Ett nytt nyår

Vi har bland annat det västerländska nyåret, vi har det kinesiska nyåret, vi har det astrologiska nyåret och så har vi det som infaller just precis nu - det Ytterklädiska Nyåret!
 
Det vill säga, tiden då vinter så smått övergår i vår och varje förälder måste se över sina barns garderober. Främst ytterkläder. 
 
Det Ytterklädiska Nyåret är inte alltid enkelt att planera och som förälder vet man inte på förhand huruvida man ska fira, stressa eller bara ta det chill. Nix. Detta vet man först efter Den Stora Inventeringen ®
 
Den Stora Inventeringen ® innebär att föräldern tvingas dyka djupt ner i diverse förråd och garderober. Vilka plagg finns? Vilka plagg finns inte? Vad behövs? Vad behövs inte? Vad kan ärvas? Vad kan slängas? Men hallå var har vi egentligen alla grejer? Hade vi inte fodrad galon förra året? Var är den? Jag vet inte? Men jag vet inte HELLER? Men DU borde väl veta? Nä jag har ingen aning. Och så vidare. 
 
Sen ska allt som upphittas i inventeringen provas och utvärderas på personer som inte har lust, vilket möjligen komplicerar genomförandet. Dessutom ska lådor på förskola och skola, som inte har inventerats sedan Gustav Vasas tid, ses över. Helst ända ner till botten. Skor och gummistövlar ska testas och har man tur passar dom men mest troligt inser man att inte ens Askungens styvsyrrors avhuggna fötter hade få plats. 
 
Japp. 
 
Efter inventering, rensning och provning vet man vad som behöver inhandlas och det är... Allt. Oftast. Så är det dags att bege sig ut i butikerna och hålla tummarna för att inte varenda grej i rätt storlek redan har blivit uppköpt av någon förälder som tjuvstartat det Ytterklädiska Nyåret. Dessutom gäller det att hitta sådant som matchar barnens smakpreferenser. Gärna till rimligt pris.
 
Men räcker detta? Nej nej. I kombination med storlekar och smakpreferenser ska även de kommande vårmånadernas VÄDER sias. Jomenvisst. Här gäller det att sätta fingret i luften och gissa vart åt det blåser. Kommer det bli en kylig vår? Eller mild? Kommer det blåsa mycket? Bli 22 grader den 14 april? Regna varje dag? Ska vi satsa mest på foder och hårdnackad fleece eller sneakers och luftiga jackor? Ingen vet. Alla tvingas gissa. 
 
Efter provning, gissning, överläggning och mer provning är inköpen avklarade och det Ytterklädiska Nyåret färdigfirat för den här gången. 
 
På återseende om 12 månader. 
 
 
 
Här pågår en Spiderchicks inventering. 
 

Kommentera gärna!
Daniella

Hög igenkänning på den! 😂

2018-03-23 ♥ 11:46:17
Susanna

Haha, exakt så 😅

2018-03-23 ♥ 11:55:08
Sofie

Hahaha, underbart att för mig som pedagog på förskola läsa detta! Ska tänka på det nästa gång vi hänger upp lappar på barnens lådor ”Galonkläder behövs” eller ”fodrade gummistövlar behövs”!

Svar: hehe tycker det är toppen när pedagogerna meddelar vad som saknas, svårt att se det själv ibland :)
Moa DeBruin

2018-03-23 ♥ 13:30:11
S

Hahaha tappade det när texten fortsatte efter "japp". En av dina bästa texter 🙌😂👏 (tåls att tillägga att jag är barnlös, men ändå kunde föreställa mig utan problem med hjälp av din text!)

Svar: tack för fina ord :)
Moa DeBruin

2018-03-23 ♥ 19:15:16
Ylva

Haha gjort just detta idag! Imorgon ska butikerna länsas 😅

Svar: vi var ute idag och "härjade" bland skor, jackor, överdrag och alla dess storlekar ;) Lycka till!
Moa DeBruin

2018-03-23 ♥ 19:26:16
Anonym

Tacka vet jag internetshopping....sååå smidigt. Hatar att gå i affärer med obstinata barn...förutom skor då måste man släpa med sig sin avkomma och får härdsmälta på kuppen!

2018-03-23 ♥ 22:07:59

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback