Spiderchick

Jag har hjälpt moder natur på traven
Det har ju helt klart varit en snöig vinter i år. Men som vanligt ser det ut som att det inte har snöat alls hos våra grannar. Det är barmark i deras trädgårdar och har så varit sedan december. Möjligen med någon enstaka snödriva som medvetet har lämnats som dekor.
 
Jag är SÅ imponerad!
 
I vår trädgård har vintern där emot fått ha sin gilla gång. Här får man ta sig fram över en puckelpist innan man når trappan och när man väl har gjort det kommer nästa utmaning. Då tronar nämligen ett stort isblock upp sig över hela andra trappsteget vilket man måste ta sig över innan man kan greppa dörrhandtaget. 
 
Det spelar ingen roll att vi skottar - är vi iväg en dag när det snöar så är det kört. Då kommer vi aldrig ikapp. Jag vet inte hur andra gör för att komma runt detta? Sitta i fönstret och lurpassa på snön i vit kamouflering och kikare med förstorande effekt?
 
- PASS OPP NU SÅG JAG EN FLINGA! 
 
Och så springer man ut och skyfflar undan i realtid. Plus använder sådant där tösalt. 
 
?
 
Jag har hur som helst förlikat mig med att familjen Spider von Chick aldrig kommer vinna kampen mot puckelpisten. Men den här morgonen kände jag mig ändå HELIGT trött på isberget på trappan.
 
- Nu ska du BORT... väste jag och högg mot isen med ett trädgårdsverktyg. Im gonna help you on the trav mother nature!
 
Japp.
 
Nu ser man en bit av trappsteget och jag har hjälpt moder natur med framskyndandet av våren.
 
Känns bra. 
 
 
 
 
 
 
Sara

Har faktiskt använt sånt där salt när trappan medförde risk för livet att beträda! Fungerade kalas! Men är kanske inte så miljövänligt, eller vad vet jag? 🤨

Svar: Jag vet inte heller? Jag googlade det en gång och något salt var nog miljövänligt även om det känns som att det inte borde vara det..? Vi kämpar på med vår puckelpist, den är ekonomisk om inte annat ;)
Moa DeBruin

Jeanette Li

Ler lite, jag tror att min gamla pappa är en sån som lurpassar i fönstret! Han kan gå ut och skotta uppfarten flera gånger i timmen. Beundransvärt enveten!

Svar: imponernande! :)
Moa DeBruin

Hanna

Min pappa har försökt lära mig tricket. Man ska absolut inte trampa ner snön på trappan och gången utan alltid borsta eller skotta bort det innan man går på det. Alltså sopa eller skotta framför sig på vägen ut. Och om man inte orkar det så går man bara på ena sidan av trappan och sedan längs med ena kanten. Kärnhagen bodde hemma löste det mycket problem. Pappa slapp isen och puckelpisten överallt och jag slapp skotta hela tiden.

Svar: jag har onekligen märkt att det INTE är bra att packa snön genom att gå på den... hehe
Moa DeBruin

Anonym

Herregud, vi bor i ett pensionärskvarter där VARENDA uppfart varit helt snöfri hela vintern, inkl trottoar som man tydligen måste skotta. Vi som heltidsarbetande tvåbarnsföräldrar hinner aldrig med de andra grannarna. Och inte erbjuder de sig heller att skotta 🙄😂

Svar: det erbjuder inte våra pensionärsgrannar heller.... ;)
Moa DeBruin

Alan

academictext.se bistår med olika text-lösningar i alla möjliga former.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress