Panelmedlem

Idag har jag suttit i en panel och diskuterat digital marknadsföring på Skaraborg Session i Hjo. 
 
Jag var nervös som en liten gris innan, som jag alltid är innan jag ska gå upp inför folk. Det blir verkligen inte bättre med åren det där. Men när jag väl hade tutat igång det maskineri som är jag själv var det SÅ roligt! 
 
 
 
 
 
 
Isabella Löwengrip var förband åt vår panel. Eller ja, det är möjligt att hon presenterades som huvudakt. Meeen meeen. Hon var först upp på scenen i alla fall.
 
 
 
 
Intressant lyssning och roligt att få sina egna tankar och åsikter om digitalt arbete bekräftat. 
 
Isabella blev även testad i västgötska och fick bland annat frågan om hon vet var "knô" och "flôt" är för något. Vet ni? Mjehe...
 
Mina kära kollegor Matilda och Christina var med. Jag insisterade på att dom skulle sitta längst fram i publiken och gärna se allmänt stöttande ut. Det gjorde dom. Skönt. När eventet var klart traskade vi ner till hamnen i Hjo och tog en fika. Jag älskar mina kollegor! Tusan vad guld det är att jobba med människor som man kan skratta med likväl som att vara seriös. 
 
 
 
 
 
Jag fikade en efterlängtad mjukglass med strössel. Mmmm... Jag har saknat knastret av strössel mellan allt för lagade tänder.
 
 
 
 
Njutningen tar naturligtvis slut i samma sekund som den sista strösselbiten slickas upp men man får ta det goda med det onda.
 
En bra dag. 
 
 

Skamma inte en fellow mamma

Jag har varit mamma i snart nio år. Fattar ni. I SNART NIO ÅR?? Galet egentligen.
 
Jag är tygg i min mammaroll idag. Jag är inte perfekt, men jag duger. I början var jag dock skör som ett litet torrt strå när det gällde min roll som mamma. Jag fick kommentarer här på bloggen som då gjorde ont, men som jag idag bara skulle skratta åt. 
 
Kommentarer jag minns extra:
 
Kommentar: "Ditt barn borde INTE åka framåt i vagnen!" 
Mitt förstfödda barn började åka framåt i vagnen när han var 9 månader. Det var alldeles för tidigt tyckte vissa och menade att det skulle skada honom FOR LIFE att inte ha konstant ögonkontakt med sin mamma. Grejen var bara att mitt barn VÄGRADE åka vagn alls om han inte fick åka framåt. Jag hade alltså att välja mellan att aldrig ta mig längre än 50 meter från hemmet eller helt enkelt låta honom åka framåt. Jag valde det senare. 
Klipp till idag: Har ett barn som lidit o,o% av att åka framåt i en SABLA VAGN! Herregud. 
 
Kommentar: "Varför har du ditt barn på förskolan när du ändå inte jobbar?"
Här är det så mycket skammande inbakat i en och samma kommentarer att jag inte vet vart jag ska börja nysta? För det första nedvärderande mot det jag gjorde då, det vill säga blogga och skriva krönikor. För det andra skammande kring att vi valt att ha våra barn på förskola. Något som min man aldrig skulle behöva "stå till svars för". 
Klipp till idag: Har två trygga barn som trivs och är trygga i förskola och skolmiljö. 
 
Kommentar: "Du ÖVERDRIVER! Mina kompisar som har barn hinner duscha och är hur fräscha som helst"
Den här kommentaren fick jag som förstagångsmamma efter att jag skrivit att jag hade svårt att hinna med att duscha eftersom bebis ville vara PÅ mig hela tiden och gallskrek så fort vi inte hade kroppskontakt. Jag kände så mycket skam av att få den här kommentaren som antydde att jag var en dålig kvinna som inte hann göra mig fräsch och fin trots en bebis med kolik. Men vet ni vad? En del mammor vill och hinner duscha tio gånger per dag, sminka sig OCH bada i deodorant. Andra mammor hinner inte komma ur pyjamasen innan det är kväll igen. Allt är lika okej. 
Klipp till idag: Har plötsligt maaaaassa tid att vältra mig i dusch och deo. Smink tycker jag dock fortfarande är rätt trôkigt.
 
Kommentar: "Du låter ditt barn få sin vilja igenom med tjat. Han kommer aldrig lära sig gränser!"
Den här kommentaren fick jag efter att jag bloggat om att barnet tjatat om att få vispa grädde (for fun) - och till slut gav jag med mig. För jag ger ofta med mig. Jag är klent byggd för tjat och tar gärna den enkla vägen. Så. STÄM MIG! Men jag är strikt när det gäller saker som jag upplever spelar roll. Typ att barn ska borsta tänder och helst inte dricka margaritas. 
Klipp till idag: Har två barn, som förvisso har svart bälte i tjat, men som absolut vet var gränser går. Både med sig själva och andra. 
 
Kommentar: "En del bloggmammor bara klagar, jag fattar inte varför??"
Det här läste jag i ett inlägg hos en annan bloggare och jag kände mig väldigt träffad. Till saken hör att den här mamman hade en bebis som sov jämt och där emellan bara var nöjd. En sak har jag lärt mig och det är att det är väldigt lätt att vara en rosafluffig mamma när man har ett barn som mest sover och aldrig skriker. Är man en förälder med sömnbrist har man möjligen mer av en uppförsbacke till det rosa molnet. 
Klipp till idag: Jag sover så JÄKLA gött! Får till och med sovmorgon på helgen?? Men kontentan är att aldrig skamma en fellow mamma och hennes känslor. Hennes barn fungerar inte exakt som ditt, dessutom är ni två olika personer som orkar och känner helt olika. Vi har alla våra utmaningar.
 
Mer kontenta: Be kind. Always. 
 
Ännu mer kontenta: Mest av allt har jag via bloggen fått stöd i mitt mammaskap och för det är jag evigt tacksam. 
 
 
Jag och min lilla björnunge, 2009.
 

Borttappad ansiktsrengöring

När jag skulle tvätta mitt ansikte första kvällen på Island insåg jag att jag hade tappat bort min cleansing lotion, ansiktsrengöring alltså.
 
Jag letade runt järnet i hela lägenheten. I min väska, på toaletten, i köket, under sängar... Jag frågade Mari och Elin om dom månne hade råkat få ner den i sina necessärer? Men nä. Jag letade till och med i hyrbilen innan jag tyvärr tvingades inse att rengöringen inte stod att finna någonstans. 
 
- Jag glömde den antagligen på Blå lagunen... trodde jag och kunde riktigt se framför mig hur jag hade använt rengöringen och sedan ställt ifrån mig flaskan på ett handfat. 
 
Typiskt.
 
Sen grämde jag mig lite inombords över spilld rengöring ända tills jag kom hem till Sverige igen, öppnade badrumsskåpet och... 
 
 
 
 
 
Ja. 
 
Värt att springa runt och leta på Island när flaskan hela tiden befunnit sig i ett badrum tvärs över norra Atlanten. 
 
Tillåt mig säga: Ridå. 

35. Det stora molnet

För er som ännu inte har lyssnat på podavsnittet som släpptes i lördags kommer det här (men jag antar att ni som är intresserade prenumererar på Veckans Smash i podapparna vavava?)

 

Visst är det lättare att bli känd, eller att vara bäst på något i ett litet land? Känner alla varandra? Inför min resa till Island haglar fördomarna friskt.

 

Sen pratar Regina om att världen snart kommer att gå under. Hon är helt säker. Det kommer att hända och det kommer att hända snart... Hu!

 

Slutligen berättar jag om det största misstaget man kan göra hos gynekologen.

 

Hoppas ni gillar! 

 

Trädgårdstvagning

Igår frågade femåringen om han fick lov att duscha blommorna med trädgårdslangen. 
 
- Ja visst! svarade jag.
 
Vilket är lite lustigt eftersom alla föräldrar vet att ett barn i kombination med en vattenslang kommer bli ungefär lika torrt som Niagarafallen efter en regnperiod. 
 
Well. Det började ändå fint med dusch över blommorna. 
 
 
 
 
Sedan fick cyklarna en tvätt. 
 
 
 
 
 
Efter det fick trappan en omotiverad tvagning med möjligen en onödigt hård vattenstråle.
 
 
 
 
Sen gick det utför och någonstans när femåringen glatt ropade "TITTA DET SPRUTAR JORD UR GRÄSMATTAN" stängde jag av vattnet och drog ur nyckeln ur vattenlåset. 
 
Japp. 
 
Framsidan på vår trädgård är i skrivande stund möjligen både grönast och renast i hela kvarteret. 
 

Ett antal tecken på att du är en inrednings/lifestyle-instagrammare

Ett antal tecken på att du är en inrednings/lifestyle-instagrammare: 
 
• Du äger en Kaj Boisen-apa. 
 
• Du äger även en coffee table-bok, en ljusstake från Svenskt Tenn och en klonkvas. 
 
 
 
 
 
• Du gillar att inleda dina captions med t e x t e n b r e t t i s ä r.
 
• Du har alltid en rabattkod på lut.
 
• Tak över huvudet, mat på bordet och ett enhetligt Instagramflöde tycker du är tre mycket viktiga ingredienser i en människas liv. 
 
• Du äger minst tre stycken monsteror omsorgsfullt utplacerade i hemmet. 
 
• Du tycker att "skål" är sååååå 2016. 
 
• Bowl heter det. 
 
• Du har haft en kärleksaffär med både Juno, Willow och Ludwig.
 
• Som alla tre är filter på Instagram.
 
• Du har någon gång Tradera-budat på sticklingar från den senaste trendväxten. 
 
• Jo man kan lägga buda på sticklingar. 
 
• Duh? 
 
• Du använder alltid minst tjugo hashtags varav hälften innehåller något med "interior".
 
 
 
 
 
• Du tycker att dagsljuset är för en bild vad blått och gult är för den svenska flaggan. 
 
• Faktum är att du fotar ingenting som inte befinner sig i dagsljus.
 
• När du läste föregående punkt gjorde du samtidigt ett korstecken över bröstet. 
 
Slut. 
 
 

Islands gyllene cirkel

I söndags åkte vi som sagt Golde Circle-rutten. Det är tydligen runda 1A att köra om du besöker Island för första gången. Och det var absolut värt sin sightseen! 
 
Det går massor av bussresor som man kan boka för att ta sig runt, men vi hade som sagt hyrt en bil. Det är jag glad att vi gjorde. Att köra bil på Island, och i Reykjavik, var ungefär lika svårt som att köra bil i Skövde. Det var lätt att hitta runt och det fanns gratis parkering över allt (i alla fall där vi stannade). Just den faktorn kan annars får mig att helt välja bort bil - PARKERINGSMECKET. Det värsta mecket av alla meck. Men på Island var det inga problem alls. 
 
 
 
 
Huuur som helst. Turen heter Golden Circle för att du besöker tre olika ställen (eller fler om du har lust) som tillsammans med Reykjavik bildar en cirkel på kartan. En gyllene och möjligen knackig sådan.
 
 
 
 
Först stoppet var Þingvellir (bokstaven Þ uttalas th om jag har förstått det rätt). På den här platsen möts kontinentplattorna som löper tvärs över hela Island. Här ligger Islands största sjö och förr i tiden var det även en mötesplats för Islands Parlament, Alltinget. 
 
Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog att fota denna plats?? Ni får föreställa er. Eller googla. 
 
Nästa stoppa var gejsrarna som jag berättade om igår. All vattenånga ur marken gjorde att det kändes som att vi var med i någon slags övernaturlig film. Överlag kändes hela Island som att befinna sig på en annan planet. Många platser påminde dessutom om landskapen i filmen Bröderna Lejonhjärta. Jag bara väntade på att Katla skulle fräsa upp bakom en bergstopp. Efter en snabb googling inser jag att delar av Bröderna Lejonhjärta mycket riktigt är inspelad på Island. 
 
 
 
 
 
Tredje stoppen var Gullfoss, Islands största vattenfall. Här fräste det på, kan man lugnt säga.  
 
 
 
 
 
 
 
Rutten vi åkte var omkring 30 mil lång. Vi åkte från hotellet vid 9-tiden och var tillbaka kl 17. Då hade vår lilla hyrbil dragit en halv tank bensin. Knappt ingenting med andra ord.
 
Inget av de tre ställen vi besökte kostade något i entré. Pluspoäng på det. Gratis toaletter fanns det också över allt. Förutom vid vattenfallet (stället där flest turister blir inspiererade till ett toalettbesök??) (uttänkt much??) men då hade jag gratiskissat så mycket under både fredag, lördag och söndag att jag med glädje betalade 20 kronor för en sittning på den vita ringen. 
 
 
 
 
 
 
Vi käkade lunch vid Geisrarna och betalade då 150 kronor för en kycklinghamburgare (endast).
 
Jag hade hört att maten överlag skulle vara väldigt dyr på Island men jag tänker att priserna var ungefär samma som på täta turistställen i Sverige? Aningens dyrare kanske. Burritos på restaurang kostade 140 kronor och ett glas prosecco 120 kronor. För mellanmål och vatten letade vi upp en mataffär i närheten av hotellet och preppade ryggsäckarna vi slapp vi tämja blodsocker ad hoc med överprissatta bananer. Man kan även ta med sig bra-att-ha-snacks från Sverige om man vill vara riktigt förberedd. 
 
Blå lagunen och hästridningen som vi gjorde under fredag och lördag hade vi bokat från Sverige och det är ett annat tips. Åk inte till Island utan att ha rekat. Vi sparade massor av tid och energi på att planera våra tre dagar ordentligt, samt förboka i vissa fall. Blå lagunen kan i värsta fall vara fullbelagd om du kommer dit utan att ha bokat. 
 
Japp. 
 
Jag rekommenderar er att åka till Island alla dagar i veckan! Ett fantastiskt land!
 

Äggmök, regnbågshus och pitabröd

Jag kan meddela att kranvattnet på Island luktar OCH smakar gammal äggmök. Jag brukar inte vara äckelmagad men det här vattnet upplevde jag var helt odrickbart. 
 
Efter att jag, Elin eller Mari hade duschat luktade det ägg i hela lägenheten. Något som förvisso är praktiskt om man känner sig nödgad att dölja doften av ett längre toalettbesök. 
 
 
 
 
Vi hittade ett ställe som serverade mat i pitabröd. Kyckling, biff, räkor, lax, kotlett - you name it they got it in the pitabröd! 
 
 
 
 
Till och med hummer.
 
 
 
Stället hette inte helt överraskande... Pita. 
 
 
 
 
Reykjavik centrum var litet men rart. Vem vill inte ha ett regnbågshus i stan? *räcker upp en hand*
 
 
 
Efter tips från bloggläsare åt vi middag på Hlemmur Mathöll som lämpligt nog låg 5 minuters promenad från vårt hotell. 
 
 
 
Vi käkade burritos och drack prosecco. 
 
 
 
 
Efter en dag utomhus i regn fick Elin prosecco över sin enda torra tröja. 
 
- Där är något som ser oväntat torrt ut! tänkte bubblorna välte ut sig själva. 
 
Island är en våt ö. Både ute och inne kan vi (och speciellt Elin) konstatera. 

Strokkur Gejser

Idag har vi åkt Golden Circle-turen. Jag ska berätta mer om denna tur när jag kommer hem, men så länge kan jag nämna att ett av stoppen vi gjorde var Strokkur Gejser. 
 
Strokkur gejser sprutar vatten var 4-8 minut, vilket betyder att jag stod blick stilla med tummen på fotoknappen i ganska exakt sju minuter. För en gejser kan man tydligen inte pausa eller spola tillbaka? Nix, den kör sitt eget race. 
 
Fjupp... 
 
 
 
Fjuuuupp... 
 
 
 
Fjuuuuuuuupp!
 
 
 
Pyyyys...
 
 
 
Möjligt att det inte lät fjupp och pys, men det var sjukt häftigt att bevittna! Jag hoppade lika högt varje gång det sprutade. 
 
 
 
Man måste även älska att min kompis Mari stod med fingret på sin telefon-fotoknapp lika länge som jag och just som gejsern sprutade och det var dags att smälla av några kort ringde hennes barn facetime. Haha! Dålig tajming för fotoalbumet. Bra tajming för barnen som fick bevittna Strokkur Gejser från Skövde.  
 
I natt åker vi hem till Sverige igen. 
 
Häpp! 

Rida islandshäst

Idag har vi ridit Islandshäst!

Jag önskar att jag hade kunnat lägga ut en bild på mig och islandshästen på ett grönt, öppet fält. Med sol från blå himmel och ljummen bris i människohår och hästman.

Men nä.

 
 
 
Det har spöregnat och jag har sett ut som en fluffig trafik-kon. 
 
Under mina lånade regnkläder hade jag en tjock, fodrad overall. Ändå blev jag våt in på sport-bh:n. Men vad gör väl det när det var SVINKUL att rida islandshäst! Aaah vad roligt det var! 
 
Jag har töltat! Fattar ni? Jag är så stolt över mig själv att jag vågade göra det. Plus att jag har skrattat så mycket att jag nästan trillade av hästen. Alltså, på riktigt har jag skrattat så tårarna runnit och magen krampat. 
 
 
 
 
Sen träffade jag en häst med längre lugg än jag. 
 
 
 
Well, jag lovar att delge er alla punkter av denna ritt när jag är hemma i Sverige igen. Nu ska vi ut och käka här i Reykjavik. 
 

Blå lagunen på Island

Hej från Island! 

Vi landade kl 14 idag isländsk tid (klockan 16 svensk tid) och checkade ut vår hyrbil på flygplatsen. 

 

 

Sen åkte vi direkt till den Blå lagunen för klockan 16 hade vi bokat entré dit. Lagunen låg bara 15 minuter från flygplatsen och vägen dit inkluderade en raksträcka och en halv sväng. Typ. Det var inte speciellt svårt att hitta med andra ord. 

Det var riktigt häftigt att se det turkosa vattnet omgivet av svart lavalandskap. 

 

 
 
 
Kolla in stenen! 
 
 
 
Jag trodde först att det vita skulle vara slajmigt, för det såg ut så. Men det var istället hårt och alldeles lent. 
 
Herrar på isländska är tydligen ”karlar”. Rimligt ändå. 
 
 
 
 
På Island har jag nu sett min första badvakt iklädd fodrad jacka, vantar och mössa. 
 
 
 
Alltså, det var så najs att bada! 
 
 

Jag åker till Cypern á 36 grader i luften - badar noll. Sen åker jag till Island á 8 grader i luften - badar järnet??

Livet äro outgrundligt. 

Nu ska jag sova för imorgon ska vi upp tidigt och rida på Islandshästar. 

Mot Island

Nu drar jag till Island! 
 
Man måste ändå älska att min packning består av en blandning av regnkläder och badkläder. 
 
 
 
 
 
 
I övrigt är jag Överpackarnas Överpacksson. Jag har blivit det efter allt för många resor med fel och oftast för kalla kläder. Jag kallar det Lex Teneriffa. Möjligen Lex Nya Zeeland 2004. Den gången kom vi från ett varmt Australien och trodde att vi klev av på ett varmt NZ, men icke. Istället regnade det och var svinkallt och jag hade på mig samma luvtröja varje dag i fyra veckor, mitt enda varma plagg. Jo jag vet, man kan köpa nytt men som backpacker var budgeten begränsad och överlag är det väl inte det roligaste som finns att häva sig ut på stan och handla nya kläder det första man gör när man kommer någonstans. 
 
Alltså - låt mig presentera mig själv - Överpackarnas Överpacksson. 
 
Vi hörs på Island!
 

Nytt te

Jag har köpt en ny smak på te.
 
Jag dricker en kopp te varje kväll och tyckte att "Sweet night" lät passande. 
 
 
 
 
 
 

Ändå rätt starkt av tillverkaren att utlova att det ska smaka "så gott att man drömmer om det"?  
 
Min man smakade just och utbrast "FY DET HÄR SMAKAR RENGÖRINGSPARFYM". Alltså inte parfym, och inte rengöringsmedel, utan rengöringsparfym. En hybrid av två onda ting. Han kommer möjligen drömma en mardröm, om något. 
 
Jag tycker dock att det smakar gott. 
 
Tusan vad jobbigt det är skriva "te" för övrigt. Jag vet att det stavas så men det ser så fjuttigt ut. Jag vill typ skriva "tee" för att dryga ut ordet lite. Förr skrev jag ibland "the" tills jag läste någon som menade att den stavningen är "bajsnödig" så då slutade jag med det. Vem vill vara bajsnödig liksom? Inte jag i alla fall. 
 
Te då. 
 

Mina värsta service-minnen

Jag och Spiderpapa käkade lunch ute häromdagen. Vi valde, till skillnad från resten av stan, att sätta oss inomhus istället för i solen på uteserveringen. Vad trist tänker ni. Nej nej - oh boy fick vi en uppvisning!
 
Vi satt precis vid baren/kassan och förstod strax att det var kaoz på stället. Alla beställningar blev fel, allt var försenat, kocken var sjuk... Jag tyckte så synd om tjejen i baren! Jag har själv jobbat inom service och vet hur det är. Vissa dagar går allt fel! Och det underlättar knappast att folk är arg på en. 
 
Några av mina värsta serviceminnen:
 
1. När jag jobbade i kassan i en mataffär och en gubbe stövlade in från parkeringen och gav mig en RUNGANDE utskällning för att kundvagnarna krävde mynt att få loss. Han var FLY förbannad. Att det möjligen inte var jag, 19 år gammal och extrajobbande i kassan, som tagit beslutet om att vagnarna skulle kräva mynt var ingenting han reflekterade över. 
 
2. När jag, i samma mataffär, stoppade en tant och en farbror i kassan som hade vagnen full av varor "från en annan butik" men inget kvitto. Rutinen var då att jag skulle ringa in någon av kollegorna på golvet som skulle komma och verifiera att varorna inte var från vår butik. Jag ringde. Men ingen kom. Jag ringde igen. Men ingen kom. Där stod jag en alldeles för lång stund tillsammans med tanten, farbrorn och en JÄVLIGT spänd stämning. Till slut kom någon tjomme från golvet med benen släpande efter sig. Jag spjutade den personen RÄTT hårt med min blick.  
 
3. När jag jobbade på McDonalds och råkade packa en killes mat i en papperspåse trots att han tydligen inte ville ha maten i en påse. Tyvärr var jag ingen tankeläsare vid den tidpunkten (heller) så det slutade med att killen blev svinförbannad och SMÄLLDE bort påsen ur händerna på mig. Obehagligt. 
 
4. När jag jobbade i en husgerådsaffär och skulle beta av en kö längre än kinesiska muren med kunder grinigare än en nyvaken tvååring med blodsockerfall. Min chef stod bredvid, talandes i telefon, och bara... tittade på? Läge att lägga på luren och hjälpa till much??
 
Man blir ödmjuk av att jobba inom service, det ska högre makter veta.
 
 
 
Person som har en hel del minnen med servicekaraktär.  
 

Insikt

Vi har en markis att fälla ut över vår altan. 
 
Den är bra på många vis eftersom vi har sol på altanen från klockan 14 fram till solen går ner. Pjuh! Dock har det stört oss lite att markisen inte kapar hela solen utan vi har varit tvugna att kombinera med ett parasoll för att få helskugga. 
 
Ja. Vi har i alla fall trott att vi har varit tvugna att kombinera med ett parasoll. Tills igår.
 
- Ni vet väl att ni kan sänka vinkeln på markisen? meddelade en av våra grannar.
- Så skuggar den bättre. 
 
*två DeBruinare med uppspärrade ögon*
 
*tystnad*
 
*chock*
 
*vindpust från en haka som träffar ett altangolv*
 
*ljudet av en insikt som sjunker in*
 
Japp. 
 
Så nu behöver vi inte parasollet längre. 
 
 
 
 
 

Smart klädval

Står du inför många klädval varje morgon?  
 
Har du jobbigt att bestämma dig? Provar, provar och provar du men ingenting känns riktigt bra? Kan du inte bestämma dig för vad som matchar? Finns det kanske en tredje part som försöker hjälpa dig i klädkrisen men hen är typ den sämsta personen ever på att komma med förslag? 
 
Lugn! Bara lugn. 
 
Då har femåringen i den Spiderchickska familjen ett råd - ta på dig alla kläder på en och samma gång! 
 
 
 
 
 
Varför välja en tröja när du kan ha på dig tre? 
 
Egentligen är det konstigt att normen säger bara ett lager kläder. Det är ju superpraktiskt att ha minst tre lager för 1) du kommer inte behöva frysa 2) blir du varm kan du skala av 3) får du en fläck på första lagret är det bara att svida om och 4) du kan ändra stil efter humör. Jamenar på morgonen kan du ju känna dig jättemycket som en fotbollsperson men under dagen kanske du får mer feeling för shorts och t-shirt? Där har vi nog alla varit. Perfekt då med flera lager. 
 
Kom inte säg att inte femåringar är ett smart släkte. 

Vlogg från Cypern

Här kommer en liten vloggeli vlogg från vår Cypernresa, för er som är nyfikna. Alltid bra att blanda upp med "rörligt content". Inte sant? Nä, men det ger ju en annan känsla att saker på film.
 
Eftersom jag inte är någon erfaren Youtuber kan klippen måhända vara lite hoppiga men det får vi leva med. 
 
 Häpp!
 

Transferbussen och boskapspaniken

Har jag berättat för er att jag har ett trauma involverande en transferbuss? Jag minns inte om jag har bloggat om det? I så fall ber jag om ursäkt för upprepning. 
 
Men jag har nämligen lärt mig att ingenting tar fram djuret i människan så mycket som en ombordstigning på en transferbuss. INGET!
 
När vi var på Mallorca förra året stod vi i god tid på hotelltrottoaren och väntade på bussen som skulle ta oss till flygplatsen. Vi var några av de första att stå där och vänta. När sedan transferbussen rullade in mot hotellet förvandlades den väntande folkmassan till en skock boskap som alla skulle parera (??) bussens rörelser. Detta för att till varje pris hamna prick framför dörren.
 
Turligt nog var jag och barnen, trots folkmassans parering, några av de första som kunde stiga ombord. Men döm då till min förvåning (och chock) när jag såg hur en tant trängde sig ombord genom den bakre dörren på bussen och sedan älgade fram till sätena längst fram, jo för hon skulle prompt sitta längst fram. Där med blockerade hon vägen för mig och barnen. Och medan hon stod ivägen med sig själva och alla sina väskor såg vi över hennes axel hur hela bussen fylldes upp bakifrån. Vuxna människor som paxade platser till höger och vänster som om det vore det sista de gjorde i livet. Väskor, kepsar, tröjor, armar, ben och diverse kroppsdelar lades på sätena för att upplysa om dess upptagenhet. När vi slutligen fick fri lejd in i bussen fanns det inte en enda ledig plats kvar. 
 
Till slut kunde vi skrapa ihop var sitt säte till mig och Spiderpapa, detta tack vare att reseledaren påpekat att solhattar inte har privilegiet att få egan platser, och så fick barnen sitta i våra knä. 
 
Alltså, det är bland det mest skruvade jag har varit med om i modern i-lands tid. Där och då lovade jag mig själv att ALDRIG mer åka på charter.
 
Meeeeeen... Så åkte vi ju charter igen. Till Cypern som ni vet.
 
När vi skulle åka med bussen tillbaka till flygplatsen var jag därför beredd på att mild boskapspanik skulle uppstå även denna gång. Men just som folk skulle ta sats för att börja parera bussdörrarna meddelade Tui-guiden att ett upprop skulle ske och bara de som blev uppropade fick stiga ombord.
 
 
 
 
 
- HA HA HA! skrockade jag inombords.
 
Detta innebar att alla i lugn och ro kunde borda bussen, som normala människor, och ingen barnfamilj blev blockerad av en crazy tant. 
 
Så fabulöst. 
 
Fram tills vuxna kan uppföra sig om vuxna vill jag uppmana alla charterhotell att införa detta system. 

 

Marabou Japp Peanut Caramel

Ni kanske blir chockade nu - men jag har alltså inte fått hem den senast lanserade chokladkakan från Marabou?? Jag brukar ju alltid få de nya smakerna postade till mig - men inte den här gången? Det gör att jag känner mig osäker på om vi fortfarande är vänner, jag och Marabou? Eller har vi brutit upp men jag fick inte the memo? Jag vet inte? Paketen från dem är annars det bästa som någonsin touchar min brevlåda. Meeeen meeeen.
 
Inte har jag deppat ihop för utebliven post. Nej nej, likt den lojala, ambitiösa och pålitliga snasktestare jag är kavlade jag upp ärmarna, begav mig till matbutiken och införskaffade en Marabou Japp Peanut Caramel på eget begåv. Som vanligt folk. 
 
Och jag säger bara WOW! Vilken fullträff! 
 
 
 
 
 
 
Marabou Japp Peanut Caramel är lika god som namnet är långt. Mellan lager av mjölkchoklad gömmer sig krispiga nötter och len karamellsås. Det skapar en strålande kombination av både salt, sött och krämigt. Mmm... Men så älskar jag allt med jordnötter. ALLT. Ge mig en näve grus täckt av jordnötssmör och jag kommer tycka att det är det godaste jag någonsin har blivit serverad (med reservation för överdrift). Mjölkchoklad ihop med jordnöt blir med andra ord himmelrike!
 
 
 
 
 
Gillar man jordnötssmak så ska man defenitivt testa den här lilla babyn. Eller den här STORA babyn snarare. Närmare 300 gram väger den. Aaah, jag älskar choklad som känns som en mindre tegelsten i näven!
 
Betyget blir som ni säkert har listat ut Fem Jordnötiga Tegelstenar av Fem Möjliga. 
 

Snart Island

På fredag åker jag till Island! 
 
Låt oss kolla in vädret: 
 
 
 
 
 
Det ser ju lovande ut!
 
Kul att det ska regna 19mm dagen då jag ska upp på Islandshästen. Men det ska ju vara en både calm och experienced häst så den har väl töltat runt med en svensk på ryggen i regn förr. 
 
Det positiva med att åka från 24 grader och sol till 8 grader och regn det är att det kommer kännas som att komma till en charterort när vi väl stiger av flyget i Sverige igen.
 
- Vem behöver ett hus på spanska solkusten när man har ett radhus i svenska inlandet?? kommer jag tänka och vinkla snoken mot solen. 
 
Nä, men vädret spelar faktiskt ingen större roll den här gången. Det enda vi ska bada i är en lagun och den är väl varm ändå? 
 

Kloka ord

Idag har åttaåringen övat fotboll halva dagen. Iklädd sin Messi-dräkt som han är så stolt över.
 
 
 
 
 
 
 
Tydligen är det något barn som har retats och sagt saker som att "Messi är kass" när åttaåringen har haft på sig sin fotbollsdräkt (hur nu en av världens mest erkända fotbollsproffs, som till och med jag i form av fotbolls-dyslektisk känner till, kan vara "kass" men a ja, allting är ju relativt). 
 
Men då är min son så klok.
 
- Mamma, säger han. Det är ju HANS åsikt. Bara för att HAN tycker att Messi är kass så är det ju inte så.
 
Och sen lägger åttaåringen till att han tycker att det barnets attityd är "tråkig". Haha? Ursäkta men hur klok får man vara? 
 
- Vissa personer är riktiga FJANTAR! har jag lust att kontra med men det gör jag självklart inte.
 
Istället får jag försöka levla upp till mognadsnivån av mitt fantastiska barn.
 
Mvh // Stolt och möjligen partisk moder sedan september 2009
 

Kepsglömska och skomatchning

Jag lämnade på förskolan i fredags och tog med en keps till femåringen. Eftersom vi cyklade, och han där med hade hjälm på huvudet, fäste jag kepsen på min datorryggsäck.
 
- Då ser jag den tydligt och glömmer inte bort att lämna av den på femåringens hylla, tänkte jag. 
 
Denna smarta tanke följde jag sedan upp genom att glömma bort att lämna av den på femåringens hylla.  
 
Sen cyklade jag till jobbet med kepsen glatt viftandes i nacken.  
 
 
 
 
 
Värt. 
  
På eftermiddagen var det drop in på förskolan. När jag kom dit var Spiderpapa redan där. Det såg jag vid femåringens hylla. 
 
 
 
 
Jag blev helt varm i kroppen av denna matchande syn. 
 
- That´s ma boyz... viskade jag för mig själv på amerikanska och smekte ömt skorna med fingertoppen. 
 
Parentes: Har ni tänkt på att när karaktärer på film ser ett foto på någon de tycker om så ska de alltid smeka fotot med fingret? Vem gör ens så?? 
 
Sen visade femåringen oss runt på förskolan och jag var Stolhetens StoltMamma som alltid kring allt som rör mina barn. Häromkvällen rev femåringen upp en bit ogräs och gav till mig och jag satte den snabbt på topp fem-listan över mest fantastiska gester någon gjort mot mig. På den nivån. 
 
 

34. En omodern bransch

Avsnitt 34 av Veckans Smash är här!

 

I detta avsnitt konstaterar jag att charter plockar fram det värsta ur människor. Regina berättar om den gången då hon blev bestulen på chips och hur hon en kort stund (eventuellt) vaktade 10 kilo knark. 

 

Sen snackar vi klädstorlekar, glassreklam, livesända bröstoperationer samt hur modebranschen mycket väl kan vara en himla omodern bransch. Det och mycket mer i Veckans Smash! 

 

Hoppas ni gillar!

 

 

Glass-apokalyps

Eftersom det har hägrat en värmebölja över Skövde den senaste veckan bestämde vi oss häromdagen för att traska ner till affären och svalka oss med var sin glass. 
 
Så här mycket glass fanns det att välja på i vår affär:
 
 
 
 
Precis. 
 
Ni ser inte fel.
 
Noll. NOLL GLASSAR. Det var totalt soprent. Alla boende i hela området hade förekommit oss i värmeböljan. 
 
- Så här känns det när det uppstår en apokalyps! tänkte jag och kände mig som någon i Walking Dead. 
 
Men eftersom hoppet är det sista som överger människan stack jag ändå ner huvudet i frysdisken för att se om jag möjligen kunde hitta någon liten bortglömd, hinn-övertäckt isglasspinne delad på hälften utan papper. 
 
Men nä. Inte ens det fanns kvar. 
 
Tillslut kunde den snälla personen i kassan skrapa fram fyra pinnar åt oss. Femåringen fick en tuttifruttiglass, åttaåringen en random chokladpinne och jag och Spiderpapa fick ta var sin Magnum Mint som tydligen inte varit poppis ens i värmen. Och det förstår jag, vem köper ens Magnum Mint?? Ja förutom två personer som just har varit utsatta för en glassrelaterad apokalyps, då. 
 
 
 
 
 
 
Sen festade vi loss på glassen hemma på trappan och noterade mentalt att vi ska bunkra upp i tid nästa gång det vankas värmebölja. 
 
 

Farlig fråga

Jag körde ett grupp-pass på gymmet häromdagen.
 
- Mår ni braaaaa? ropade instruktören.
- Jaaaaa! ropade alla tillbaka. 
 
Pliktskydligt naturligtvis.
 
Vad uppfriskande det vore ändå om någon ba nääääää! Jag mår skit! 
 
Vad gör instruktören då? Ignorerar?
 
Det är känns ju osympatiskt. 
 
Men hen kan ju inte heller avbryta passet och ba varför mår du inte bra? och sen ska alla lyssna på svaret. Det blir ju jättekonstigt och kan ta ansenlig tid från träningen. 
 
Med andra ord - vet instruktörerna ens om hur mycket de leker med elden varje gång dom inleder ett pass med den frågan??
 
 
 
Person som ser elden det leks med. 

Böcker jag gillar

Som utlovat.
 
Här kommer tips på böcker som jag har läst det senaste. Från mig till Eder. 
 
1. Ragga som du shoppar, Lin Jansson
Boken handlar om 28-åriga Lovisa som bor i Göteborg och känner sig allmänt vilse i livet, både när det gäller kärlek och jobb. Och så är det Olivia, systern som Lovisa alltid stått så nära men som nu tycks försvinna mer och mer... Alltså, jag älskar den här boken! Jag både skrattade högt och fällde en tår. 
 
 
 
 
 
 
Jag var till och med tvungen att leta upp Lin på Instagram för att skriva till henne hur mycket jag älskar hennes bok. Jag blev dessutom helt starstruck när det visade sig att Lin tydligen känner till min blogg??
 
 
 
2. Hur man gör succé på ett Dårhus, Emmy Abrahamson 
Boken handlar om Maja som försöker hitta sin väg i livet med en halvknackig stå up-karriär. Jag tycker om hur Emmy Abrahamson behandlar psykisk ohälsa med både humor och allvar. Vissa partier i boken fick mig att skratta högt. Jag blev såå glad när jag upptäckte att Emmy har skrivit fler böcker så nu har jag börjat läsa Only väg is up, första delen i en triologi om en tjej som flyttar till London för att satsa på en skådiskarriär. 
 
 
 
 
 
 
 
3. Mitt nya jag, Sophie Kinsella 
När huvudpersonen Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal men egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Jag har läst alla Kinsellas böcker vilket är många vid det här laget. Ibland känns vissa partier av hennes berättelser lite omoderna vilket kanske har att göra med att Sverige ofta är före vad gäller jämställdhetstänk. Men jag förlåter henne för det för jag älskar samtidigt Kinsella och sättet hon målar upp karaktärer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. Kvinnan som gick till sängs i ett år, Sue Townsend 
Samma dag som huvudpersonen Evas barn flyttar hemifrån går Eva och lägger sig i sängen. Och stannar där. I sjutton år har hon velat skrika stopp till världen och nu har hon äntligen fått chansen. En häftig plot. Jag är helt fascinerad av Townsends fantasi att måla upp stundom helt bisarra situationer. 
 
 
 
 
 
 
Jag inser nu att jag just har tipsat er om fyra böcker med mycket humor, om kvinnor av kvinnor. Hehe. Jag rekommenderar alla fyra (och speciellt de två första) varmt!
 
Förresten, jag läser och lyssnar på böcker via BookBeat (ej samarbete) och kan verkligen tipsa om just bokappar. Där kan man välja och vraka, byta och scrolla som man vill bland alla böcker. Perfekt. Även om det såklart finns ett värde i en fysisk, inbunden bok också. Jag kommer nog att varva mellan app och papper, nu när jag har börjat mitt nya läsiga liv.

Gissningslek i det oändliga

Femåringens främsta hobby just nu är att låta övriga familjen gissa olika saker. Det absolut bästa han vet är att ställa en "antingen eller"-fråga och sedan betrakta mottagarens tveksamma blick inför alternativen. 
 
Tillåt mig saxa ur dagens fråge-skörd: 
 
Gissa om man kan göra allt med en dörr!?
Svar: Eh... Nääää... ? (funderar på om det är någon slags kuggfråga)
 
Gissa vilken färg jag tänker på! 
Svar: Eh... Röd? Nähä inte det. Av någon anledning har den som gissar ALLTID fel. Det är nästan så att jag hade kunnat tro att frågeställaren ändrar det rätta svaret helt godtyckligt, vart efter det passar? Men vad vet jag. 
 
Gissa vilken hand jag håller stenen i bakom min rygg?
Svar: Höger? Nähä inte det. Lustigt att den som gissar även vid denna typ av fråga ALLTID har fel. Hm......... *kan höra ljudet av små nävar som flyttar sten bakom en rygg*
 
Gissa om jag har tänder?
Svar: Eh... Ja? 
 
Gissa vad jag sjunger nu *femåringen rör kappt märkbart på sina läppar*
Svar: Någon av världsaltets alla låtar som någonsin har producerats? Eller vid närmare eftertanke - något med Samir och Viktor? (Oftast något med Samir och Viktor, ja)
 
 
 
Person som gillar att låta folk gissa. 

Slö-scrollnings-detox

Hur går det då med min slö-scrollnings-detox undrar ni kanske? 
 
Jo tack det går bra. 
 
Som sagt, jag tycker på intet sätt tycker att sociala medier är dåligt, utan det är just slö-scrollandet som jag vill komma ifrån. Den där impulsen att varannan minut plocka upp min telefon för att "se vad som har hänt" (vilket i 99,5% av fallen är inget) och sedan virra mig vidare in på Kim Kardashians assistents hunds Instagramkonto för att fastna där orimligt länge.
 
Slut med det!
 
Jag har tagit följande actions i min detox: 
 
1. Jag tar inte med mig telefonen på toaletten 
Det här kanske låter galet - men jag har de senaste veckorna uträttat mina behov helt utan stimuli från sociala medier. Kan ni förstå?! Vid något tillfälle har jag plockat med mig senaste numret av Elle som lektyr. Men that´s it. 
 
2. Jag läser böcker 15 minuter (minimum) per dag 
På Cypern hann jag läsa ut två böcker (!) och överlag har jag läst SÅÅÅÅ mycket bra det senaste! Jag ska tipsa er om flera grymma boktitlar i ett separat inlägg. Det roliga är att läsningen har inspirerat mig så pass att jag har börjat knappra på min egen bok. En dröm som har jag haft sedan jag var liten. 
 
3. Jag undviker dubbelskärmning 
Tittar jag på tv så tittar jag på tv. Jag flaxar inte iväg in på Kim Kardashians assistents hunds Instagramkonto. Igen. Nej nej. Telefonen ligger långt bort. 
 
4. Jag kollar inte sociala medier det första eller det sista jag gör varje dag 
Den här impulsen kräver styrka för det är såååå lätt att hamna där. Men det går om man vill. 
 
5. Jag begränsar mig
När jag väl är inne på sociala medier privat begränsar jag mig medvetet kring vad jag tar del av för "content". Det ska inte bara vara massa blaj (och med blaj menar jag typ destruktiva kommentarsfält eller Kim Kardashians assistents hunds Instagramkonto) (förlåt Kim Kardashians assistents hund) (om du finns). Kalla det gärna en filterbubbla, men jag lever gärna i en eftersom jag på riktigt tror att vi mår dåligt av att veta för mycket om för många. 
 
Happ.
 
Hur går det för er andra som beslutade om en detox?
 
 
Person som läste två böcker på denna plats. 
 
 

Lagad tand

Idag var jag och lagade en tand hos tandläkaren. 
 
En kille på max 15 år ropade upp mig.
 
- Jag är prao här så asså... Det är inte jag som ska laga din tand! la han lite snabbt efter att han hade presenterat sig. 
 
- Nä det får vi verkligen hoppas! svarade jag. 
 
Inte. Men jag tänkte i mitt stilla sinne. 
 
- Vill du ha bedövning innan vi lagar hålet? frågade tandläkaren (den riktiga).
- Snälla nån, ge mig allt ni har! svarade jag.
 
Nog för att mitt CV över karies börjar bli ganska digert, men SÅ pass van är jag inte vid borrningar att jag kör lagningar au naturel.
 
Så jag fick massor av bedövning och sen började tandläkaren borra. 
 
- Titta här så får du se hur ett riktigt djupt hål ser ut, sa hon sedan till praoeleven. 
- Oj oj, sa praoen. 
- Ghgghhtght, sa jag.
 
Vilket betydde "så himla djupt är det väl ändå inte, ni har säkert sett värre" något dom hade förstått om det inte vore för att jag hade massa slangar och bomullsbollar i hela munnen som hämmade min artikulationsförmåga. 
 
Happ. Nu är det gjort. Skönt. 
 
 
Klappar på min bedövning. 
 

Mitt syskonbarn

Igår träffade vi mitt syskonbarn för första gången! Han är redan fem veckor gammal men det har inte blivit av att vi har setts innan på grund av sjukdom, resor och allt möjligt. Men nu så. 
 
Bebis var naturligtvis prick så perfekt som jag visste att han skulle vara. 
 
- ENOUGH WITH THE CUTENESS ALL READY! utbrast jag när jag såg honom. 
 
Sen gjorde han massa fenomenala saker så som att nysa, rynka på ögonbrynen och gäspa. Har ni tänkt på hur söta bebisar är när dom gäspar? Dom ser ut som en blandning mellan en kattunge och Sir Väs i Robin Hood (på ett bra sätt alltså). Jag vill bara kapsla in alla bebisgäspar i världen och plocka fram en regnig dag. 
 
Sen knorrade bebis och pratade massor och självklart förstod faster (jag alltså) exakt vad han sa. Bland annat sa han att det var roligt att hälsa på, att han tycker att släkten är fabulouse och att han längtar efter att få sova över hos oss när han blir äldre. 
 
Sen visade femåringen hur Blixten McQueen kunde räcka ut tungan och då blev minikusin väldigt imponerad för något sådant hade han inte sett innan. Han hade heller aldrig blivit killad på magen tidigare.
 
 
 
 
 
Efter att han vänligt avböjt erbjudandet om att vara med på fotboll somnade han gott vid sin moders barm. 
 

Multi-tallrik, desserter och proteiner

Jahapp då var vi på svensk mark igen. 
 
Vi undvek att ta all inclusive den här resan, något vi annars har tyckt varit smidigt med barn. Men jag tycker samtidigt att man låser sig med det konceptet och plötsligt kretsar allt kring vilken tid man ska äta nästa gång. Så vi tog halvpension den här gången vilket inkluderade frukost och sedan fick vi välja om vi ville ha lunch eller middagsbuffé. Några dagar tog vi lunch och några dagar middag, beroende på planerna för den dagen. I övrigt käkade vi på andra ställen. 
 
Buffén på hotellet var okej. Jag var mest intresserad av desserterna.
 
 
 
 
 
 
Femåringens efterrättsval såg inte helt sällan giftiga ut. 
 
 
 
 
 
Spiderpapa gick all in för maten och plockade ihop något som vi snart började kallade för "multi-tallrik". Multi-tallrik är en spännande mix mellan olika maträtter lagda bredvid, och i vissa fall staplade ovanpå, varandra på samma tallrik. Gott tyckte Spiderpapp´s som alltså inte kunde välja bland alla rätter. 
 
 
 
 
På tal om mat såg jag på Cypern att Mars har släppt en chokladbit, eller nej förlåt en BAR, med protein. Och det vet vi ju sedan innan hur nyttigt allt med protein är.
 
 
 
 
Jag köpte naturligtvis en årsranson samtidigt som jag såg mitt nya hälsosamma liv spelas upp inför mitt inre.
 
Eller inte. 

33. Kan inte säga nej

Ni som prenumererar på podden vet att det släpptes ett nytt avsnitt av Veckans Smash i lördags. 

 

I det här avsnittet pratar vi film. Vad händer bara på film och aldrig i verkligheten? Jag delar med mig av den gången då jag var med på nyheterna i ett minst sagt... Eh... Lustigt sammanhang.

 

Sedan berättar Regina om sin FOMO och oförmågan att säga nej. Hur kommer det sig att vissa människor alltid säger ja, även när de egentligen inte vill?

 

Hoppas ni gillar! 

 
 

Imponerad

En person som imponerade på mig under resan var hotellets egen aktivitetsansvarig. Hon jobbade alltså inte för Tui utan var anställd av hotellet. Jag pratade en del med henne och tydligen kom hon från Estland och hade jobbat på Cypern i två månader. 
 
Alltså denna tjej var helt fantastisk! För det första höll hon i en timmas vattengympa varje förmiddag vid 10. Klockan 11 arrangerade hon vattensport för alla som ville vara med. 
 
 
 
Vid denna pool ordnades gympa och vattensport. 
 
 
 
En av dagarna hade hon pysselstund för alla barn i lekrummet. Det målades, klipptes, klistrades, glittrades och hela tjottabaletten. Några kvällar hade hon mini-disco för de minsta och senare höll hon i musik-quiz för de vuxna (med barnen i allra högsta grad involverade).
 
Igår kväll uppträdde självaste Michael Jackson (han var sjukt lik och himla duktig, faktiskt). 
 
 
 
 
Under den showen var aktivitetstjejen både presentatör och ljudtekniker PLUS att hon samtidigt hade ansiktsmålning för alla barn (!). Femåringen, som älskar allt som innefattar färg ihop med hud, stod i kö två gånger. Första gången ville han ha en hund på armen. Och det fick han. 
 
 
 
 
Sen kom han på att han ville ha ännu ett motiv och velade då mellan om han skulle be om en bäver eller en gris? Aktivtetstjejen googlade med stort engagemang bilder på både grisar och bävrar och till slut bestämde sig femåringen för en gris i avslappningsposition. Gul och svart skulle den vara. 
 
 
 
 
Se där. 
 
Ni förstår. Det fanns liksom inget som inte den här tjejen fixade. Helt klart en massa plus kanten och flera guldiga grisar till henne. 
 

Hej då!

Nu säger vi hej då till Cypern! Barnen har gråtit en skvätt. Den mindre till och med somnade för natten igår med tårar rinnande ner för kinderna. Där och då övervägande jag att riva hembiljetterna och bli kvar på Cypern. Jag kan redan säga ett ord (tack) (efharisto) och med den grundplåten kan det inte vara överdrivet långt kvar till att bli bloggare på grekiska istället?? 
 
Hur som helst - ni förstår att vi har haft det bra. 
 
 
 
 
Nu ska vi gå ombord planet till Sverige. Nästa gång vi hörs kommer jag knappra bokstäver på svensk mark.
 
Häpp! 

Slapp, slappare, slappast

Idag är vår sista dag här på Cypern. Imorgon går planet hem till Sverige igen. Lite konstigt eftersom vi kom hit för bara EN TIMMA SEDAN??
 
Obs. Uppskattad känsla av tid.
 
Vad hände med den här veckan? Barnen är inte redo att åka hem och själv har jag sjunkit så djupt ner i solstolen att jag misstänker att Tui-personalen kommer få bära både mig och stol ombord på transferbussen. Den här semestern har verkligen varit slapp. Nästan dåligt-samvete-slapp. Sedan jag blev förälder är jag inte van vid att kunna ta det så här lugnt som jag har gjort den här veckan? Men det är månne vad som händer när barnen blir lite äldre? Att dom sköter sig mycket själva och så? Någon med äldre barn får gärna bekräfta för mig att det är normalt. 
 
Nå väl. Lite har jag rört mig från solstolen idag, bland annat när vi promenerade strandpromenaden utanför hotellet. 
 
Några pics som inte innefattar en pool eller en solstol: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi enojy:a sista kvällen här. 
 
Häpp! 

Nissi bitch

Under eftermiddagen idag blev det mulet så vi passade på att göra en utflykt till Ayia Napa och Nissi Beach. Eller ”nissi bitch” som barnen uttalar det.
 
Det är helt omöjligt att göra något annat än hänga vid poolen när solen är framme (hej 36 grader i luften) så det är ändå tacksamt när molnen kommer och vi kan se oss lite om. Vi haffade bussen och det tog oss ungefär en timma att åka dit från vårt hotell. 
 
Nissi Beach är en känd strand med en sandremsa som går ut i havet och leder till en liten ö med klippor. Ni känner möjligen igen det från vykort. 
 
Bilderna här är tagna från ö-sidan. 
 
 
 
 
 
 
Det var fullt party på Nissi Bitch (förlåt men jag kan inte säga något annat nu) och femåringen blev hemskt besviken när vi sa att nej, du kan INTE vara med på skumparty. Nej inte ens i fem minuter. Jo du kommer att märkas. Nej vi kan inte hämta dig senare. Tyvärr. 
 
Pjuh. 
 
Sen promenerade vi en sväng i Ayia Napa. Man måste ändå beundra den här matbutiken som lovar ALLT. 
 
 
 
 
Svettig blev jag när jag såg den här restaurangen som var helt inredd i vitt. Jag noterade mentalt att inte gå dit med barn någon dag snart. 
 
 
 
 
Vi åt istället på McDonalds. Jag råkade beställa en stor cola och fick in något som en mellanstor bebis hade kunnat bada i. 
 
 
 
 
Sedan såg vi NÄSTAN en tredje snopp-bil. Men den snubblade tyvärr på sista bokstaven. Synd, det hade blivit en hattrick i vår spaning annars. Vi har ännu lite tid på oss, dock! 
 
 
 
 
Efter några timmar tog vi bussen tillbaka till hotellet. 
 
Hur gölligt är inte detta klösiga gäng då? 
 
 
 
 
Extra älsk på katten som har tänkt utanför boxen och lagt sig i blomlådan. 
 
 
 
Japp. 
 
Det var dagens rapport. 
 
Nu leker barnen med sina nya kompisar och jag och Spiderpapa chillar på terassen. Mycket behagligt. 
 
Över och ut. 

Smart glassätning

Idag har femåringen lärt sig engelska. 

- En ajs cream tänk you, vanilja plis, har han beställt i poolbaren. 

 

 

 

Naturligt ändå, att de första engelska fraserna han lär sig kretsar kring ett av hans större intressen i livet. 

- Nu får du inte köpa någon mer glass idag, sa jag till femåringen efter att han ätit sin andra glass på kort tid.

Men efter en stund kom han trots det springande med en tredje glass? Det visade sig då att femåringens nyfunna vän, Tage 6 år, hade köpt en glass åt honom. Eller ska jag säga ”köpt ut” en glass åt honom. 

- Det var inte jag som köpte! utropade femåringen och såg mycket nöjd ut vid vetskapen om att han inte hade brutit några regler. 

Det hela var så sött att jag valde att se mellan fingrarna gällande detta kringgående av rådande bestämmelse. 

Cypern dag 3

Förlåt för halvkassa rubriker men det får duga för nu. 
 
Idag startade vi inte helt oväntat dagen vid poolen. Jag kan meddela att det är en väldigt låg paxnings-frekvens på det här hotellet. Det vill säga, det finns alltid ledig solstolar och ingen behöver ställa klockan före gryningen. WIN på det! 
 
 
 
 
Efter några timmars badande bestämde jag och Spiderpapa att vi skulle ta bussen in till Ayia Napa.
 
Barnen skanderade följande i kör: NEEEEEEJ! 
 
Dom ville nämligen hellre stanna kvar på hotellet och leka med alla sina nyfunna kompisar. Men efter en del tjat fick vi med oss dom. 
 
Bussen till Ayia Napa tog ungefär en halvtimma. Väl där köpte barnen var sin fotbollsdräkt. 
 
 
 
 
Jag var lite orolig att Ayia Napa mest skulle bestå av berusade svenskar mixat med lika berusade engelsmän, men icke. Det är inte riktigt säsong för party ännu, månne? 
 
Vi strosade i hamnen. 
 
 
 
 
Och käkade mat på en fantastisk restaurang precis vid stranden.
 
 
 
 
 
Sen såg vi spår av fler personer som råkat trampa i våt cement (förutom tjejen vi bevittnade live igår). 
 
 
 
 
Undrar om det är så att alla på Cypern känner någon som känner någon som har trampat i våt cement? 
 
Jag undrar även om alla på Cypern känner någon med en snoppig bil? 
 
 
 
 
Det är alltså INTE samma bil som vi såg igår. 
 
Jo jag vet - häpnadsväckande! 
 
Japp. En mycket fin dag. Vi hörs med en ny rapport imorgon! Över och ut för nu. 

Cypern dag 2

Jo tack vi har det fortsatt bra här på Cypern!  
 
Jag har så många bilder att visa er! Och samtidigt så lite wifi. En dålig kombo. Men jag gör ett försök. 
 
Vi har självklart badat massor idag också. 
 
 
 
Sen har vi tagit bussen in till centrum. 
 
- Är vi fortfarande på Cypern? undrade femåringen när vi steg av två hållplatser senare. 
 
Bra fråga. Man kan ju aldrig så noga veta. 
 
(Svar: Ja vi var fortfarande på Cypern) 
 
 
 
 
Några gubbar höll på att lägga ny cement vid busshållsplatsen. Man måste ändå älska hur dom markerade stålpinnarna som stack upp ur marken med gamla pantburkar.
 
 
 
 
Dock var det ingen som markerade ut att cementen var alldeles mjuk och nylagd. 
 
- Tänk om någon sätter foten i det där? sa jag till Spiderpapa. 
 
Två minuter senare satte någon foten i det. Den tjejens sko blir möjligen inte den samma igen...
 
Sen har vi ätit på restaurang. 
 
 
 
 
Servitören bjussade barnen på glass som uppskattning för gott bordsskick. Något som femåringen glatt intog med två sugrör. Möjligen mindre bordsskick:igt. 
 
 
 
 
Sedan såg vi en bil med intressant registreringskylt som jag tycker att ni också borde ta del av. 
 
 
 
 
Här är utsikten från vår altan. 
 
 
 
Behaglig va?
 
I övrigt älskar jag våra närmsta grannar här på hotellet, ett äldre par. Det enda dom gör är att sitta på sin altan och dricka vin och läsa böcker. Verkligen HELA dagarna. Det kallar jag kvalitativ semester. 
 
Japp. Det var rapport för idag. 
 
Vi hörs imorgon! 

Pooldag

Vi har haft en fabulös första dag vi har haft på Cypern!
 
Jag vet inte om just måndagar kanske är extra lugna, men det har liksom funnits massor av lediga platser vid poolen?! Inget paxande, ingen hets. DET är semester. 
 
Barnen köpte en badring i form av en munk som de snabbt döpte till MunkiBoi. Något som möjligen skvallrar om att de tillhör en Youtube-generation. 
 
 
 
 
 
 
Vi har inte tagit oss många meter från poolen idag. Vilket möjligen är sättet att inleda en solsemester. 
 
 
 
 
Femåringen har lärt sig att trampa vatten. Eller ”shuffla” som han själv kallar det. Jag säger ju att dom är en Youtube-generation. 
 
Nu ska vi duscha och sedan äta middag. 
 
Häpp!

Frukost med en vy

Jag sitter just nu och dricker en cappuccino med den här vyn.
 
 
 
 
Det finns fortfarande lediga platser vid poolen, barnen har sprungit iväg och lekt, Spiderpapa kör en tredje (eller om det är fjärde?) (vem räknar?) vända till frukostbuffén och ja, livet är rätt gött. 
 
På återhörande! 
 

Cypern here we come

Idag åker vi till Cyyyyypern! 
 
Jag kollade vädret där nere tidigare i veckan och såg till min stora skräck att det ska bli regn och åska. Jag ville helt ärligt GRÅTA som den bortskämda ilänning jag är. Jag såg framför mig hur det skulle bli som under vår Teneriffaresa 2013 då vi hamnade mitt i Teneriffas sämsta väder NÅGONSIN. Det regnade och blåste storm HELA veckan. Det enda vi gjorde var att frysa och längta hem till februarivärmen i Sverige. Efter sju dagar landade vi åter på Landvetter - köldskadade och blekare än någonsin (jo jag har eventuellt börjat efterkonstruera historien något). 
 
Jag vill helst inte upprepa det. 
 
Men så kollade jag vädret igen, mer specifikt Fig tree bay den här gången, och till min ofattbara lättnad ser vädret bättre ut. 
 
 
 
 
Det ska tydligen regna en del men inte hela dagarna. 
 
Jag har hur som helst packat ner varma tröjor och byxor utifall att. Är det lite sämre väder får vi hitta på annat. Typ ta bussen någonstans och se oss om. Vilket vi ändå har tänkt att göra. Ni som har varit på Cypern, gjorde ni några utflykter? Tipsa gärna! 
 

En dag på Parken Zoo i Eskilstuna

Igår tog vi Lyxfällan (vår bil alltså) (jo detta blev namnet) (tack för att ni var med och röstade fram det till det vinnande bidraget) (verkligen) (stort tack) (hehe) upp till Eskilstuna för säsongens invigning av Parken Zoo. 
 
 
 
 
Förutom att åttaåringen sprang och kramade djuren kan jag meddela att jag kvickt undvek allt vad rödamattan-fotografering heter. Blotta åsynen av en röd matta gör mig obekväm och får bluffkänslan i mig att nå enorma proportioner. 
 
Barnen hade laddat järnet för karusellerna och väl inne i parken blev det snabbt åka av. 
 
 
 
 
Okej, just den här attraktionen kanske inte såg så "fartig" ut, det fanns andra som gick snabbare. Vi åkte och åkte och åkte. Åttaåringen tjoade, femåringen tjoade, pappan skrattade, mamman SKREK. I bergochdalbanan med namnet "Masken" vände sig damen framför oss om för att se vad det var för barn som satt och tjöt  henne i örat. Hon mötte då den vilda blicken på en 34-åring med luggen i givakt.........
 
Japp. 
 
Sen fick vi äta så mycket glass vi ville. Eller det kanske vi inte alls fick? Men det gjorde vi. (Jo det fick vi nog). Vi fick mat också såklart.
 
 
 
 
Alla barn fick även goodiebags. Generösa sådana med spel, gosedjur, block och annat. Jag inspekterade. 
 
 
 
 
 
Säg hej till Kingen! 
 
 
 
Ja, grisen heter så. Döpt av femåring. Respektabelt namn ändå. Skriv att det är en "söt gris" beodrade femåringen mig när jag sa att jag skulle blogga om den.
 
 
 
 
Efter en heldag i parken tog vi Lyxfällan hem till Skövde igen. 
 
Tusen tack Parken Zoo för att vi fick komma! 

32. Instagram-detox

Avsnitt 32 av Veckans Smash är här! 
 
Jag har som bekant bestämt mig för att göra kvitt mig mitt Instagramberoende, istället aspirerar jag på att lägga tiden på en dröm som jag har. Jag har faktiskt redan satt igång! Låter vettigt va? Hehe. 

 

Regina kontrar med att avslöja sitt absolut största sociala medie-beroende och det är något som hon skäms lite för...

 

Vidare diskuterar vi kreativitet. Hur blir man kreativ? Vad inspirerar? Vad får hjärnan att gå spinn i nya idéer? 

 

Just det - Regina fått ett nytt jobb också. YEY! 

 

Lyssna nedan eller prenumerera på oss i podapparna. Gilla oss gärna på fejjan också, vettja. 

 
 
 

Rinn rinn (bara du slår en signal)

Jag. Har. Blivit. Så. Snuvig. 
 
Det bara rinner och rinner och rinner och rinner och rinner ur näsan på mig... Googlar man "mänsklig kran" får man antagligen upp en bild på mig (ja nu gjorde jag det googlebart om inte annat). Its not even funny! De senaste 24 timmarna har min stackars näsa fått möta Mr Pappersnäsduk fler gånger än vad en näsa borde behöva göra under en LIVSTID! 
 
 
 
 
 
Efter att snutit mig så många gånger att det snudd på uppstått sår under båda borrarna har jag nu utvecklat en slags "dutt-teknik" med näsduken. 
 
Japp. Då vet ni var ni har mig denna fredagkväll. 
 
Meeen meeeen.
 
Solen skiner och vi har MASSOR av roligt att se fram emot dagarna som kommer! Snuvan får hålla i hatten och hänga med helt enkelt (eller ja, helst försvinna men ni fattar). 

Förlåt

Förlåt kära granne för att den enda påskliljan du hade i din rabatt nu sitter i en vas hos familjen tvärs över gatan.
 
 
 
 
 
 
Den såg helt enkelt alldeles för lockande ut. Vi lovar här med att beundra den helhjärtat så länge den varar. 
 
Mvh // Plockad av glad person på ca 110 cm.  

Att boka en tur med Islandshäst

Ni minns kanske att jag ska åka till Island med två kompisar i slutet av maj. I veckan har jag bokat en Islandshäst-tur. Nedan följer mailkonversationen jag hade med personen som har hästarna. 
 
Enjoy!
 
Jag: 
 
Hi! My name is Moa, Im from Sweden and Im going to Iceland with friends and off course we would like to ride horses. We got a tip that you provide really good tours. What do you recommend for a beginner that are not used to ridning? We are thinking 1-3 hours or so.
 
Hästpersonen: 

 

Dear Moa,

Thank you for contacting us! For not experienced riders I wouldn´t suggest any tour that is longer than 1 hour. I can recommend 1h riding in beautiful surroundings of our farm. 

 

Jag: 

 

That sounds good. Just a question before booking - is this tour ok if you never been horseridning at all before? 

 

Hästpersonen:

 

Dear Moa,

I am happy, that you decided booking with us! The tour is suited for experienced riders as well as for beginners. We will give you a really calm and experienced horse so that you will have a chance to try the Tölt and hopefully enjoy it as much as we do! Our guides will instruct you to everything you need to know.

 

HAHA! Oh my... 

 

Tydligen måste jag poängtera gång på gång att jag har NOLL erfarenhet av hästar. Och jag älskar att jag nu ska tilldelas en "really calm and experienced horse".

 

Stackars lille häst. Den vet ännu inte om att det snart kommer en 34-åring från Sverige vars enda hästerfarenhet är att inte komma upp på en häst. 

 

Jag hade gärna velat tillägga i korrespondansen att I WOULD LIKE A REALLY SLOW AND SMALL HORSE. THANK YOU ON BEFOREHAND. 

 

Men ja. Det blir nog bra det här. 

 

 

 

Påringnings-chock

Jag skrattade i mjugg när jag såg den här tweeten av Frans (som skriver en av mina favoritbloggar). 
 
 
 
 
 
Hehe. Vi har en matkassetjänst med leverans två veckor per månad. 
 
Det roliga är att jag blir lika chockad VARJE gång det ringer på dörren varannan måndag kl 20. Jag hinner svära en hel rad meningar i stil med "vem fasen ringer på dörren så här sent??" och "fattar inte folk att vi har barn som kanske sover nu??" samt tänka att det måste vara någon granne som har tappat både rim och reson innan jag kommer ihåg att det är den stackars matkasseleverantören som står utanför dörren och påringning vid den här tiden alltså är något som jag självmant har signat upp mig på. 
 
 
 
 
 
Att stå i duschen är ännu värre! Något som jag mer än en gång har lyckats göra eftersom jag hela tiden glömmer att vi har den här tjänsten. Man tycker ju att fakturorna som dimper in med jämna mellanrum borde påminna mig, men nä. 
 
A ja.
 
När chocken över påringningen väl har lagt sig tycker jag ändå att det är en himla smidig grej.
 
 

Jag har bestämt mig!

Okej - jag har bestämt mig. 
 
Det är dags att dra ner på slö-scrollandet. 
 
Med slö-scrollande menar jag all typ av scrollande på sociala medier som sker av ren vana. Jag är där allt för ofta. Min hand som per automatik rör sig mot telefonen, plockar upp den, klick klick in på Instagram. Scroll scroll. En pokébowl, någons semesterbild, Kim Kardashians rumpa i ny vinkel, ett träd i körsbärsblom... Vidare in på Facebook, klick klick. Scroll scroll. En kattfilm, någons uppdatering om vädret, tio saker bara personer som heter Bodil gör... 
 
Vad som känns som en kortare minut utvecklar sig snabbt till en hel kvart. Kanske en halvtimma. 
 
Trettio raska minuter av... Ingenting. 
 
Missförstå mig rätt. Jag tycker att sociala medier är bra. Alltså, övervägande bra. Sociala medier ger mig gemenskap, det ger mig massvis av kunskap, mängder av insikt, det har gett min röst en plattform och det ger mig... Lön? He. Men just slentrian-scrollandet, det har det blivit för mycket av. Det ger mig ingenting. Jag behöver inte veta vad alla som heter Bodil gör och jag behöver inte se ännu ett träd i körsbärsblom. 
 
Så nu har jag beslutat mig för att bli mer medveten kring mitt sociala medie-konsumerande. Jag tänker ta makten över min egen hand och min egen tumme. Istället för att lägg massa tid om dagen på planlöst och menlöst klickande ska jag lägga tid på att läsa en bok. Jag älskar egentligen att läsa böcker och jag var en bokmal av rang innan Facebook och Instagram kom in i mitt liv. Men någonstans i höjd med att "flöde" blev ett begrepp försvann allt mitt andra läsande och det är sorgligt. 
 
Sen kan det vara nyttigt att göra absolut ingenting också. Varje minut av dagen måste inte bestå av att konsumera olika innehåll. 
 
Så ja, löfte till mig själv: Sluta slö-scrolla, läsa en bok minst 15 minuter per dag, öva på att låta handen ligga still och göra ingenting. 
 
 
 
Kvinnan som tog makten över sin näve.
 

Räsermorgon

Idag tog jag och barnen sovmorgon.
 
Ofrivillig. 
 
Jag vaknade av mig själv 07:10 och insåg att väckarklockan (vem har ens en väckarklocka nuförtiden?) alarmet på telefonen inte hade ringt. Det visade sig att jag hade råkat ställa det på 07:46 istället för 06:46. Jag vet inte hur det är med er men jag hinner INTE göra iordning både mig själv och två barn, fixa frukost och lämna på skola/förskola på under fjorton minuter??
 
Men det kanske är jag som är långsam. 
 
Tur då att jag vaknade tidigare än så. 
 
Åttaåringen studsade ur sängen direkt när jag väckte honom. Det är såååå skönt att han är morgonpigg! Till alla er föräldrar med morgonpigga kids - nej det kanske inte är så roligt att ha ett småbarn som med orimligt gott humör vill göra morgon innan klockan 06 alla dagar i veckan, men det kommer komma en dag (mest troligt en vardag) (inte helt sällan en måndag eller motsvarande) då du upplever piggheten som en MASSIV fördel. Du kommer till och med prisa den. Nej jag vet, du kan inte se det framför dig just nu, men det kommer att komma. 
 
Femåringen där emot fick jag klä på i sömnen samtidigt som jag mentalt tackade för att han turligt nog äter frukost på förskolan. 
 
Vi hann till klockan 08:00!
 
Jag offrade förvisso duschen och har därför ganska flottigt hår just nu, men jag väljer att kalla flottet för "glow" och gör det bästa av denna onsdag. 
 
Häpp!
 
 
 

Bloggutmaning

Just som ni drog en lättandens suck över att bloggvärldens "utmaningar" äntligen dött ut så skakar Spiderchick liv i fenomenet igen.
 
Jaaaaaajimen!

Blogg jag läser först varje dag: Det är nog Bloggbevakning. En blogg som jag har hittat i år. Rätt ovanligt att hitta samt fastna för nya bloggar ändå, för en bloggräv som jag. 

Blogg jag hör talas mycket om men inte följer själv: Margaux kanske? Hon har vunnit typ alla bloggpriser som går att vinna de senaste 12 månaderna och har verkligen gjort sig själv ett namn på kort tid. Imponerande. 

Första bloggen jag började följa: Kenza. Och jag följer fortfarande. 
 
 
 
 


Bloggare jag beundrar och varför: Det blir nog också Kenza. Jag tycker att hon har styrt sin karriär på ett imponerande sätt. 
 
Ett av mina egna blogginlägg om jag minns extra väl: Jag har jordklotets sämsta minnen så jag är kass på att rota fram sådant där ur hjärnmassan men... Det här inlägget minns jag. Mest kanske för att det gav mig besöksrekord. 

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Det mesta som har har gjort i bloggväg de senaste tio åren har mynnat ur min blogg. Sen självklart att jag får chokladkakor hemskickade till mig med bekväma mellanrum utan krav om motprestation. Mer än att möjligen äta dom, då. 
 
Bloggare jag hade kunnat tänka mig att byta blogg med: Det måste nog bli Knivlisa. Vi lever liknande familjeliv med liknande typ av "content". Aaa jag älskar att skriva content. Jag känner mig som en copywriter boende söder om söder i Stockholm. 
 
 
 
 

Då tycker jag att det är bra segt att blogga: När jag har ångest och det smittar av sig på allt jag skriver. Då sitter jag och våndas jag över allt jag publicerar och känner mig skör. 

Då älskar jag att blogga: När kreativiteten är on fire och idéerna trillar in som myggen under en sommarkväll. Eller när jag skriver om ett ämne jag känner att jag brinner för. 
 
Happ.
 
Nu utmanar jag alla som vill!