Peppig start på dagen

Imorse gick jag upp tidigt (okej 20 minuter tidigare än vanligt så så himla tidigt var det väl inte) och cyklade iväg till en frukostföreläsning med jobbet. Jag jobbar ju som marknadsföringskonsult på ett shoppingcenter här i stan och idag var alla som jobbar på centrat inbjudna till en föreläsning med Susanne Einhorn. Temat var sälj och kundbemötande. 
 
 
 
 
 
Det blev en superroligt och inspirerande start på dagen! Om jag får lov att låta lite käck. 
 
Visste ni att enligt en undersökning säger bara 53% av butiksmedarbetare hej till sina kunder. Det är ju helt galet. Siffran borde vara 120%. Minst. Knäppast tycker jag det är med kassapersonal som inte ens möter kundens blick, vilket händer mig titt som tätt. Nej, jag vet att det inte alltid är svinroligt att jobba inom handel men är du så trött på´t att du inte ens pallar röra i alla fall en av dina två ögonglober i riktning mot din betalande kund så ska du kanske se dig om efter någon annan sysselsättning.
 
Huuuur som helst. Jag tror att vi alla gick där ifrån och kände oss peppade! 
 
Sen tog jag raskt cykeln hem för att spela in ett nytt podavsnitt med Regina. 
 
 
 
 
Jag tror att det kommer bli ett fab avsnitt! 
 
Nu ska jag redigera podden vilket brukar ta några timmar. Öööööver och ut så länge. 
 

Kommentera gärna!
Angelica

Hahaha alltså jag kunde inte läsa mer efter ”jag bajkade iväg” eftersom jag inte kunde tänka på vad det kunde betyda förutom ”jag bajsade iväg” eftersom ”bajketh” betyder bajsa på sydsamiska (som är mitt modersmål). Hahaha. Det tog lång tid innan jag förstod att du syftade på Bike - cykel. HAHAHAHA

Svar: haha va??? hade ingen aning, men då har jag lärt mig något nytt :) Jag tror att jag ska redigera texten ;) Säger dock ofta bajka i talspråk vilket möjlige är något egenpåhittat slang hehe
Moa DeBruin

2018-06-13 ♥ 12:45:51 » URL: http://angelicarenhuvud.vimedbarn.se
Hanna

Själv tycker jag att det är så skönt i butiker där ingen säger hej, ingen märker att man kommit in, ingen frågar om man behöver hjälp. Vill vara så ifred så möjligt, vill jag ha hjälp så frågar jag. Men håller med om att man kan visa lite intresse vid själva betalningsögonblicket :).

Svar: Ja men jag kan hålla med där, tänker att man som säljare måste ha känsla där och märka om kunden vill ha kontakt eller inte 😊
Moa DeBruin

2018-06-13 ♥ 19:52:03
Josefin

Lite skillnad mot i USA där de typ rusar fram mot en när man kommer in i butiken, å när man betalar säger "did anyone help you today?" de har ju (förmodligen) mer provisionsbaserat, antar jag? men de är alltid glada och trevliga iaf :)

Ibland känns det ju i Sverige nästan som att man STÖR när man går in i en affär. De stirrar på en lite halvirriterat... :/

Svar: haha är det så? Jag har aldrig varit i USA, men det är verkligen en dröm att åka dit. Jag har ju iofs jobbat i butik i London och där var det ju väldigt noga att hälsa på alla kunder och vi turades om att stå vid entrén för så kallas "meet and greet" för att alla kunder skulle bli "sedda"
Moa DeBruin

2018-06-15 ♥ 08:58:47

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback