I tid och försenad

Tillåt mig spinna vidare på temat att vara sen vs att vara i tid. 
 
Två gånger jag har varit i mycket god tid:
 
• Till förskolan 
När minstebarnet vad bebis och storebarnet 3 år steg vi inte helt sällan upp vid 06 om morgnarna. Vilket betydde att när klockslaget för treåringens 15-timmars-förskola närmade sig hade vi lämnat hemmet för länge sedan och var mer redo än vad Sveriges samlade scoutkår någonsin har varit. Eftersom jag inte kunde med att lämna barnet en halvtimma tidigt varje gång hovrade vi runt förskolegården som tre laglösa musketörer i 30 minuter. 
 
 Till BVC
En gång var vi en hel vecka tidiga till en BVC-tid vilket möjligen är mitt redkord av tidighet. Fast det var faktiskt ett misstag. Jag är väl inte helt galen heller (eller........?). 
 
 
 
Bild från när stora barnet hade lockigt hår och gick på förskola. 
 
 
 
Två gånger jag har varit sen: 
 
• Planet till Kreta
Här skyller jag på min pappa som var den som höll i planeringen. Vi var så sena till gaten att flygpersonalen fick anropa oss i högtalarna och jag av förekommen anledning tvingades springa in på herrtoaletten och skrika FAMILJEN, FÖR I HELVETE NI KAN INTE BAJSA NU! PLANET GÅR! 
 
• Båten till Danmark 
Vi skulle åka båten Varberg - Grenå och steg upp på morgonen i någon slags tro om att det tar 1,5 timma att åka bil Skövde Varberg. Det gör det inte. Det tar 2,5 timma. TUR då att det var arla morgontimma och ingen trafik på vägarna. Vi hann. Men resan tid var allt annat än behaglig och det kan mycket väl vara så att vi åkte ombord på färjan samtidigt som rampen fälldes upp. 
 
 
 
Bild från en annan gång när vi åkte färja (och kom i god tid). 
 
 
 
Tillfälle då jag alltid är i tid men ska banne mig sluta vara det:
 
• Tandläkaren
Jag är alltid på plats cirka 10 minuter innan utsatt tid. Av respekt och för att... Ja, jag är ju sådan. Men varje gång - alltså VARJE GÅNG - är tandläkaren försenad. Minst en kvart. Vilket betyder att med min goda tid adderad har jag suttit i väntrummet nästan en halvtimma innan jag slutligen får komma in. Jag vet inte om det är jag som har haft fenomenal otur eller vad det är men nu har jag i alla fall beslutat mig för att nästa gång jag har tandläkartid ska jag anlända 10 minuter sent istället. 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Nej. Ba nej. Var inte sen till tandläkaren. Så.

Svar: Kommer garanterat inte hända även om jag vill ;)
Moa DeBruin

2018-06-08 ♥ 12:28:42
Sabina

En gång tog jag med dottern för hennes tandläkartid, problemet var att jag vet en hel månad tidig 😂

Svar: bra där haha!
Moa DeBruin

2018-06-08 ♥ 13:07:05
Lina

Nej gör inte så folk får för sig saker hahaha inte komma sent till tandläkaren!
Jobbar som tandsköterska och det är tajt. Det är jävligt tajt. Det är tid och det är ekonomi. Knö in så mycket som möjligt och öppna gärna ett extra rum så blir det ännu mer patienter och Cash! Fast en ska ju hinna med patienterna också.. Och vi behöver ju änna lite rast. Ja men om det är så att ni inte får rast så kan ni ju lägga det som flex.
Men fantastiskt! Så jag kan jobba utan rast varje dag om det är så och få det som flex så jag kan gå hem tidigare??!!.. Alltså praise the lord vilket system ni har knådat ihop här.

Och där borta är väggen ja. Men jag kör väl rätt in i den då, som flera kollegor gjort innan.

Så nej. Bara kom i tid. Vi försöker alltid vara i tid men alltså. En femåring som inte vill gapa, en annan som är rädd för sprutan, en annan där bedövningen inte tar så det behövs ännu mer bedövning, patienter som kommer sent till sin tid så då blir vi automatiskt sena hela dagen, eller en jourpatient som blivit inknödd i schemat som tar mycket längre tid än man trott när man bokat tiden på telefon osv osv. Att jobba med människor är fantastiskt men det gör att man kan aldrig garantera någonting.

Svar: usch då låter inget vidare! Jag hoppas ni förstår att jag skriver med en nypa salt så ta mig inte på orden :)
Moa DeBruin

2018-06-08 ♥ 13:24:18
heycherryberry.blogg.se

Ha ha. Du är så bra på att berätta. Jag känner igen mig med tandläkaren.

2018-06-08 ♥ 14:05:02 » URL: http://heycherryberry.blogg.se/
Emma

OMG fick typ allergiska utslag och svettanfall, särskilt av Kretaresan.. *ryser* Tur det gick vägen iaf ;)

2018-06-08 ♥ 14:54:32
Mli

Är EXAKT likadan ang tider. Så jobbigt att alltid vara den som behöver vänta :D

2018-06-08 ♥ 19:05:16
Sofie

Jag och min mor har samma ganska sjuka böjning. Vi är alltid i snuskigt god tid till allt, utom bilbesiktningen. Dit kan vi uppenbarligen aldrig komma i tid. Jäkla konstigt det kan bli 😂

Svar: haha... man väljer sin i-tider?
Moa DeBruin

2018-06-08 ♥ 22:15:30
Anneli

Är alltid i tid - sjukligt punktlig. Sitter gärna 10 minuter i bilen utanför och väntar . Som straff har jag fått 2 tidsoptimister till barn - så nu sitter jag i bilen, på tomgång och väntar - alltid sena 😂

Svar: Härrrrrrligt 😆
Moa DeBruin

2018-06-09 ♥ 03:34:58
Conny

Sant

c

Haha kommer du sent till tandis är dom garanterat i tid 😉

2018-06-09 ♥ 12:01:23
Jessie

Ha! Jag är också alltid i sjukt god tid innan. Och det som retat mig mest det senaste året är BVC. Vi får ALDRIG komma in i tid. De är ALLTID sena. Fattar inte grejen ..?

Svar: har också fått vänta en heeeel del på BVC ;)
Moa DeBruin

2018-06-28 ♥ 15:43:35 » URL: http://dreamingtiger.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback