Spiderchick

Mat, mat och mat
Jag läste det här inlägget på Instagram. Signerat Kobran hugger till (följtips!).
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag relaterar! 
 
Saker jag där emot inte kan relatera till är när folk säger... 
 
... jag har ingen matlust!
Själv har jag ALLTID matlust. Okej, jag är lite seg i smaklökarna innan 09 på morgonen. Men i övrigt - alltid öppen för mat. Oavsett mående eller tid på dygnet. Och jag kan festa loss på en rigorös fika och ändå ha lust för middag en kvart senare. 
 
... jag glömde bort att äta. 
Jag blir darrig, illamående och yr med ett humör som charmar ingen om jag inte äter inom vissa tidsramar. Vilka alla är gaaaaaanska tydliga påminelser om att jag borde tanka mig själv. Med andra ord kan jag inte glömma att äta hur mycket jag än skulle vilja. 
 
... oj hade vi hela skafferiet fullt med godis och kakor, det hade jag glömt. 
GLÖMT?? Själv har jag stenkoll på minsta gottebit i vårt skafferi. Men så är jag även där och sticker in näsan med en regelbundenhet som skulle göra vilken menscykel som helst avundsjuk. Så hur skulle jag kunna glömma?? 
 
Karin

Känner igen mig på alla punkter! :)

Anna

Haha relaterar! Har världens koll på vad jag har för gott i mina gömmor..

"Men så är jag även där och sticker in näsan med en regelbundenhet som skulle göra vilken menscykel som helst avundsjuk" <--- haha! Vilken klockren förmulering!

Svar: hehe. Alltså jag har koll ner i smul-detalj vad det finns för GÖTT hemma :)
Moa DeBruin

Sandra

Tack! Äntligen en till hungrig. Jag är jämt hungrig och speciellt på jobbet. Jag har kollegor som säger "Jag är hungrig nu men det är tre timmar kvar till lunch. Tur att jag har en banan med mig." Banan?! Jag är alltid redo med mellanmål och snacks, flera gånger om dagen.

Svar: jobbar jag hemma har jag ju fri lejd till kyl, frys och skafferi hehe. Jobbar jag på kontoret finns där både frukt, fika och kaffe i mängder. Så går sällan hungrig därifrån om man säger så...
Moa DeBruin

Anonym

Samma hääääär 😂😂😂

Linda

Jag är precis den andra människan. Tycker mat är galet tråkigt att laga, ungefär lika tråkigt att äta och rent utsagt för jäkligt att ens komma ihåg ibland. Är jag ensam så kan jag lätt glömma det här med att äta. Kan komma på mig själv med att behöva tänka till ordentligt för att komma ihåg när jag åt sist.

Svar: Jag hatar också att laga mat och handla är ännu värre men att skippa ätandet funkar inte 😟
Moa DeBruin

Anna-Maria

Haha, känner tyvärr igen mig i allting. Det där att missa att äta utan att bli helt knäckt av det.... hur funkar det liksom?

Frida

Kroniskt hungrig, det är jag det. Kroniskt sötsug, ja, det är också jag.

En gång hade jag bestämt mig för att köra inom Coop på vägen hem från jobbet för att köpa godis. Kom dit, gick bestämt fram till godishyllan, men var plötsligt inte sugen på någonting. Gick därifrån tomhänt. Det är nog det mest chockartade ögonblicket i mitt liv. Aldrig tidigare och inte heller efter har jag plötsligt tappat mitt sötsug.

Svar: Haha 😁👌🏻
Moa DeBruin

Elisabet

Jag brukar inte behöva vara så noga med mat bortsett från frukost. Det har gått bra att skippa lunchen när det varit mycket på jobbet. Men senaste veckan, pga graviditet, får jag exakt samma känningar som du vid hunger. Det är som att kroppen verkligen överdriver med svimfärdighet osv. Det fyller väl någon funktion antar jag...

Svar: Din kropp jobbar ju på magi just nu så 😊👌🏻
Moa DeBruin

Anonym

Ett tips är att under än längre period vara jäkligt noga med att ladda upp med näringsrika mellanmål och mat däremellan och äta mer än man tror att man behöver. Och lite godis på det. Så kommer kroppen lugna sig. Inte så den inte blir hungrig. Kommer äta mycket efter det också. Men blir inte samma panik om det dröjer. Eller samma sötsug. Man behöver ofta mer mat än man tror.

Svar: Jag är personligen rätt bra på att äta ofta och hinner inte bli så hungrig mellan målen men dröjer det någon gång då alarmerar kroppen som sagt med alla medel. Speciellt illamående. Men bra tips 😊👌🏻
Moa DeBruin

Linnea

Jag känner igen mig så mycket! Jag kan alltid äta och är typ alltid hungrig, och vadå glömma vad man har för godsaker hemma!? Det existerar inte i min värld! (och det som finns hemma försvinner ofta ganska fort;))

Svar: Gud ja! Det är inte så att det sparas någon längre tid ;)
Moa DeBruin

Mli

En till konstant hungrig här! Så jobbigt, haha...

Amanda

Jag har också alltid gillat mat! Och aldrig förnekat det för någon. Jag älskar mat för mycket för att kunna prova någon diet, "glömma av det" eller dylikt. Min storasyster sa en gång för säkert 10år sedan att "jaa, jag är en gottegris! Det ska jag inte sticka under stol med!". Det har sen dess blivit lite utav ett motto för mig i livet haha :)

Svar: Härligt :)
Moa DeBruin

nodaysoff.blogg.se

Hahahaha, så klockrent!
Relaterar så mycket!

C

Haha här är en till! Äter alltid frukost 2 ggr, lunch, mellis, middag och kvällsmat. Jag har nog aldrig inte haft matlust. Till och med magsjuk kan jag äta oftast.. Är ju hemskt 👌

Svar: haha ja men jag med! hämtar om inte annat upp matlusten omgående efter magsjuka
Moa DeBruin

Maria

Alltså att glömma vad man har för snacks hemma?? Jag förstår inte. Köper jag en påse chips kan jag inte släppa tanken på den förrän hela är i min mage.

Svar: exakt!!
Moa DeBruin

Ida

Haha, gud! RELATE! När jag inte äter tänker jag alltid på nästa måltid...

Karromall

Haha!Jag förstår inte heller detta. Pengar och godsaker är sånt som jag ALDRIG kan "glömma bort" att det finns hemma (förbrukas direkt). :'D

Svar: Ja lätt! 😁
Moa DeBruin

hl

Jaaaaa hur kan man GLÖMMA att äta?? Tror aldrig det hänt mig nånsin, dagarna planeras ju liksom utifrån när man äter.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress