Göra ingenting

I söndags vaknade jag upp för att för första gången på länge göra absolut ingenting! 
 
Det som hände under hela förmiddagen: Jag åt en macka, en fågel flög förbi utanför fönstret och... Ja. 
 
Typ så.
 
Så. Himla. Skönt. 
 
Jag har varit så innerligt uppbokad det senaste, och nu snackar jag inte jobbet utan fritidsmässigt. Jag och familjen har haft olika åtaganden nästan varje dag. Och även om 100% av det är superroliga saker så blir det ändå en grej att cirkulera min energi kring. Att förhålla dagen till. Jag har insett att jag förvisso är en person som älskar när det händer saker - men jag behöver luckor i livet. Jag är en luckperson. 
 
Jag och Regina skojar ofta i podden om att jag alltid är i alldeles för god tid. Jag upplever exempelvis att jag är försenad om jag är i exakt tid. Vilket ju är vrickat? Men så är det. Har jag en aktivitet bokad en dag så upplever jag det som att jag har hela dagen uppbokad. Trots att det kanske rör sig om en timma totalt. Har jag två aktiviteter inbokade under en dag så tänker jag att det här kommer aldrig gå? Hinner jag ens jobba? Ska jag ta ledigt kanske? Sen hinner jag alltid för det är aldrig så stressigt som jag föreställer mig på förhand men ja...
 
Mejkar detta sense för någon? 
 
Jag tänker att det kan ha med något slags kontrollbehov att göra. Blir jag uppbokad för mycket känner jag mig fången och stressad. Jag gillar bättre när saker är spontana, något som jag vet kan stressa andra men mig stressar det inte alls. Med andra ord kommer jag aldrig vara den där personen som fundersamt bläddrar i almenackan i januari och ber att få återkomma om jag får en lucka i november. 
 
 
 
En luckperson. 
 

Kommentera gärna!
Dess

Det makear sense för mig i alla fall. För jag är likadan. Måste ha lite paus och göra just ingenting för att känna att jag kan orka göra massa sedan. Men jag älskar också att planera, så jag brukar vara dålig på att faktiskt få till pauser.
Känner också likadant kring att hela dagen är ”uppbokad” om man har en sak. Särskilt om den är på kvällen, för då kan man inte slappna av riktigt på hela dagen...

2018-06-05 ♥ 09:51:48 » URL: http://desslivet.blogg.se/
Anna

Jag älskar att planera och är sämst på att vara spontan men känner definitivt igen mig i att känna mig försenad om jag är precis i tid, nästan om jag bara är två minuter tidig också! Och luckor behöver jag också, även dessa skrivs in i kalendern.....

2018-06-05 ♥ 10:12:09
Erika

Det där med att känna att hela dagen är uppbokad på grund av att man har en liten grej på en timme inplanerad är så jag! Har jag en tid att passa på em så kan jag omöjligt fokusera på något annat på förmiddagen... vilket ju kanske inte är speciellt bra i längden. allt annat blir ju lidande och hamnar efter.

2018-06-05 ♥ 10:50:00
Emma

Alltså åååh vad skönt att höra (läsa) att någon tänker likadant! Jag är också alltid ute i sjukt god tid och får mer eller mindre ångest av att ha flera saker i almanackan på samma dag! När jag ska resa någonstans med kompisar frågar de alltid när jag vill att vi ska ses, åka, checka in osv.. Ofta kommer de då med ett kontrabud som är mycket senare så enas vi om ngt däremellan och jag har pyttelite olust i magen men så inser jag att vi ju kommer att hinna gott och väl ända (när vi väl är på plats alltså ;)

2018-06-05 ♥ 12:03:57
Kristin

Igenkänning på hög nivå!

2018-06-05 ♥ 13:24:06
Nathalie

Jag är EXAKT likadan! Går i taket när jag har saker uppbokade. Är de på eftermiddagen blir det ännu värre för då går jag och vankar hela dagen och kan inte ta mig för något annat :O Är dessutom ALLTID för tidig jag med, kommer jag fem minuter innan avtalad tid tycker jag att jag är jättesen! Oftast får jag sitta i bilen länge och vänta innan jag kan gå in för att jag alltid är så tidig :P men hellre det, hatar folk som kommer försent jämt och ständigt.
Kraam <3

2018-06-05 ♥ 13:35:48 » URL: http://naatly.se
MY

Känner igen mig. Eller i allafall känner igen mitt gamla jag.
Efter sjukskrivning för utmattning är det inte riktigt så längre. Har tvingats lära mig att jag inte kan/behöver ta ansvara för att alla kommer i tid till alla aktiviter. Och att det kan faktiskt bli ganska ok även om jag inte har full koll och funderar på en aktivitet i timmar eller till och med veckor innan den händer.

Så har jag lärt mig att ibland måste jag vara en "svikare" och hoppa över i allafall en inbokade aktivitet av ingen annan anledning än att det blivit för mycket och jag måste få en lucka.

Tror du är helt rätt ute när du fixar luckor, övar på att inte vara i god tid till allt och på att inte ha full koll på allt.

Svar: Härligt att höra att du lagt om ditt tänk! Låter mycket vettigt 😊
Moa DeBruin

2018-06-05 ♥ 14:41:23
Anonym

Vad vacker du är! 💐

2018-06-05 ♥ 20:52:38

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback