Där grönskan trivs

Vår gräsmatta ser ut som en bit torr fnöske. Här har gräset sedan länge gett upp. Stråna är så torra och vassa att det nästan gör ont under fötterna. 
 
 
 
 
 
Men pass opp! Det finns fortfarande grönska i vår trädgård som orkar växa. Ni förstår MELLAN våra stenplattor, där frodas gräset som aldrig förr. Ooooooo ja! Här orkar grässtråna leva dag efter dag i stekande sol, 100 grader och noll regn. Mellan våra stenplattor ger INGET levande upp. Neeeeeej då. 
 
 
 
 
 
Nu tänker jag att vi kanske ska stenlägga hela vår trädgård för att på så vis odla fram en prunkande grön och totalt underhållsfri gräsmatta??

Kommentera gärna!
C

Haha typiskt! Kan passa på att tipsa om att det finns ett redskap som är som en kratta men med en pytteliten hård borste i ena änden. Den är så smidig för att få bort ogräs mellan plattor! Tar på riktigt bort allt på bara nån sekund. Hittills har jag aldrig orkat ta bort ogräs mellan plattor men nu är det så snyggt hemma!

Svar: åh najs ska jag kolla in!
Moa DeBruin

2018-07-30 ♥ 16:09:20
Anonym

Så är det hemma hos oss också. Men vi har även gröna fläckar i gräsmattan bestående av maskrosor som trivs sååå bra i torkan. 👍

Svar: I knoooow! Våra maskrosor älskar också värmen och är grönare än någonsin hehe
Moa DeBruin

2018-07-30 ♥ 19:29:31
Jessica

Samma här. Ogräset mellan plattorna och ogräset i grusgången spirar grönt och högt. För att inte tala om trädgårdslandet som vi inte orkat rensa, där växter ogräset halvmetershögt!

Svar: asså IRONIN!
Moa DeBruin

2018-07-31 ♥ 22:23:13
KataM

För några år sedan kom jag på den briljanta idén att döda gräs och ogräs mellan plattorna med kokande vatten. Från tidig vår till sen höst går jag varje morgon ut och häller äggkokningsvattnet mellan plattorna på det för tillfället värsta stället. Det tar MAX en minut och jag har inte rensat en plattskarv sedan dess. :-)

Svar: men gud så smart!!
Moa DeBruin

2018-08-01 ♥ 10:12:02
Robin - Pappablogg.com

Den mattan är ändå grön om man jämför med vår! 🙈

2018-08-01 ♥ 16:03:59 » URL: http://pappablogg.com/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback