Skolbänken igen

Idag har jag varit med åttaåringen i skolan.
 
Det har han velat sååååå länge och idag blev det äntligen en lämplig lucka. Jag tog på mig mitt imaginära bälte av kunskap och traskade med till skolan. Vi har cirka fem minuters gångväg dit vilket är lyxigt. 
 
Jag fick presentera mig för alla barn i klassen och berätta vad jag jobbar med. Den här gången nöjde jag mig med att sammanfatta det som att jag jobbar med sociala medier. 
 
- Vet ni vad sociala medier är? undrade jag.
- Näääää, svarade barnen. 
- Vet ni vad Instagram, Youtube och Snapchat är?
- JAAAAA! tjoade barnen. 
- Då så. 
 
Sen var det mattelektion. Jag är SÅ imponerad över en lärares pedagogiska tålamod vad gäller att hjälpa barnen. Själv har jag som bekant noll tålamod och basunerade glatt ut de rätta svaren efter barnets cirka 0,001 sekunds betänketid. Om jag vore lärare skulle mina elever lära sig noll. Men å andra sidan skulle dom vara sjukt långt fram i läroplanen?!
 
 
 
 
 
Sen var det rast och Sverige visar sig verkligen från sin vackraste sida just nu! Is, slask, vattenpölar och så lervälling på det. Mys. 
 
 
 
 
Jag var möjligen inte klädd för ändamålet men agerade ändå tapper och o-huliganisk fotbollssupporter när åttaåringen och hans kompisar spelade match. 
 
 
 
 
Efter rasten var det dags för träslöjd. 
 
 
 
 
Barnen övade på att spika och jag joinade. Ursäkta, men varför har ingen berättat för mig hur kul det är att slå in spik i en bräda? Jag hamnade i något slags meditativt tillstånd och ett tag var det bara jag, min spik och min bräda... Mm... 
 
 
 
 
Efter träslöjden var det lunch. Den fotade jag inte på grund av att jag lunchade vid samma bord som sju nyfikna åttaåringar och jag ville helst inte dra åt mig mer uppmärksamhet än den som redan var. Men ni får tro mig när jag säger att det serverades en stor salladsbuffé, kyckling och nudelwook. Kanske det godaste jag har ätit på hela veckan! True story. 
 
Sen var det rast igen och då stannade jag kvar inomhus och betade av några mail. Åttaåringen hade ändå fullt upp och jag är så glad att han har så många fina kompisar!
 
 
 
 
Efter lunchrasten var det fredagsfilm följt av en veckosammanfattning. 
 
Sen sa vi hej då. 
 
En mycket trevlig skoldag! 
 

Kommentera gärna!
Borran

Åh, vad mysigt! ❤️Ser verkligen fram emot att få följa med min lilla skrutta till skolan! Jobbar själv inom skolvärlden och pedagogerna och är fantastiska! Och kökspersonalen skall också få en stor eloge, jag äter pedagogiskt och det är så gott! Lite annat än det jag minns från 80-90talet! 🤗🤗

Svar: Mm en väldigt mysig dag på en väldigt bra skola 😊
Moa DeBruin

2018-01-26 ♥ 16:01:24
Hanna

Å vad kul att läsa om ett skoldagsbesök från en föräldravinkel! Vi får ofta besök av föräldrar/vårdnadshavare i klassen (har en etta) och jag hoppas att dom är lika nöjda med dagen så du verkar vara :)
Bra val av mattebok också. Favoritmatematik är bäst!

Svar: Det är jättemysigt och kul att få ta del av det som ju är mitt barns vardag ☺️
Moa DeBruin

2018-01-26 ♥ 17:12:50

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback