Att tackla en fotbollsförlust

Det här. Så sjukt. 
 
 
 
 
 
 
Vi har en åttaåring här hemma som älskar fotboll och självklart var besvikelsen total när Sverige igår förlorade i sista minuterna.
 
Vi pratade länge om det självklara (!) faktum att ibland vinner man, ibland förlorar man. Ibland är man den som får jubla, ibland är man den som får bära besvikelsen. Man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag - ALLAS insats spelar roll. 
 
Vår åttaåring förstår det. Vilket betyder att han förstår mer än många vuxna.
 
Det är så viktigt att vi pratar om det här med våra barn! Och att vi som vuxna tänker på hur vi själva beter oss. Hur vi uttrycker oss kring spelare och prestationer. Vilka signaler vi sänder ut till våra barn. Att skapa ett sunt klimat inom sporten börjar med oss vuxna. 
 
Allt stöd och all pepp till Jimmy Durmaz! Nu ger vi järnet mot Mexico! 

Kommentera gärna!
farmor

Mer än bedrövligt att så många som är fysiskt vuxna inte är det mentalt. Skrämmande....

2018-06-24 ♥ 22:21:26
Sofia

Förstår inte hur det är möjligt att man först och främst uttrycker sådana åsikter oavsett, men sedan även tar steget att leta upp en person på sociala medier och skriver sådana saker! För mig helt obegripligt! Hoppas för allt i världen att jag kan få mina barn att inse att sport trots allt är en lek och inte blodigt allvar. En förlust kanske är jobbig i stunden men inte skillnad på liv eller död!

Svar: exakt!
Moa DeBruin

2018-06-24 ♥ 23:41:27

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback