Spiderchick

Snälla svara på veckans fråga i min blogg
Nu undrar jag - vilken middagsreceptperson är ni?
 
1. StriktaStina
Självklart läser man ett recept från A till B till C, det tycker StriktaStina. Varför annars plocka fram ett recept alls? Anges det till exempel ett halvt kryddmått salt ja då mäter man noggrant upp ett halvt kryddmått salt. Måtten och ingredienserna är ju angivna av anledning?? Inget frifräsande här inte. Det blir godast så. 
 
2. HöftigaHulda 
HöftigaHulda lagar mat så som namnet antyder - hon höftar. Ett recept är en slags inspiration tycker Hulda, sen gör man ungefäääääär så som det anger. Huldas tålamod har aldrig tillåtit henne mäta upp några kryddor i mått någonsin och står det till exempel olivolja kan man väl lika gärna ha rapsolja? Vad spelar det för roll? Det blir alltid gott ätbart. 
 
3. ReceptlösaRebecka 
Recept?? HAHA! Tillåt ReceptlösaRebecka att skratta en smula. Rebecka har nämligen aldrig använt ett matrecept i hela sitt liv och planerar inte att börja med det heller. Istället går Rebecka på känsla i kombination med många avsmakningar. Det blir middag varje dag ändå. 
 
Min man är StriktaStina. Själv är jag en solklar Hulda. 
 
Vem är ni?
 
 
Liten person med mat som jag inte har lagat. 
 
Zandra

Blandning mellan Hulda och Rebecka. Min man är en StriktaStina. Behöver jag tillägga att hans mat sällan smakar något ... Hahaha.

Jenny

Jag är en kombination av alla tre i olika sammanhang. När jag bakar som jag gör väldigt sällan är jag en striktaStina. De få gångerna jag lagar mat efter recept är jag en höftande Hulda men oftast är jag receptlösa Rebecca. Roligare att laga mat utifrån vad man har hemma och luktar och smakar mig fram till vad som ät gött. Det jobbiga med det är ju att om man lagar ngt man skulle vilja laga igen så blir det svårt. Men roligare att laga mat så.

S

Hej hej /StriktaStina

Anonym

Jag är helt klart en Hulda och min man är en Stina. Har blir galen på mig när jag inte kan säga exakt hur jag gjort.

Anonym

En blandning mellan 2 och 3😂 men mest nr 3. min man en 1.å 😅

Emma

Jag är en blandning av Hulda och Rebecka. Letar ibland fram recept som jag gör lite som jag vill med, men lika ofta slänger jag ihop något med vad som finns hemma. Min sambo däremot är Stina, han kan inte laga mat utan recept!

Sarah

HöftigaHulda, helt klart. Skulle jag följa ett recept från början till slut skulle jag ha blivit uttråkad innan pastavattnet börjar koka. Plus att jag gillar namnet, det låter lite busigt. Hallå snygging, det är jag som är HöftigaHulda liksom. ;-)

Mari

StriktaStina här 😁
Kan INTE laga mat på känsla! Kan knappt koka makaroner och steka Felix köttbullar utan recept!

Ellinor

Kombination av HöftigaHulda och ReceptlösaRebecka. Växte upp med en pappa som har jobbat som kock, så då lär man sig liksom att recept inte är så viktigt. Vet man vilka smaker som gör sig bra tillsammans, så blir det en bra middag.

Svar: lyxigt med kockpappa!
Moa DeBruin

Sabina

HöftigaHulda! Jag kollar alltid bara som hastigast på recept också gör jag lite som jag vill utifrån vad jag kommer ihåg, haha!

Inne hos Ina

Hulda! Men det blir gott 99 procent av gångerna:)

Anonym

Haha vi är likadana! Blir tokig när han ska stå och mäta upp salt i en tesked 😅

Anonym

Definitivt Hulda! Iaf när det gäller matlagning, bakning är jag mer en Stina 🤪

Evelina

Hulda helt klart - orkar aldrig mäta upp kryddor och tager vad man haver ibland så de blir någorlunda likt receptet!

Matilda

Hulda 🤚🏻

Maria

Jag var länge Stina efter att ha flyttat hemifrån men har gått över mer och mer till både Hulda och Rebecka ju mer säker jag känner mig i köket 😅

Svar: bra där :)
Moa DeBruin

Anonym

Blandning mellan 2 och 3, men mest 3. Blir på riktigt lite arg på folk som tar tiden när dom kokar pasta......

Svar: haha... jag tar ALDRIG tid på något som kokar. Potatis känner man på, pasta fiskar man upp en bit, ris ser man ju osv... :)
Moa DeBruin

Jennie

En blandning; gillar att läsa recept och utgå ifrån dem. Höftar gärna, men är oftast ganska strikt med salt och kryddor som ger mer karaktär (t ex ingefära). Min man är extremt känslig för mat som smakar för mycket av nånting, medan jag själv älskar salt och är helt okänslig för vitlök (kan ha hur mycket som helst och ändå tycka att det saknas lite).
Jag provsmakar väldigt sällan medan jag lagar maten, vill liksom inte spoila smakupplevelsen för mig själv :)
Maken följer aldrig recept, utan går alltid efter sitt eget tycke. Oftast tycker jag att det han lagar behöver saltas..

Svar: Jag har nog hunnit äta en hel portion mat innan jag är klar med själva lagningen... hehe
Moa DeBruin

Johanna

Jag är oftast Hulda, om det inte är så att jag ska baka något för första gången. Det är roligare att laga mat när man får vara lite kreativ tycker jag. Min pappa är extremvarianten av Rebecka, frågar man honom om hur mycket av varje ingrediens man ska ta är svaret alltid lagom 😂

Svar: haha bra mått på saker ändå ;)
Moa DeBruin

Louise

Jag är en klockren Stina.

Anonym

En hulda har ni här!

Sofia

Höftiga Hulda. 😃

KataM

Till största delen ReceptlösaRebecka. Oftast går det till som så: öppnar skåpen, ser vad där finns, gör något. Det brukar bli bra.

Läser däremot gärna recept för inspiration och använder dem, fast ofta med modifikationer, om jag ska laga eller baka något jag inte provat på tidigare.

Anonym

Helt klart en hulda!

Nina

Är en Rebecka, med inslag av Hulda.. =) Tänker att jag ska göra en maträtt och börjar, googlar sen receptet och lägger till och drar bort, för att i slutändan inte alls laga varken det jag tänkte eller googlade efter. =) Enda nackdelen med det är att jag aldrig kan göra samma rätt 2 ggr. När bonusbarnen brukar fråga efter den där goda såsen vi åt "förra helgen", är det stört omöjligt för mig att göra en likadan eftersom jag höftar i det som verkar bra och står i min närhet just då... =)

Svar: ni får njuta järnet av det du just lagat, med andra ord :)
Moa DeBruin

Helena

Hulda helt klart!

Isabelle

Blandning mellan Hulda och rebecka! Använder recept som inspiration, tar bort/lägger till efter eget tycke och höftar alltsom oftast. Avsmakning 👌min sambo däremot är inte nån av dem. Han lagar: stekt falukorv med stuvade makaroner ELLER tacos. Sen är det slut liksom, så blir det hämtmat istället. Behöver jag nämna att jag gör 99,9% av all vår mat? (Obs av egen vilja!! Jag älskar matlagning och att få experimentera i köket.) Han tar all disk istället 🤗

Svar: Haha... ändå ganska smaskig reportrar. Om än lite ensidig 😉
Moa DeBruin

Anonym

Hulda, definitivt 😂

Sara

Till vardags är jag en Rebecka och kör på känsla men jag tar gärna inspiration från recept. Testar jag något helt nytt är jag mer åt Hulda-hållet. 🙂

Jeanette Li

Höftiga Hulda! Med breda höfter 😊

Sandra

Jag är helt klart Hulda! Höftar allt, min sambo blir tokig när han frågar hur mycket det ska vara av något och mitt svar oftast är "lagom". Haha, han är en solklar Stina.
Min mat smakar oftast bäst ska tilläggas ;)

Svar: 😆👍
Moa DeBruin

Sandra R

Jag är lite Hulda-Rebecca. Söker på en maträtt, kollar några recept och sen gör jag som jag själv vill för ingen ska bestämma över mig. 😄

Svar: Rimlig inställning! 😁
Moa DeBruin

Heidi

StrintaStina med vänlig hälsning kemiläraren. :)

Svar: Hej 😆👋🏻
Moa DeBruin

Emmsis

En hulda! Helt klart! En blandning av att inte orka fokusera på receptet och inte orka bry mig, ser det som en sport att gissa mängden som kommer ut ur tomatpurétuben! 🤪

Svar: Haha! Enig
Moa DeBruin

Tanja

Jag är en Hulda-Rebecka och maken är likadan

Anna

Strikta Stina helt klart!! Sambon är dock en blandning mellan de andra två. Vi lagar inte ofta mat ihop 🙈

Jenny

HöftHulda!!!

M:et

Jag är en blandning av StriktaStina & HöftigaHulda. Men är mera Hulda ändå.

Men ibland får jag för mig att vara ReceptlösaRebecka. Det är då min man ibland kan säga snällt att det var ju ätbart. Men det behöver inte hamna i vår favoritireprismappen.🤪

Amanda

Jag är en Hulda :)

Borran

Häftiga Hulda for sure! 👋

Anonym

Hulda helt klart! Har bara två undantag och det är småkakor och ett särskilt brödrecept som jag inte törs annat än följa till punkt och pricka (men annars höftar jag när jag bakar också)

Film&serier bloggen

Jag tror jag är en blandning mellan 1 & 2. Beror nog på hur väl jag "känner" igen receptet och vet vad som är gott och inte..

Anonym

Min sambo kallar mig för Recept-hitler🙈😬

Svar: oj oj du gillar recept tolkar jag det som? :)
Moa DeBruin

Mli

Solklar Hulda här med!

Mandy Eriksson

😁😁

Daniela

Hulda här!

Anonym

Stina när det gäller matlagning och Hulda när det gäller att baka. Lägger gärna i lite mer av det goda(dvs socker)och mindre av resten😏😜

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress