En elefantöronfråga

Hallå Moa, elefantöremodern, proffset på dessa krukväxter!! 

 

Jag har en liten bebis som jag fått av min mormor. I början när hon flyttade hit så var hon glad och ljus och växte så det knakade men plötsligt tappade hon massor av blad och blev jättemörk! Vad gör jag för fel?? Jag har testat att byta plats på henne och även att vattna mindre och att vattna mera men tycker inte att något verkar funka. Har du några knep? Har du en manual liggande? Får jag lämna min bebis på sjukhus hos dig några veckor? // Matilda 

 

Hej Matilda!

 

Tack för din fråga. Jag beklagar att din lilla bebis verkar trött, hen kommer nog snart pigga på sig igen ska du se.

 

Jag kan märka på mina bebisar att dom under vissa perioder slokar, tappar blad och stannar lite i växten. Men jag tänker att dom, liksom vi, är trötta så här i vintertid. Vem blir inte slokig av ett konstant mörker? Här har ni en! *räcker upp handen*

 

Annars är mitt tips att fortsätta testa olika platser i hemmet för att se var bebisen känner sig trygg och villig att skapa en anknytning. Mina trivs tillsammans, en bit in i rummet. 

 

 

 
 

Andra saker jag märkt med mina Elefantöron:

 

• Dom vill inte stå i direkt solljus

 

• Dom vill ha vatten cirka var tredje dag

 

• Dom tycker till en början inte om att skiljas från sina stickling-bebisar. Men när dom ser att barnet mår bra och klara sig själv i sitt eget krukhem, ja då blir dom glada igen. 

 

• Dom tycker inte om julgranar. Mina elefantisar blev hemskt upprörda över att behöva konkurrera om uppmärksamheten med ett barrträd. Nästa december får vi ha ett "snack" om det innan. 

 

Lycka till med din uppfödning Matilda! 


Kommentera gärna!
Sara

Mina modersplantor har också börjat tappa bladet, men tänker också att de har en sämre period den här tiden på året.

Läste att man ska vattna de med ljummet/varmt vatten, det funkar för mina, fullvuxna som bebisar! :]

Svar: aha bra tips :)
Moa DeBruin

2018-01-22 ♥ 13:59:40 » URL: http://sararosell.blogg.se
Hanna

Jag är ny på detta med elefantöron, och skulle för första gången plantera skott men de dog 😞 Och nu vågar jag inte dra några fler skott av min "elefantöra-mamma".

Hjälp mig Moa! Hur gör jag så att mina "elefantöra-bebisar" överlever? Misstänker att jag tog dem för tidigt...

Svar: Ja låt bebisen växa till sig lite hos sin mamma. Sen gräver du försiktigt upp den. Du kan efter det 1) låta bebisen få långa rötter i ett glas vatten innan du gräver ner i ny kruka eller 2) plantera i nya kruka direkt. Riktigt med jord. Vattna. Låt stå bredvid mamman. Hm... Ja det är väl mina tips :) Lycka till!
Moa DeBruin

2018-01-22 ♥ 18:58:14
Ellen

Har själv en elefantodling! Lyckats bra med alla mina ocj mina tips är VÄXTLAMPA! Samt vattna kanske en gång i veckan ungefär, mina får torka ut och då blir de så himla glada över vattnet sen. Min moderplanta är kanske 40 cm hög och fick henne på posten då hon blott var tre blad stor. My pride ans joy i livet!

Svar: Grattis :) vad är en växtlampa?
Moa DeBruin

2018-01-22 ♥ 23:05:03
Matilda

Tack för svaret och för alla tips! Skall göra mitt yttersta för att göra min lilla bebis glad igen :’)

Svar: Lycka till :)
Moa DeBruin

2018-01-23 ♥ 04:31:25

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback