Spiderchick

Godnattsagor för Rebelltjejer
Jag har köpt en bok åt barnen. 
 
Godnattsagor för Rebelltjejer. Den går naturligtvis att läsa för alla barn och innehåller 100 berättelser om fantastiska kvinnor. Jag ser mycket fram emot att delge mina pojkar historier om kvinnor som har gjort viktiga, modiga, bra och smarta saker. 
 
 
 
 
 
Varje historia är en sida lång (inga långa bla bla-ranter alltså) och handlar om kvinnor både nu och då. Mattematiker, upptäckare, författare, uppfinnare, politiker, människorättsaktivister, astronomer, drottningar, kockar, konstnärer, rappare, dansare, piloter, sjörövare, modeskapare och så vidare. 
 
Visste ni exempelvis att den första människa att uppfinna ett slags dataprogram var en kvinna vid namn Ada Lovelace, född 1815?
 
 
 
 
 
Eller att en tjej vid namn Ann Makosinski (född 1997 i Kanada) har uppfunnit en ficklampa som drivs med enbart energin från vår kropp (hur smart??). 
 
 
 
 
 
Fasen vad bortglömda vi kvinnor har varit ändå. Utsuddade från historieböckerna. Vad gör det med ett barn när man aldrig får lära sig om sådant som kvinnor har uträttat, upptäckt eller påverkat? Hur blir synen på tjejer när killar inte kan nämna en enda kvinnlig förebild? Hur ser tjejer på sig själva när man inte får lära sig att kvinnor kan göra (och har gjort) precis allt det som män kan göra? 
 
Helt ärligt? 
 
Egentligen tycker jag inte att den här boken borde heta Godnattsagor för Rebelltjejer utan snarare Relevant historia och vetskap för alla människor i alla åldrar
 
S

Åååh jag är väldigt nyfiken kring vad det står om Marie Curie och om Mary Anning är i boken?

Anonym

Jaaaa! Det är vi mammor/pappor som uppfostrar våra barn (killar) till att bli hederliga medborgare som respekterar kvinnor. 😘

Anonym

Hej! Jag och min man köpte också den till våra barn (en pojke på 5 & en tjej på 1) och det finns en till bok som heter ”Bedtime stories for boys who dare to be different”. Och vi läser dem båda två, men jag väljer oftast att läsa ur boken om kvinnor för att precis som du försöka visa lite extra hur många fantastiska, starka och smarta kvinnor det finns.

Svar: Den boken ska jag kolla!
Moa DeBruin

Marias bokhylla

Det ska även komma en bok två. Jag har också den där och längtar tills alla tre barnen blir stora nog för att lyssna på den.

Hondjuret

Just det med datorprogrammet visste jag faktiskt! *mallig*. Jag köpte för övrigt samma bok som studentpresent åt min dotter så den passar stora barn (19-åringar) också!

Svar: Grymt! 😄✌🏻
Moa DeBruin

Sabina Johansson

Häftig bok kan nog vara roligt för lite äldre att läsa den med :D

Svar: Verkligen en bok för alla!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress