Värd tvättning

Jag tvättade min skjortklänning häromdagen.
 
Motvilligt ska jag säga för jag VISSTE att klänningen aldrig skulle bli riktigt slät igen. Men den var så fläckig från sommarens alla grillkvällar att det inte fanns någon återvändo. Ut ur tvättmaskinen plockade jag sedan mycket riktigt tusen kilo skrynkligt tyg.
 
 
 
 
 
Det kanske inte ser så farligt ut på bilden men i verkligheten hade tyget så där små, envetna skrynklor som är svinsvåra att någonsin bli av med. Egentligen skulle jag behöva ta ut en extra semesterdag för att hinna stryka allt. 
 
Skulle jag förresten fråga min man om skjortklänningen behövde strykas överhuvudtaget skulle han säga nääähääeeee då och sedan inte ens reflektera över att frugan går runt och ser ut som en hopskrynklad bit hushållspapper. Han är inte så noga. Vilket jag även älskar honom för. 
 
Hur som helst fick jag utan en extra semesterdag ändå ställa mig och försöka få bukt på alla veck. 
 
När jag hade kämpat med strykjärnet en bra stund insåg jag plötsligt att fläckjäklarna inte ens hade gått bort i tvätten.
 
 
 
 
 
Små grilliga fläckar över allt. 
 
Va fasen??
 
Här riskerar jag ALLT och tillbaka får jag skrynklor OCH fläckar. 
 
Värt.

Kommentera gärna!
Emelie

Å, vad synd! Testa att hänga ut klänningen att sola. Många fula fläckar bleks bort, hokus pokus! Sen undrar jag om det inte är lättare att använda en steamer? Har själv ingen men vanliga skjortor och ömtåliga klänningar ska det visst vara bra till. Lycka till!!

Svar: Undrar om steamer är dyrt? Överväger att investera. Har rätt många plagg som är typ omöjliga att stryka
Moa DeBruin

2018-07-11 ♥ 13:42:47
Anonym

Om du har tumlare kan man köra en ”tummelstrykning” får inte riktigt bort alla skrynklor men blir klart bättre. Fukta plagget med blomspruta och tumla sedan en liten stund. Fukten och värmen gör att det slätar ut sig ganska bra!

Svar: Har ej tumlare. Men blomspruta har vi 😄
Moa DeBruin

2018-07-11 ♥ 17:08:27
Alexandra

Gnugga på yes och släng in i maskinen igen😀👍🙌

Svar: Ska testa! 😁
Moa DeBruin

2018-07-11 ♥ 17:24:34
Jenny Skyllberg

Testa att ta på lite galltvål innan du tvättar den igen. Det hjälper ju inte mått skrynklorna, men fläckarna kanske försvinner 😂

2018-07-11 ♥ 23:07:11 » URL: http://mammajennysvardag.blogg.se/
Anonym

Jag rekommenderar också galltvål eftersom fläckarna antagligen är fett. Och sen skaka väldigt rejält efter tvätt och hänga upp i solen och torka. #hatarattstryka

Svar: Ska testa 😄👌🏻
Moa DeBruin

2018-07-12 ♥ 12:54:44
Kamilla

Om du missade det rekommenderar jag för framtida händelser att fläckbehandla innan du tvättar... ;) I övrigt har jag PRECIS (vid 38 års ålder) upptäckt hur praktiskt det är att hänga ut plagg i solen, tokspraya dem med vatten och låta dem hänga typ över natten. Blir slätt och fint!

Svar: Asså så grymt tips!
Moa DeBruin

2018-07-12 ♥ 22:42:38
Anna

Kan verkligen rekommendera en steamer! Köpte för lite över en månad sedan och den är magiskt! En kan tro att det är luftfuktigheten ute som gör sig kännbar, men jag misstänker att det är mitt ångande med steamer som tillför fukten i hemmet för tillfället.. Köpte en mittemellan variant, inte den billigaste, utan strax över 1000 lappen. REKOMMENDERAS 😀

Svar: Överväger inköp!!
Moa DeBruin

2018-07-13 ♥ 07:21:35

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback