Stympförsök

Vad ser ni här då?
 
 
 
 
En elefantöraväxt tänker ni.
 
Nej nej. Det ni ser är ett STYMPFÖRSÖK!! 
 
Igår hade Spiderpapa och femåringen en fotbollsmatch på nedervåningen (med en mjuk boll bör tilläggas, vi är inte helt galna). 
 
- Mamma! Pappa sköt bollen på en blomma! hörde jag femåringen ropa.
 
Jag tog inte så mycket notis om det just då men sen kom jag ner och såg att min älskade lilla elefantis var helt SNED. Snudd på avbruten! Så här ska hon se ut egentligen:
 
 
 
 
 
Stackare.
 
Denna fina moderplanta som burit, fött och närt alla de andra öronen. Helt osjälviskt har hon gett av sig själv och skapat hela den elefantörakennel som nu stoltserar i vårt vardagsrum. Hon har till och med små bebisar att ta hand om i sin kruka i DETTA NU! Hon ska inte behöva vara rädd för att bli avbruten (bokstavligen) en onsdag i januari. 
 
Nu har jag i alla fall ställt henne vid väggen så att hennes blad kan ta lite stöd. Förhoppningsvis rätar hon snart upp sig och vi kan lägga den här traumatiska händelsen bakom oss. 
 
Jag förstår att det här skakar om er lika mycket som det har skakat om mig så jag håller er uppdaterade om hur rehabiliteringen går. 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Du verkar ju vara ett proffs på elefantöron 🙂. Min planta har tappat rätt många blad så det är en ganska lång bit stam som är alldeles kal innan bladen kommer. Vad har jag gjort fel??
Sen att min man knipsade av alla skott som var på väg upp och potentiellt kunde dölja det kala 'för vi hade ju så många skott i andra krukor redan' gör ju inte saken bättre...

Svar: Min är också lite kal på sina ställen ;) Men jag har lärt mig att mina vill ha vatten typ var tredje dag. Dom vill stå ljust men inte direkt i ett fönster. Jag har alltså mina på ett bord längre in i vardagsrummet. Sen gillar dom att få ny jord någon gång om året :) Dom gillar INTE att bli mosade med en fotboll.
Moa DeBruin

2018-01-11 ♥ 10:36:11
Rebecca

Knipsa av stammen ovanför där den är bruten och stoppa ner i jorden på nytt så rotar hon sig igen!

Svar: tack för tips :)
Moa DeBruin

2018-01-11 ♥ 11:39:57
Kusin P

Annars kan du ju stötta upp na med en blompinne, typ som en liten krycka!:)

Svar: jag hade ingen hemma tyvärr annars mycket smart!
Moa DeBruin

2018-01-11 ♥ 16:21:20
Helena Larsson

Jag provade att sätta plåster på en växt som nästan hade gått av en gång. Snurrade det flera varv så att det stöttade upp växten där den vara bruten, när jag tog bort plåstret hade den bildat en liten "knöl" och kunde stå helt på egen hand!
Så ge inte upp hoppet!

Svar: haha vad sött! tack för tips
Moa DeBruin

2018-01-11 ♥ 16:34:42
Fröken Tö

Hejhopp!Jag skulle knipsa av plantan på det ställe där du känner att fotbollen träffat. Använd en tapetkniv, kniv eller en sekatör om du har. Undvik att knipsa med en sax eftersom en sax tenderar att trycka ihop kärlsträngarna samtidigt som saxen knipsar av dessa. Eftersom det är kärlsträgarna som transporterar vatten och näring inom växten, så vill du helst inte skada dessa.

När du sedan har stickligen i din hand, peta bort de två, tre nedersta bladen. Det är nämligen där din stickling kommer att vilja bilda nya rötter. Själva rotningsprocessen tycks du ha ypperlig koll på (med tanke på din djungel av elefantöron) att jag avrundar min kommentar här :) Ha en fin dag!

Svar: Nu mår blomman rätt bra av sig självt (puh) Men tack för tips :)
Moa DeBruin

2018-01-19 ♥ 11:54:00 » URL: http://lizzzies.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback