Spiderchick

Minnenas allé 2008
I år fyller min blogg 10 år! YÄÄÄÄÄ!
 
Egentligen vill jag påstå att jag har bloggat i 12 år. 2006 startade jag min första blogg Crazypill, men just Spiderchick har jag haft sedan 2008. GRATTIS till mig! 
 
Jag tänkte att jag skulle ta både mig och er under armen och vandra ner för minnenas allé och publicera små återblickar och tankar kring åren som har varit.
 
Vi börjar med 2008. 
 
Mitt absolut första inlägg handlade om Brieost:
 
 
 
Jag inledde min bloggbana med korta, kärnfulla texter. Jag gillade även att sätta text på bilderna vilket jag utformade i Paint. Jag kan sakna Paint! Det var ett program utan krussiduller. 
 
 
Fem inlägg om dagen bjussade jag på 2008. Minst. Och det kan man förstå att jag hann med med tanke på eh... Matigheten. Min strategi var många och korta inlägg som folk skulle orka läsa och orka kommentera. Andra bloggare på den tiden skrev långa romaner men jag tänkte att ska jag fånga nya läsare så måste jag hålla mig kortfattad. Det här var ju innan Instagram så det var nog en bra strategi. 
 
Vi bodde i Göteborg och flyttade runt bland olika andrahandslägenheter. I ett boende hade vi en duva på balkongen. Den tog på riktigt över vår balkong. Helt utan att betala hyra. Vi vågade inte gå ut där. 
 
 
 
 
RIX FM hade någon slags blogg-tävling (SM?) och jag var uttagen till final. Jag minns att jag blev uppringd och intervjuad av Gert Fylking som även hann förolämpa mitt namn (Moa) den korta minut vi pratade. 
 
 
 
 
Som ni märker skrev jag rätt tramsigt på den tiden. Men jag hade en ton som ingen annan hade och det gjorde att jag stack ut ur mängden. 
 
I övrigt jobbade jag som inköpsassistent på ett modeföretag, vilket jag inte bloggade om. Även om bloggar och internet överlag var ganska nytt hade jag ett integritetstänk från start. Det kan jag vara stolt över så här i efterhand. 
 
Nästa minnenas allé blir 2009 och då hände det STORA grejer... Minns ni? 
 
Jenny Skyllberg

Grattis 🎊 Tio år (tolv) är ju helt klart värt att fira 🥂
Vad roligt med en tillbakablick ☺️ 2009 - kan det vara så att storebror började göra sig tillkänna? ☺️

Svar: Tack! 😄 ja kaaaaanske var det så
Moa DeBruin

Ida

Jag vet inte när jag hittade dig men lycklig blev jag i alla fall.

Svar: Kul att du hittade hit! 😄
Moa DeBruin

Jenny

Den ena av spiderkidsen blir synlig både i mage och utanför mage 😅😉❣

Svar: Japp! 😁
Moa DeBruin

Pernilla

Det var när RIX FM intervjuade dig som jag hittade hit. Och har hängt med sen dess :)

Svar: Haha vad roligt att förolämpningen gav något 😉
Moa DeBruin

Sabina

För att fira din bloggs 10-årsdag ska jag berätta en sjuuuk (och ganska pinsam grej). Jag har ju följt dig nästan sen början och sommaren 2009 hade jag och min kille som jag varit tillsammans med i 5 år en stora svacka i vårt förhållande. I samband med det började en cool kille som spelade gitarr i ett band ragga på mig och jag kände mig mycket uppskattad och kluven. Så småningom blev det så att jag helt helt var tvungen att välja mellan dessa två herrar i mitt liv, min pojkvän eller hårdrockscoolingen. Jag var 20 år, jag var förvirrad och uttråkad och till stor del för att jag tyckte du var SÅ COOL och hade så lyckat liv med din hårdrockskille, jag ville också kunna berätta för folk att min karl, han är med i ett band! Så valde jag gitarristen :'D
Tyvärr, och jag vill påpeka att jag på inget sätt anklagar dig här,hehe, så funkade det inte alls. Killen var tyvärr både lite småalkis samt mansgris och jag saknade mitt ex så att jag nästan dog inombords. Jag tillbringade hela hösten med att ångra mig bittert men efter 3 månader hittade vi tillbaka till varann och är idag lyckligt gifta, slutet gott :D Kände bara att jag ville berätta om det tillfället i livet när du verkligen var lite väl mycket influencer i mitt liv kanske, haha!

Svar: haha! åh <3 skönt att höra att du är gift med rätt person idag :)
Moa DeBruin

Anonym

Jag är kvar sen crazypill. Crazy att det är så längesen!

Anonym

Grattis grattis! Och stort tack
🎈🎈🎈

Emma

Kan inte riktigt greppa att jag läst din blogg i över 10 år?! Jösses amalia. Minns att jag läste Crazypill också men vet inte riktigt när jag började. Ahh herregud, 10 år är ju LÅNG tid?!

Svar: härligt att du har hängt med :)
Moa DeBruin

Ida

Din grej som jag minns det, (med värme😘) från den tiden, var det ständigt avskavda nagellacket. Minns inte graviditeten lika tydligt 😂

Svar: haha just det! ständigt detta avskavda nagellack... Använder aldrig nagellack längre på grund av just den bieffekten hehe
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress