Spiderchick

Extreme Home Makeover och dess trovärdighet
Kommer ni ihåg programmet Extreme Home Makeover? Finns det kvar? Jag vet inte. Men så här i efterhand har jag funderat en del på dess eh... Trovärdighet. 
 
Varför? 
 
Jo: 
 
1) Ska man verkligen riva ett hus och sedan bygga ett helt nytt på EN VECKA?! Jösses, jag följer Husdrömmar på SVT och där tar det minst ett år för familjerna att få färdigt sina hus. Oftast längre. Men på Extreme Home makeover svängde man alltså ihop en hel villa på sju dagar, oavsett väder. Jag är inte arkitekt men jag är ganska säker på att stressat takbygge i spöregn kan innebära att du isolerar en fuktskada? MEN VAD VET JAG?
 
2) I varje avsnitt fick någon i familjen önska sitt "drömrum". Oftast något av barnen. Denna önskan skulle en av programledarna göra till sitt hjärteprojekt vilket innebar att hen skulle lära känna barnet via ett förtroligt samtal á 30 sekunder.  
 
Programledare: Vad tycker du är roligt VAVAVAVA???
Barn: Jag tycker det är lö...
Programledare: LÖV! Du gillar LÖV! Vi bygger ett skogsrum.
 
Eller:
 
Programledare: Vad vill du bli när du blir stor VAVAVAVA???
Barn: Jag vet inte. Kanske d...
Programledare: DOKTOR! Såklart. Vi bygger en gynmottagning. 
 
Ungefär så. 
 
Ingen vuxen med långsiktstänk konsulterades. 
 
Om Extreme Home makeover kom hem till mig är jag hyfsat säker på att jag INTE skulle vilja ha något "specialrum" baserat på något av mina barns tillfälliga nycker. Men det kanske är jag som är tråkig??
 
 
 
 
 
Mli

Och programledaren (Tyler?) var sååå gapig, haha. Störmoment deluxe!

Svar: Verkligen! Konstant gapig 😆 han skulle väl förmedla ”energi”
Moa DeBruin

Sofia

Hahahhaha du är så rolig!! 😂😂

Svar: 😁😘
Moa DeBruin

Frida

Jag ville bli obducent en period när jag var typ 8-10. Vågar inte ens tänka på hur det rummet hade sett ut...

Svar: HAHAHA! :)
Moa DeBruin

Anonym

Man kan visserligen bygga hus snabbt med många som jobbar. Och dom verkar väl va ganska många där. Tror det byggdes ett hus på två veckor en gång där jag är uppväxt.

Svar: Bra jobbat! Min erfarenhet av husbygge är annars att det tar MINST ett år och det är ALLTID något som försenar på vägen :)
Moa DeBruin

Sanna

Jag älskade det programmet när det visades, men var många gånger inne på samma tankar som du. Men kanske vinklades det hela bara för att vi tittare skulle tro att det pågick under en vecka? I själva verket kanske de byggde under en längre period, och hade djupare kontakt med familjerna för att lära känna de och deras intressen?

Svar: Vi får väl hoppas! :) Dock fortfarande tveksam till att jag skulle vilja ha ett specialrum även om dom lärde känna mig ;)
Moa DeBruin

Carro

Tja de var ju i USA och jag gissar på lite andra väderförhållande än här i Sverige. Lägg där till att de inte har samma byggstandard som vi. Dvs de isolerar knappt tex. Med mycket prefab och mängden människor som arbetade dygnet runt så är det nog ingen omöjlighet att bygga huset. Kvaliten på själva slutprodukten är nog mycket diskutabel dock.

Sabina

Jag älskade det där programmet så var tvungen att googla lite och hittade svar på det som jag har funderat länge över, hur hade så fattiga familjer råd att bo i så stora hus? Väldigt intressant artikel överlag http://www.thelist.com/35201/untold-truth-extreme-makeover-home-edition/
Men ja, jag håller med om nummer 2, haha, till och med som barn så kände jag att inte skulle ha kunnat välja ett tema på mitt rum om jag fick chansen, jag skulle tröttnat veckan efter :'D

Svar: Mycket intressant 😏
Moa DeBruin

Anonym

Haha, precis så! :D

Lovisa glennfalk

Jag blev alltid så bekymrad också hur familjen skulle klara typ elräkningar framöver. Man får i början veta att hälften är sjuka och resten är arbetslösa och så får de ett rum med tjugo tv apparater och en pool med eget vattenfall. Så nervöst för mig

Svar: Jaaa! Helt galet. Läste om det någonstans, att många familjer fick sämre ekonomi för att dom plötsligt stod med ett gigantiskt lyxhus och alla omkostnader
Moa DeBruin

Amanda

Jag minns det programmet såå väl! Och han Tyler var så extremt jobbig!! Om de skulle riva huset så skulle han stå i det samtidigt som han videoringde live till familjen som de byggde nytt åt. Jag har också funderat många gånger på att saker och ting i ett bygge tar längre tid än en vecka. Och angående det här med att en inredare ska hänge sig åt ett barns rum...jag blev tokig! Nämnde ungen att den "jaa, jag tycker väl om hästar" så blev ALLT i rummet förknippat med häst. Hahaha, så sjukt konstigt :D Jag och min syster diskuterar alltid att om vi hade fått göra om så hade vi aldrig nämnt något vi tyckte om just för att hela rummet skulle se ut så sen. Men - ändå kollade jag varje vecka på programmet. Hatkärlek antar jag. MOVE THAT BUS!!!

Svar: haha... ja verkligen hatkärlek! Jag hade garanterat suttit klistrad om det började sändas igen...
Moa DeBruin

Mamman

Hahahaha såå sant.. minns ett avsnitt en unge gillade sand o då fick hen en egen sandlåda inomhus på sitt rum 🙄🙄🙄🙄

Svar: En sandlåda inomhus??? haha! herre min ge...
Moa DeBruin

Hanna

jag minns också! Är fortfarande traumatiserad av att de en gång byggde en inomhussandlåda. WTF liksom, har de träffat ett barn!?

Svar: Tack för att för evigt tvingas dammsuga sand i HELA JÄKLA HUSET!
Moa DeBruin

Kamilla

Har aldrig riktigt utforskat amerikanska hus, men varit in i ett hus som en amerikan renoverade i Sverige. Skulle säga att...de inte har så jävla hög standard på sina byggen. Så det kan nog gå ganska fort för dem att slänga ihop ett hus ändå...

Svar: Haha 😆
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress