Freaks of nature

Okej. På tal om det här med tänder.
 
Är inte tänder några slags freaks of nature? Här har vi en del av människan som kan växa precis hur som helst. Mjölktänderna är ju okej, dom ploppar ut ur tandköttet och fortsätter den givna filen rakt nedåt men tänderna som kommer därefter?! Det är ju ett rent potpurri av slumpmässig placering. Dom kan växa snett, växa inåt, utåt, brett isär, tätt ihop, på varandra, huller om buller, dom kan vara små, stora, runda, spetsiga... VAD HÄNDER?? Jag vågar inte ens tänka på hur jag själv hade sett ut i munnen om det inte vore för tandställningar, påbyggnader, implantat, lagningar och diverse annat underhåll. Det hade inte varit ett rätt i min mun.
 
Och när man i tonåren äntligen har fått ut alla vuxentänder och möjligen betat av en tandställning eller fem och där med haft lugn och ro i munnen under några år -  ja då kommer visdomständerna och förstör stämningen. 
 
Själv hade jag en visdomstand som växte rätt ut i kinden. Jomen tack jag vill absolut tugga mat med KINDVÄGGEN!
 
Tänk om fingrar betedde sig likadant i sin utväxt? Eller tår? 
 
Mina tår växer all over the place så jag måste ha en metallställning som rätar ut dom. 
 
Någonting gick väldigt fel när universum kom på idén om tänder. Jag misstänker nästan någon slags praktikant-inblandning?
 
Japp.
 
Det var dagens rant om tänder.
 
 
Person som har rimliga funderingar kring tänder. 
 
 

Kommentera gärna!
Ellinor

Och vissa av oss fick inte alla tänder öht och sitter med mjölktänder i munnen trots 27 års ålder för att det finns något annat. 😅

Svar: Ja med jag med! jag fick dra ut mina tre mjölktänder vid 17-årsålder och sätta in implantat istället, dvs låtsaständer
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 13:08:12
Nathalie

Hahah, du är så UNDERBAR! När jag mår dåligt älskar jag att läsa din blogg för du är så härlig och kan liva upp det kassaste av de kassa humören ❤️ Tack för att du finns ❤️

Svar: Åh tack för fina ord 😘
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 13:15:58 » URL: http://naatly.se
Anonym

Hade en hörntand som låg uppe i gommen bakom framtänderna och tryckte. Fick operera ut den med en borr som fick hela skallen att vibrera... What the crap limsom?

Svar: Myyyyyysigt 😁
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 13:23:13
Therese

Och vissa av oss har turen att vara född utan anlag för visdomständer :D (sorry för skryt, men dessa avsaknade anlag är mina bästa anlag ever!)

Svar: Låter grymt! jag har bara haft anlag för två. Alltid nåt ;)
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 14:42:32
Anonym

Min systerdotter tappade aldrig sina mjölktänder, däremot började tänderna under växa ändå. Alltså de bara krossade mjölktänderna inifrån och växte alltså rätt igenom. Hon hade bara flisor av mjölktänderna kvar runtomkring de riktiga tänderna 😱 De plockade ju bort flisorna såklart och nu är allt fine... själv har jag aldrig haft tandställning. Aldrig lagat någon tand. Mina tänder sitter i två perfekta bågar och dessutom växte alla fyra visdomständer ut - utan att jag märkte det. Dom sitter helt perfekt där de ska där bak. Måste ha gjort nåt bra i mitt tidigare liv? Är också sån där jobbig jäkel som inte gör något annat än borstar tänderna två ggr om dagen, o inte ens med en eltandborste! Eller så tyckte världen att jag i alla fall kunde få ha bra tänder eftersom jag har ms och diverse olika problem och följdsjukdomar pga det 😅 haha oj, en novell om tänder blev det nu 😂

Svar: Men oj vilken grej med din systerdotter! Låter ju riktigt dramatiskt, hehe. I övrigt låter det som att du är väl värd att få ha riktigt bra tänder, grattis till det :)
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 14:52:34
Cecilia

Så jävla sjukt, jag tänkte på detta för typ en timme sen...

Svar: haha... Great minds osv
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 17:57:49
Håkan Ericsson

Min sons farfar drog ut sin sista mjölktand i 50 års ålden haha. Fattar onte dock mina är fula dissa tandställning var ju tydligen för cool..... 😣😣 men min sambos familj har bara raka.... oxh min familj.. utom jag...

2018-01-15 ♥ 20:29:58 » URL: http://fotbollsplatser.blogg.se/
C

Haha som tandhygienist måste man bara älska din blogg när du skriver så mycket om tänder!
Jag brukar säga som så att på somliga är det som om gud skakade tänderna som tärningar och sen bara kastade dom i munnen och sen blev dom sittande så 😂

Svar: Ungefär så känns det ja 😆
Moa DeBruin

2018-01-15 ♥ 21:11:21
Cecilia

Haha! Jag hade en skolkamrat som hade två uppsättningar mjölktänder. Men fatta paniken när man tappar tänder som man tror är permanenta! "Ho ho, jag bara lurar dig skriker tänderna, kolla mitt partytrick; jag har en till uppsättning tänder till dig".
Nä, jag själv hade snea överlappande tänder. En tandställning senare såg det ok ut, men sakta och säkert har ena framtanden lagt sig framför den andra ändå. Skit samma, lite unik får man väl helt enkelt vara - jag har i alla fall aldrig haft hål eller tandsten (med tanke på ditt tidigare inlägg om tänder)

Svar: haha... TÄNDER ASSÅ! Vad håller ni på med??
Moa DeBruin

2018-01-16 ♥ 10:40:55

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback