal som inte följer hygienrutiner.
Tandstensborttagning behöver inte göra ont heller, be om bedövning/bedövningssalva 😊
I övrigt är det rätt skoj och höra om folks tandvårdsbesök 😆🙈

Svar: 😆😆
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 20:56:18
Anonym

Jag er tandsköterska och kan berätta att nästen alla människor har tandsten. Några bare ytterst lite och andre hur mycket som helst. Om man har mycket, då kan det vara bättra att ta bort det ofta- typ 4 gånga om året. Då känns det inte så farligt. 😊

Svar: 😁👍
Moa DeBruin

2018-02-13 ♥ 20:58:42
Anonym

Jag har tandsten, men har aldrig varit med om visir och det tar bara någon minut att skrapa bort den så jag vet inte om hon kanske skojade med dig?

2018-02-13 ♥ 23:10:10

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback