Familjens morgonvanor

Här nedan följer familjen Spiderchicks morgonvanor:
 
Första uppstigare: Åttaåringen. Han är själva defenitionen av morgonpigg. När han var mindre var det inte alltid jättehärligt att kliva upp klockan 05:30 och kicka igång dagen. Men nu när han är äldre och kan gå upp själva uppskattar jag verkligen hans energi på morgonen. Jag har aldrig behövt väcka honom en skoldag utan han hoppar upp självmant vid 06:30-snåret, alltid på gott humör. 
 
Andra uppstigare: Jag. Jag förstår ju att åttaåringen har fått sina morgonpigga gener från mig. Jag är helt klart en morgonmänniska mer än en kvällsmänniska. Jag sover sällan längre än till klockan 08 på helgerna och har hyfsat lätt att ta mig upp på veckorna också, även om jag gärna snoozar några minuter plus måste ha kaffe för att få igång någon slags carpe diem-känsla. 
 
Tredje uppstigare: Femåringen. Han är både kvällstrött och morgontrött och kan gärna sova till närmare 09 på helgerna. På veckodagarna får jag alltid väcka honom och då har han en viss startsträcka innan han kan ta sig ann dagen. Sen kan han sova sig igenom precis allt. Tända lampor, musik, förflyttning mellan platser... Rekordet måste vara när han somnade för natten under en handling på Mio och Ica Maxi. Eller när han somnade på en flygplats på Mallorca och vaknade upp tio timmar senare på ett hotellrum i Göteborg. 
 
Fjärde uppstigare: Spiderpapa. Familjens mest morgontrötta person. Han skulle lätt kunna sova till lunch om det inte vore för att livet väntar. Dessutom sover han sig, likt femåringen, igenom precis vad som helst. Barnen kan se på tv i vårt sovrum PLUS använda sängen som avancerad studsmatta och Spiderpapa sover fortfarande utan att så mycket som fladdra på ögonlocken. 
 
Japp. Vi har två läger i vår familj, kan man säga. 
 
 
 
Morgonbild i casa Spiderchick. 
 

Kommentera gärna!
ego

Mina starkaste minnen av djupsömn är när sonen, då ca 4 år, sov vidare utan minsta reaktion trots att vi parkerat campingbilen på en rastplats utmed Autobahn, tätt intill en tomglascontainer. Denna tömdes på morgonen... Inte en ögonrörelse.
Samt när vi hamnade mitt i en tromb, som nattetid drabbade en campingplats i Sydfrankrike, med nämnda campingbil. Popplar bröts av, husvagnar klövs (hemskt!!), delar av vårt förtält lyfte. Sonen sov :-) Bonusinfo: Det stod i tidningen nästa dag att kor (!) hade blåst upp på taken...

Svar: men jösses! haha... då sover man hårt! En gåva enligt mig som alltid har vaknat väldigt väldigt lätt
Moa DeBruin

2018-03-13 ♥ 10:53:43
Fröken

Tack för en underhållande beskrivning av era olika sovvanor! Är lite nyfiken på hur ni löser det under semestrar och liknande? Har ni olika sovrum då? ;-)

Tillhör själv sjusovar-kategorin då jag sover mig igenom det mesta. Det kom in en fladdermus i vårt sommarställe en natt och hela familjen var i uppror utom jag som sov djupt. Gissa om jag blev förvånad morgonen därpå när jag vaknade och det var helt tomt i huset?! :-)

Svar: hehe, skönt att kunna sova så djupt! Vi samsover för det mesta, semester som vardag :) Jag vaknar förvisso lätt men tycker ändå om att ha alla nära.
Moa DeBruin

2018-03-13 ♥ 14:28:00 » URL: http://frokenskriver.blogg.se/
Hannah

Stolarna, vart är dom ifrån?

Svar: second hand, om-målade :)
Moa DeBruin

2018-03-16 ♥ 16:42:03
Hanna

Kul att läsa om era sömnvanor. Jag är den morgonpigga. Att kliva upp fem är för det mesta inga problem. Alex (mellanbarnet) är den som är lättast att väcka, därefter Ida och svårast är Samuel. Han behöver en startsträcka på minst en halvtimme.

2018-03-24 ♥ 17:50:12 » URL: http://hannafialotta.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback