Att boka en tur med Islandshäst

Ni minns kanske att jag ska åka till Island med två kompisar i slutet av maj. I veckan har jag bokat en Islandshäst-tur. Nedan följer mailkonversationen jag hade med personen som har hästarna. 
 
Enjoy!
 
Jag: 
 
Hi! My name is Moa, Im from Sweden and Im going to Iceland with friends and off course we would like to ride horses. We got a tip that you provide really good tours. What do you recommend for a beginner that are not used to ridning? We are thinking 1-3 hours or so.
 
Hästpersonen: 

 

Dear Moa,

Thank you for contacting us! For not experienced riders I wouldn´t suggest any tour that is longer than 1 hour. I can recommend 1h riding in beautiful surroundings of our farm. 

 

Jag: 

 

That sounds good. Just a question before booking - is this tour ok if you never been horseridning at all before? 

 

Hästpersonen:

 

Dear Moa,

I am happy, that you decided booking with us! The tour is suited for experienced riders as well as for beginners. We will give you a really calm and experienced horse so that you will have a chance to try the Tölt and hopefully enjoy it as much as we do! Our guides will instruct you to everything you need to know.

 

HAHA! Oh my... 

 

Tydligen måste jag poängtera gång på gång att jag har NOLL erfarenhet av hästar. Och jag älskar att jag nu ska tilldelas en "really calm and experienced horse".

 

Stackars lille häst. Den vet ännu inte om att det snart kommer en 34-åring från Sverige vars enda hästerfarenhet är att inte komma upp på en häst. 

 

Jag hade gärna velat tillägga i korrespondansen att I WOULD LIKE A REALLY SLOW AND SMALL HORSE. THANK YOU ON BEFOREHAND. 

 

Men ja. Det blir nog bra det här. 

 

 

 

Kommentera gärna!
Anonym

Hästarna på såna ställen brukar veta exakt var de ska gå och vad de ska göra och när 😄 Bara att hänga med mer eller mindre 👍🏼

Svar: Pjuh 😅 är lite nervös för tölten. Tänk om man trillar av? 😬
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 17:36:00
Anonym

Vet inte om detta är lugnande, men islandshästar är typ världens snällaste och i allmänhet ganska små! Jag rider islänningar (hehe) just på grund av det lugna temperamentet och att de är små! 😅 Så avis på resan! Hoppas ni får skeeetkul! 😀

Svar: Pjuh! Låter bra 😅
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 18:12:17
Anna

Åh vad underbart 😍 Nu har jag ridit i 16 år, men kan lova dig att hästarna är små och tölt är en välsigt bekväm gångart! :) Det är skitkul att rida Islandshäst, är så avis att du får göra det i den miljön!! Ska jag med göra någon gång 😍

Ps. Vill du rida STOR häst någon gång så finns vi ca 6 mil från Skövde, hehe ;)

Svar: Hör av mig om ridsuget slår till! Jag kanske får mersmak? 🤔😁
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 18:30:14 » URL: http://elfstrands.se
Carola Paro

Tölt är den gångart du minst behöver oroa dig för, man sitter väldigt stilla och bekvämt i den. Det finns betydligt skumpigare gångarter kan jag lova... ;-) :-P

Svar: Låter bra!! :)
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 18:35:51
Nathalie

Åhhhh gud vad roligt!!!!! *VILL OCKSÅ* <3

Svar: Även om jag är lite nervös och typ liiiite rädd för hästar så ska det bli jättekul! :)
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 18:41:14 » URL: http://naatly.se
Anonym

Nä men fyfan spring!! Mvh tjejen som enbart prövat sitta på en ponny som försökte gena under elstängsel för att komma åt mat 😂😂

Svar: haha... det verkar som att islandshästar är rätt lugna :)
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 20:31:24
Christina

Hej! Jag var på Island förra veckan och red islandshäst. Jag har ALDRIG suttit på en häst förut och var minst sagt skräckslagen inför detta. Till på köpet blev jag pressad av en av mina överentusiastiska resekamrater att ta en tur som var 3 timmar lång. I småpanik så kontaktade jag arrangören för att försäkra mig om att den verkligen var lämplig för totala nybörjare och de sa att ja det var den.

Och det visade sig att den faktiskt på riktigt var det! Jag sa till instruktören när vi kom dit att jag har noll erfarenhet av hästar och kommer behöva extra hjälp. De är superduktiga på att matcha ihop hästar och ryttare och jag fick världens lugnaste häst. Han var faktiskt lite väl lugn och hamnade alltid lite på efterkälken och det var svårt att få upp farten :P

Islandshästarna på sådana där ställen är supervana vid att gå med turister i grupp och de går liksom efter varandra på rad automatiskt. Man behöver typ inte göra någonting och inte styra eller så. Man kommer inte heller upp i något vidare högt tempo, möjligtvis lite skritt och om man har tur tölt.

Så här i efterhand så är jag glad att vi bokade 3 h turen och inte bara 1 h (vilket jag nog gjort om jag fått bestämma), för då hann man komma iväg lite från farmen. Jag tyckte 3 h var rätt lagom för mig som nybörjare.

Ett tips: Klä dig VARMT! Det är kallt som fan på Island. Tänk lager, lager och lager, gärna regntätt, ordentliga vantar och halsduk m.m. En sak jag ångrar är också att jag inte hade en jacka med ficka som gick att stänga, nu låg min mobil i en öppen ficka och så fort det blev lite skumpigt så satt jag mest och var stressad över att jag skulle tappa den.

I övrigt så besökte vi Blå lagunen, och hyrde bil och åkte runt Golden Circle. Vi åt också på en helt magisk resturang inne i Reykjavik som heter Fiskfelagid som jag verkligen kan rekommendera. Underbar mat, särskilt om man gillar fisk.

Ha en fantastisk resa! Island är ett väldigt fascinerande resmål:)

Svar: härligt att höra! Nu blir jag lite lugnare. Tack för tips <3
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 20:46:49
Anonym

Åh! Äntligen ett ämne som jag kan inflika med kunskap och erfarenhet i! 😅 jag har haft islandshäst i 15 år och jobbat på island med hästarna och kan vara en till person som loovar att hästarna är underbara och fantastiska med nybörjare, framför allt på dessa ridställen på island. Hästarna är över lag är trygga, ostressade och vänliga. Väldigt avis på eran tripp och hoppas ni kommer ha superkul! 😁

Svar: Har hört så mkt positivt om Island nu så känns som att vi kommer ha mer än roligt! :)
Moa DeBruin

2018-05-03 ♥ 22:58:41
Regina

Hahaha <3

2018-05-04 ♥ 10:27:45 » URL: http://egoinas.se
Caroline

Jag var på Island för ett par år sen med mitt jobb och skulle ut på en tur. Jag har ALDRIG ridit förut men fick världens snällaste och följsammaste häst. Jag behövde inte göra nåt annat än att sitta där och hänga med. Dock blev nog hästen lite ivrig när det töltades och ville springa fortare och detta ledde då till att den travade (enligt erfarna kollegor, jag vet själv inte skillnaden), men då kan jag säga att det skumpade! Kände mig helt mörbultad efteråt och hade ont i röven i flera dagar!

Svar: Ska försöka att INTE trava mao!
Moa DeBruin

2018-05-04 ♥ 13:55:35
emma

gud så kul, kommer gå galant!

2018-05-06 ♥ 21:49:41 » URL: http://islycka.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback