Spiderchick

Putsade fasader och skeva ideal

I samarbete med Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

 

Putsade fasader och obekymrade sociala medieliv är en anledning till att många unga mår dåligt. Undersökningar visar bland annat att 1 av 5 ungdomar får sämre självförtroende av sociala medier och att en tredjedel av tjejerna upplever att de känner sig misslyckade när de jämför sina sociala medieflöden med andras.

 

Eftersom sociala medier är en så enormt stor del av barn och ungas liv idag känns det SÅ viktigt att vi vuxna pratar med barnen om vad dom upplever online. Jag tror inte på att förbjuda eller sucka över hur dåligt det är - jag tror på att sätta sig in och prata med sina barn. Inget barn ska behöva ta emot kränkningar eller taskiga kommentarer och sker det ändå ska barnet inte behöva hantera det ensam. Då måste vuxenvärlden finnas där och agera. Likadelar viktigt är det att prata om hur man själv uppför sig. Hur tolkar mottagaren det jag skriver?

  

Jag tror också att det är viktigt att förklara för barnen att sociala medier bara är en liten, liten del av människors liv. Det behöver många vuxna också påminna sig själva om ibland. Jag med. Sen tror jag att vi vuxna måste intressera oss, kanske spana in den där populära Youtubekanalen tillsammans med våra barn och prata om det vi ser.

 

 

 

Det är inga lätta frågor det här. Men vill man som vuxen ha lite hjälp på traven har Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän tagit fram en webbserie som ska utbilda unga kring sociala medier och självkänsla. Webbserien kommer även att användas som undervisningsmaterial i skolor.  Här kan ni se den. Dessutom har designern Ida Klamborn tillsammans med Icona Pop tagit fram en t-shirt för att ifrågasätta samhällets perfektionshets. Med den vill de uppmana alla att våga ”alter the norm". Bra initiativ tycker jag! 

 

Så här kan du stötta initiativet:


→ Köp t-shirten (75 kronor av priset går till Friends) och var med och stötta initiativet på www.misslyckad.se
→ Sprid budskapet, var en del av initiativet och visa på vilket sätt du är unik med hashtagen #MissLyckad i dina sociala kanaler

Isabelle

SÅ viktigt samarbete! Heja <3

Svar: 😊❤️
Moa DeBruin

Mli

Så himla viktigt! Till och med jag, 28 år gammal, mår dåligt över sociala medier, framförallt perfectogram - aka instagram. Bah. Behövs verkligen pratas om med unga!

Svar: Verkligen!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress