Mina värsta service-minnen

Jag och Spiderpapa käkade lunch ute häromdagen. Vi valde, till skillnad från resten av stan, att sätta oss inomhus istället för i solen på uteserveringen. Vad trist tänker ni. Nej nej - oh boy fick vi en uppvisning!
 
Vi satt precis vid baren/kassan och förstod strax att det var kaoz på stället. Alla beställningar blev fel, allt var försenat, kocken var sjuk... Jag tyckte så synd om tjejen i baren! Jag har själv jobbat inom service och vet hur det är. Vissa dagar går allt fel! Och det underlättar knappast att folk är arg på en. 
 
Några av mina värsta serviceminnen:
 
1. När jag jobbade i kassan i en mataffär och en gubbe stövlade in från parkeringen och gav mig en RUNGANDE utskällning för att kundvagnarna krävde mynt att få loss. Han var FLY förbannad. Att det möjligen inte var jag, 19 år gammal och extrajobbande i kassan, som tagit beslutet om att vagnarna skulle kräva mynt var ingenting han reflekterade över. 
 
2. När jag, i samma mataffär, stoppade en tant och en farbror i kassan som hade vagnen full av varor "från en annan butik" men inget kvitto. Rutinen var då att jag skulle ringa in någon av kollegorna på golvet som skulle komma och verifiera att varorna inte var från vår butik. Jag ringde. Men ingen kom. Jag ringde igen. Men ingen kom. Där stod jag en alldeles för lång stund tillsammans med tanten, farbrorn och en JÄVLIGT spänd stämning. Till slut kom någon tjomme från golvet med benen släpande efter sig. Jag spjutade den personen RÄTT hårt med min blick.  
 
3. När jag jobbade på McDonalds och råkade packa en killes mat i en papperspåse trots att han tydligen inte ville ha maten i en påse. Tyvärr var jag ingen tankeläsare vid den tidpunkten (heller) så det slutade med att killen blev svinförbannad och SMÄLLDE bort påsen ur händerna på mig. Obehagligt. 
 
4. När jag jobbade i en husgerådsaffär och skulle beta av en kö längre än kinesiska muren med kunder grinigare än en nyvaken tvååring med blodsockerfall. Min chef stod bredvid, talandes i telefon, och bara... tittade på? Läge att lägga på luren och hjälpa till much??
 
Man blir ödmjuk av att jobba inom service, det ska högre makter veta.
 
 
 
Person som har en hel del minnen med servicekaraktär.  
 

Kommentera gärna!
Frida

Jupp. Jag jobbade en gång på ett café mitt på Gotlands landsbygd. In stövlar en tysk och VÄGRAR kommunicera på annat vis än tyska. Jag försöker desperat med svenska, engelska och till och med skolspanskan (!), samt skriva och rita på lappar. Han blev skitarg. Förlåt göbbe lilla att inte alla i världen är anpassade till dig??

Svar: uurrrk! Bra jobbat där ändå
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 10:42:49
Jenny

Ja usch, vissa människor blir som galna när de handlar något och skäller på den som är närmast. Jobbade 2 säsonger på Liseberg och sålde mat inne i barnlandet, griniga föräldrsr hungriga och ofta underbemande gav ju minst sagt spännade upplevelser. Visste inte att kaffe från en bryggare skulle vara ljummet för det var allt för ofta för kallt eller folk som försökte hålla emot dörrar när man stängde (stängde en timme innan parken) eller att milkshaken smälte för snabbt. Ja du hör ju

Svar: åh herregud... kan tänka mig att det var en upplevelse i sig
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 14:31:41
Cecilia

Man verkar stöta på allt möjligt folk när man jobbar inom service😂 Har förresten inte kunnat läsa din blogg från mobilen senaste dagen/dagarna, jag skickas bara vidare till en sida med två annonser🤔 kanske är knas med min telefon eller så men tänkte iallafall uppmärksamma det om det är fler som stött på det!

Måste även tacka för fantastiskt roliga historier, är inne och läser varje dag och SKRATTAR SÅ MYCKET!😄

Svar: tack för snälla ord! :) Och tack för info om annonsen, jag har mailat blogg.se :)
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 18:43:26
Anonym

Har en syster som arbetar inom Servicebranschen. Historierna avlöser varandra dagligen om hur stört folk beter sig... Klampar in i köket. Gapar i receptionen. Spyr rakt ut på golvet istället för att ta sig till en toalett, kräver mat utanför de tider som mat serveras osv... Hennes förslag är att alla människor ska tvingas arbeta 2-3 veckor vart tionde år inom bar/hotell/rest. Branschen för att bli lite mer ödmjuka samt medvetna om vilka idioter och spån det finns 😂

Svar: helt enig med din syrra! :)
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 19:12:49
Anna

Alltså, åhh! jag jobbade tre säsonger på camping (två olika) och förutom en tysk som ej pratade engelska och bara precis tillräckligt mycket svenska för att kunna checka in och ut (givetvis krånglade det så jag fick ringa chefen som var den enda som kunde tyska) så tror jag det här lätt är min värsta historia.

Jag arbetade i caféet vilket i praktiken innebar att sälja glass. Oftast var det superkul och människor på semester är i regel otroligt trevliga och har inget emot att vänta lite när det är mycket kö. En dag kommer i alla fall en man i sina bästa år (sådär 60-70) in. Han har ingen tröja på sig men den rejäla kulmagen är framme (och då är vi ett antal 100 meter från stranden och inne på campingområdet). Han har dessutom (förlåt man ska inte bry sig om sånt här) en rejält äcklig navel. Som alla andra ska han ha glass. Inga problem. Förutom att han väljer sort genom att peka på glaset... Jag har alltså ungefär ingen aning om vad han vill ha. Jag frågar såklart men hans svar är omöjliga att förstå så jag chansar och hoppas att det blir rätt. Sen avslutar han det hela med att bli arg för att jag inte kan ta emot hans norska pengar (vi är på Öland) för hans norska pengar funkade faktiskt bra i "västkust stad jag glömt namnet på men som ligger nära Norge". Ursäkta mig att det är svenska pengar som är giltiga i Sverige?

Svar: men asså gubbs som inte har vett att ha på sig kläder?? Så lustigt när det på kvinnor skulle generera ramaskri.
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 20:52:28
Sabina

Ja fy, jag har jobbat 3 år i serveringen på restaurang och vill bestämt hävda att jag åtminstone gillade människor lite grann innan dess. :'D Jobbade även en sommar i kassa på Coop och det är faktiskt helt sjukt vad för grejer folk (mest gubbar) kan hitta på att klaga på.

Svar: Ja mest gubbar faktiskt. Speciellt som ung tjej upplevde jag mig många gånger ganska utsatt, många hade verkligen noll respekt för en kan jag så här i efterhand tänka.
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 20:52:39 » URL: http://lesthi.blogspot.se
jobbar i varuhus

Alltså det måste finnas nåt gubbsyndrom. Vad i hela helvete är det som gör att dessa gubbar tror sig äga hela världen och pratar till dig som om du hade noll kunskap? Färdighet? Dom muttrar och suckar och böjer sig över kassabandet. Och ojar och skrockar och lägger till nåt ”lilla gumman” skämt. Gubbar. Överallt. Hela tiden. Och jag som sitter där i kassan och har inget annat val än att le artigt och skratta åt äckliga skämtet och ursäkta mig över det att lilla gubben inte fick -30% rea på denna produkt fast han alldeles säkert hade läst en annons med sådant erbjudande fast det absolut inte finns någon sån. Och le och önska god fortsättning. Alla dessa gubbar. Kan inte dom ba sluta????? H. förtvivlad/arg/skitarg

Svar: Förhoppningsvis kommer snart trevligare och mer hänsynsfulla gubbgenerationer :-/
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 22:21:19
Elin

Jobbade också extra på Mc Donalds och in kommer en dag en påverkad man och vill ha en liten hamburgare. Vänligt berättar jag att det kommer ta två minuter. Fly förbannad blev han och när han redan efter en minut får hamburgaren i en påse tar han påsen och drämmer till den rätt i ansiktet på mig. Rätt chockad stod man kvar där sen.

Svar: Men Gud! Fy vad otäckt
Moa DeBruin

2018-05-24 ♥ 22:58:17
C

Jag jobbar som tandhygienist och jag är flera gånger i veckan med om patienter som blir arga när jag diagnostiserar karies och parodontit. Hur kan det stämma när jag borstar tänderna? Och jag har ju inga problem! Man vet liksom inte vad man ska svara. Typ förlåt eller? 😂

Svar: Men guuuud! Fölk! 😂
Moa DeBruin

2018-05-25 ♥ 21:13:39
Sandra

Ja herremingud. Jag har också jobbat i kassa och vet hur stressigt det kan vara. Man gör ju sitt bästa, speciellt när det är långa köer. Därför har jag så svårt för folk som står i kö och suckar och frustar för att det tar lång tid och slänger ur sig "men kan de inte öppna en till kassa?!". Gaah! Stå i kö och håll **** vill jag säga. Hade det funnits möjlighet att öppna en till kassa hade de såklart gjort det. Människor kan vara helt fantastiskt dumma ibland. Jag blir också överlycklig av trevlig och hjälpsam servicepersonal som man bara vill ge en medalj för att de gör en glad.

Svar: Helt enig!
Moa DeBruin

2018-05-26 ♥ 11:45:14
Jenny

Sedan jag jobbade i butik har jag svårt att gå in i en affär sisådär 10-15 minuter innan stängning om jag inte vet exakt vad jag ska ha och vart det finns. Jag hatade ett par kunder som alltid kom in en kvart innan stängning, gick runt och kollade i 15 minuter och sedan när vi släckte lamporna fick fart och hämtade 10 olika varor som de ville ha till specialpris alternativt pris från en ogiltig offert...

Svar: haha JAG VET! håller helt med! Så sjukt drygt med kunder som hade noll respekt för att vi stängde utan tyckte att dom skulle gå runt och ha butiken för sig själva i en halvtimma. Urk.
Moa DeBruin

2018-06-02 ♥ 20:27:39

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback