Oj vilken mage!

Många i min närhet är gravida just nu, bland annat min svägerska vilket betyder att jag ska bli faster i april. Yey! 
 
Vet ni hur många gånger jag har sagt till dessa gravida kvinnor "är du säker på att det inte är två?" eller utbrustit "OJ vilken stor mage du har!". 
 
Kan ni gissa? 
 
Hur många gånger?
 
NOLL!! 
 
Noll gånger har jag sagt det till någon av dom. 
 
Tro mig. Jag har verkligen gått in i mig själv för att känna efter om det inte finns en liten, liten antydan i mig som på något sätt vill recensera någons kropp eller storleken på en mage, men nej. Inget. Nada. Zero. Det finns inte där. Storleken på gravida kvinnors magar bekommer mig inte.
 
Därför blir jag ännu mer efterhands-fascinerad av alla de människor som recenserade min kropp under min graviditet. Vissa hade aldrig sett en gravid kvinna förr i sina liv, om jag fick tro deras reaktioner. 
 
- OJ VILKEN STOR MAGE DU HAR! DET DÄR KAN AAAAALDRIG GÅ HELA VÄGEN!
 
Ungefär som att jag gick runt med en graviditet som egentligen borde vara fysisk omöjlig?? Jag var en ailien med grav förstoppning som uppenbarade mig framför dom. 
 
ELLER så kan det ha varit så att min mage var en vanlig, normal och helt rimlig gravidmage och folk borde istället lära sig att knipa den lille trut. KAN DET VARA SÅ KANSKE??
 
Jo. Precis. 
 
Hur som helst. Nu har jag svaret. Det ÄR alltså svinlätt att inte kommentera andras kroppar. Vilket jag har känt på mig hela tiden. 
 
 
Spajdan gravid med nr 1. 
 
 
Läs förresten gärna min gravidlista på vad att säga och inte säga. Tycker att den känns fortsatt aktuell. 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Eller när både främmande och ofrämmande tar på ens mage hej vilt. Usch hatade det.

2018-01-06 ♥ 09:05:26
onormaltnormal.blogg.se

Det är bra märkligt det där. Att bara för att man upplåter sin kropp till sitt blivande barn så tror folk runt ikring att det är fritt fram att kommentera ens kropp och peta på magen utan att fråga. Skönt med en till som också tycker det är lätt att låta bli sånt!

2018-01-06 ♥ 10:11:59 » URL: http://onormaltnormal.blogg.se/
Heléna

Jag älskar verkligen gravidmagar och blir alldeles lycklig när jag ser en och säger gärna åhh vilken härlig mage eller åhh vilken fiiiin mage och så vill jag bara gråta för att jag blir så himla lycklig över allas magar.. knäpp, jo jag vet. Men jag undrar iaf inte hur många det är eller så, bara att dom är så underbara <3

2018-01-06 ♥ 11:28:10 » URL: http://hemmahoshelena.blogg.se
Elin

Pjuh! Blev lite förvånad först att du sagt så till de, men klart du inte gjort det. Du är ju smart! Jag är gravid med 2an nu, har bf i april jag med och min mage är stor och synlig. Betydligt större än med första graviditeten. Har redan fått höra massa kommentarer om att det nog är två,” inte kaaaan du väl ha bf i april? De måste räknat fel” och ”oj nu blir det nog över 5kg va”. Suck suck. Min mage är perfekt för min bebis, den trivs alldeles utmärkt 😊

Svar: FÖLK! Blir så irriterad 🤨
Moa DeBruin

2018-01-06 ♥ 12:21:04 » URL: http://nouw.com/elinspluss
Katta

Jag blev faster igår,för 4e gången 😊

Svar: grattis :)
Moa DeBruin

2018-01-06 ♥ 17:22:01
Anonym

Härligt också när folk gör det fast man inte är gravid, och inte vill nåt hellre än få en stor bebisbula. Oändligt trött på tjatet..

Svar: förstår det!
Moa DeBruin

2018-01-06 ♥ 21:05:37
Anonym

Håller med! Gillade inte när folk skulle ta på magen heller! 😬 Samma sak gäller när man är lång. Har ett otal gånger fått kommentaren ”vad lång du är”, bara sådär. Eller ”du får inte ha högklackat för jag känner mig så kort då”. Ändå är mina 175 cm inte så gigantiskt eller ovanligt i Sverige idag!?!

Svar: nej verkligen inte! Och det är väl inte på dig att ansvara för vad andra möjligen känner inför sin egen längd?
Moa DeBruin

2018-01-07 ♥ 18:41:20
Anonym

Elin, exakt lika för mig. Bf april, andra barnet. Har två gånger fått höra: "men alltså du har en väldigt stor mage, tycker du inte det?". Jag blir GALEN. Vad fan ska jag svara på det? Nej. Ja. Kanske. Vem bryr sig?! Och för den nyfikna, nä jag tycker faktiskt inte den är så stor. Kan fortf böja mig, leka med mitt barn, dansa, hoppa omkring, åka rutschkana.. haha.

Svar: folk borde verkligen hålla tyst om saker dom uppenbarligen inte har koll på :-/
Moa DeBruin

2018-01-07 ♥ 23:37:14
Helena

Folk säger ofta "vad trött du ser ut" till mig, mjaha? Vad ska jag svara på det?

2018-01-09 ♥ 01:10:43 » URL: http://hemmahoshelena.blogg.se
Malin

Jag hör sånt vaaarje dag, speciellt nu när beräknat datum passerat. Blir så less! Och det värsta var när en man som jag jobbar med, eller snarare han jobbar för mig då jag är projektledare och han ansvarig i ett anlitat byggföretag, stövlar fram och smeker min mage och frågar hur jag mår och hur det är med kalaskulan. Jag blev så ställd!! Kände mig totalt kränkt då jag har stort personligt space och jag känner inte den människan privat. USCH!

Svar: Usch. Pepp till dig och grattis till bebis i magen! :)
Moa DeBruin

2018-01-10 ♥ 15:12:42

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback