Böcker jag gillar

Som utlovat.
 
Här kommer tips på böcker som jag har läst det senaste. Från mig till Eder. 
 
1. Ragga som du shoppar, Lin Jansson
Boken handlar om 28-åriga Lovisa som bor i Göteborg och känner sig allmänt vilse i livet, både när det gäller kärlek och jobb. Och så är det Olivia, systern som Lovisa alltid stått så nära men som nu tycks försvinna mer och mer... Alltså, jag älskar den här boken! Jag både skrattade högt och fällde en tår. 
 
 
 
 
 
 
Jag var till och med tvungen att leta upp Lin på Instagram för att skriva till henne hur mycket jag älskar hennes bok. Jag blev dessutom helt starstruck när det visade sig att Lin tydligen känner till min blogg??
 
 
 
2. Hur man gör succé på ett Dårhus, Emmy Abrahamson 
Boken handlar om Maja som försöker hitta sin väg i livet med en halvknackig stå up-karriär. Jag tycker om hur Emmy Abrahamson behandlar psykisk ohälsa med både humor och allvar. Vissa partier i boken fick mig att skratta högt. Jag blev såå glad när jag upptäckte att Emmy har skrivit fler böcker så nu har jag börjat läsa Only väg is up, första delen i en triologi om en tjej som flyttar till London för att satsa på en skådiskarriär. 
 
 
 
 
 
 
 
3. Mitt nya jag, Sophie Kinsella 
När huvudpersonen Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal men egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Jag har läst alla Kinsellas böcker vilket är många vid det här laget. Ibland känns vissa partier av hennes berättelser lite omoderna vilket kanske har att göra med att Sverige ofta är före vad gäller jämställdhetstänk. Men jag förlåter henne för det för jag älskar samtidigt Kinsella och sättet hon målar upp karaktärer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. Kvinnan som gick till sängs i ett år, Sue Townsend 
Samma dag som huvudpersonen Evas barn flyttar hemifrån går Eva och lägger sig i sängen. Och stannar där. I sjutton år har hon velat skrika stopp till världen och nu har hon äntligen fått chansen. En häftig plot. Jag är helt fascinerad av Townsends fantasi att måla upp stundom helt bisarra situationer. 
 
 
 
 
 
 
Jag inser nu att jag just har tipsat er om fyra böcker med mycket humor, om kvinnor av kvinnor. Hehe. Jag rekommenderar alla fyra (och speciellt de två första) varmt!
 
Förresten, jag läser och lyssnar på böcker via BookBeat (ej samarbete) och kan verkligen tipsa om just bokappar. Där kan man välja och vraka, byta och scrolla som man vill bland alla böcker. Perfekt. Även om det såklart finns ett värde i en fysisk, inbunden bok också. Jag kommer nog att varva mellan app och papper, nu när jag har börjat mitt nya läsiga liv.

Kommentera gärna!
Jelena

Ljudböcker är det bästa som har kommit efter ja jag vet inte.
Älskar att läsa men av någon anledning fixar jag inte att läsa vanliga böcker på grund av för många tankar i huvudet.
Ljudböcker däremot går bra och den är perfekt vid en långpromenad med hunden eller när man städar.
Bra helt enkelt!

Svar: Jag håller med dig! Det har aldrig varit så roligt att hänga tvätt, ta hand om disken eller laga mat som sedan ljudboken kom ;) Jag gillar dock känslan av att varva med vanlig läsning för att höra min "egen" röst i boken :)
Moa DeBruin

2018-05-17 ♥ 12:11:19 » URL: http://imsevimsigamodern.blogg.se
Anonym

Ja London-serien är superfin! Läste alla tre böcker på typ några dagar. Abrahamsson har också skrivit Min pappa är snäll och min mamma är utlänning och den skrattar jag högt vid varje gång. Hon är helt fenomenal på att skriva humor!

Svar: har hört talas om att det var hennes genombrottsbok typ, ser fram emot att läsa den också :)
Moa DeBruin

2018-05-17 ♥ 16:06:12
Pia

Jag vill tipsa om bibliotekets e-böcker och e-ljudböcker! Gratis att låna såklart! (Iaf hos oss i Södertälje!) superbra!!

Svar: Ja just det! Har inte nyttjat bibblan på länge men gjorde jämt förr. Massa böcker att låna helt gratis, grymt bra! Kan man nå dessa e-böcker online?
Moa DeBruin

2018-05-17 ♥ 17:57:48
Hanna

Två andra författare som är bra är Lisa Jewell och Ruth Ware! Inte så mycket humor dock, mer intressanta personporträtt (pretto beskrivning) och spännande livsöden (ännu mer pretto). Ibland läskigt!

Svar: ska kolla in, tack för tips :)
Moa DeBruin

2018-05-17 ♥ 19:46:26
Sabina

Åh, fortsätt gärna tipsa om böcker för vi verkar ha exakt samma boksmak, haha :D

Svar: härligt att höra :)
Moa DeBruin

2018-05-17 ♥ 20:55:20 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Teresia

Tack för boktips! Har redan en gedigen boklista jag ska beta av i år men några fler kan väl inte skada :D Är en bokmal av rang. Förra året blev det det 67 böcker (målet var 52) så i år är målet minst 75! Lånar alltid på biblioteket för att spara pengar och för att slippa köpa böcker som står och samlar damm. På mitt bibliotek finns både e-böcker och e-ljudböcker, superbra verkligen. Lätt att nå via sitt online-konto. Speciellt bra var e-böckerna förra året när jag drog igenom hela Fjällbackaserien på en vecka eller två. Och så har jag ett boktips till dig. En mysig serie, om du inte har läst än, är Fredrik Backmans Björnstadserie. Den är så bra och skriven på ett helt fantastiskt sätt. Sådär, nu ska jag inte ta upp hela ditt kommentarsfält så jag avslutar här :D Ha det gott!

Svar: Wow vad mycket böcker! Grymt! Jag har lyssnat på första boken om Björnstad och älskade den! Fredrik Backman är verkligen en fantastisk författare
Moa DeBruin

2018-05-17 ♥ 22:54:49
Minns inte mitt signaturnamn

Jag vill tacka dig för att du svarade på min kommentar där jag skrev att jag inte mår så bra för ett tag sen. Jag blev rörd, och kände mig tacksam att en främling ville ta sig tid att svara på min kommentar, kände mig så himla ensam i stunden. Jag visste ju att jag behövde söka hjälp och alla runtomkring sa det, men det är något speciellt när någon helt utomstående visar omtanke. Jag fick en spark i baken att ta tag i mig själv. Med dom orden vill jag säga tack. Jag mår fortf inte bra men okej, har gått 2 ggr i terapi, fått bättre smärtlindring och HAR BÖRJAT LÄSA!😄 I pappersform då hehe, bästa terapin. Tack för boktips, och din blogg. Du är för go💜

Svar: Åh vad härligt att höra! Jag håller mina tummar för dig att du snart ska få må helt bra <3 Även om det kan gå upp och ner, jag vet. Böcker är bra grejer! :)
Moa DeBruin

2018-05-18 ♥ 00:00:18
Elisabet :)

Guld med boktips. Gillar själv olika typer av böcker och blandar gärna. Både rent skönlitterära och annat. Helt nyligen har jag upptäckt Bob Hanssons Tankar för dagen. Perfekt för den som har mycket för sig. Varje stycke är inte mer än 3-4 sidor och de innehåller både kloka tankar, tokigheter, saker att skratta åt och att fundera vidare på.

Svar: Jag gillar också olika typer av böcker, ska väl tilläggas. Så länge boken är bra, så att säga ;) Tack för tips!
Moa DeBruin

2018-05-18 ♥ 07:16:24 » URL: http://www.morochdotters.se
Boktopplistan

Tack för bra boktips! / Boktopplistan

2018-05-19 ♥ 18:32:01 » URL: http://boktopplistan.se/
Pia

Ja, man lånar biblioteksböckerna via hemsidan :) tycker det är så bra att ha i mobilen speciellt nu när jag ammar bebis!

Svar: Smart! 😊👍
Moa DeBruin

2018-05-19 ♥ 21:14:42

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback