Spiderchick

Slö-scrollnings-detox
Hur går det då med min slö-scrollnings-detox undrar ni kanske? 
 
Jo tack det går bra. 
 
Som sagt, jag tycker på intet sätt tycker att sociala medier är dåligt, utan det är just slö-scrollandet som jag vill komma ifrån. Den där impulsen att varannan minut plocka upp min telefon för att "se vad som har hänt" (vilket i 99,5% av fallen är inget) och sedan virra mig vidare in på Kim Kardashians assistents hunds Instagramkonto för att fastna där orimligt länge.
 
Slut med det!
 
Jag har tagit följande actions i min detox: 
 
1. Jag tar inte med mig telefonen på toaletten 
Det här kanske låter galet - men jag har de senaste veckorna uträttat mina behov helt utan stimuli från sociala medier. Kan ni förstå?! Vid något tillfälle har jag plockat med mig senaste numret av Elle som lektyr. Men that´s it. 
 
2. Jag läser böcker 15 minuter (minimum) per dag 
På Cypern hann jag läsa ut två böcker (!) och överlag har jag läst SÅÅÅÅ mycket bra det senaste! Jag ska tipsa er om flera grymma boktitlar i ett separat inlägg. Det roliga är att läsningen har inspirerat mig så pass att jag har börjat knappra på min egen bok. En dröm som har jag haft sedan jag var liten. 
 
3. Jag undviker dubbelskärmning 
Tittar jag på tv så tittar jag på tv. Jag flaxar inte iväg in på Kim Kardashians assistents hunds Instagramkonto. Igen. Nej nej. Telefonen ligger långt bort. 
 
4. Jag kollar inte sociala medier det första eller det sista jag gör varje dag 
Den här impulsen kräver styrka för det är såååå lätt att hamna där. Men det går om man vill. 
 
5. Jag begränsar mig
När jag väl är inne på sociala medier privat begränsar jag mig medvetet kring vad jag tar del av för "content". Det ska inte bara vara massa blaj (och med blaj menar jag typ destruktiva kommentarsfält eller Kim Kardashians assistents hunds Instagramkonto) (förlåt Kim Kardashians assistents hund) (om du finns). Kalla det gärna en filterbubbla, men jag lever gärna i en eftersom jag på riktigt tror att vi mår dåligt av att veta för mycket om för många. 
 
Happ.
 
Hur går det för er andra som beslutade om en detox?
 
 
Person som läste två böcker på denna plats. 
 
 
Jenny

Vad spännande med bok! Skönlitterär eller fakta?

Svar: Prosa! Vilket alltså betyder skönlitterärt hehe ;) *försöker låta proffsig*
Moa DeBruin

Sofie

Har inte kört någon renodlad detox av mobilanvändandet nu på ett tag, men försöker hela tiden vara kritisk till mitt sociala medier scrollande. Ibland tillåter jag mig själv att slöscrolla, men jag försöker istället att avfölja och ta bort sådant som ändå inte "ger mig något". Har i princip bara vänner jag följer på Insta + någon enstaka kändis som jag tycker är rolig och uppiggande. Följer inte ett enda företag osv. Det har iaf gjort mig till en lite vettigare mobilanvändare, men ska nog ta tag i toalett-surfandet! Det är inte rimligt att spendera 5 min på toa för att kissa bara för att det är ett lämpligt tillfälle att uppdatera sig i instaflödet :P

Svar: Nä det är ju rätt sjukt att, i alla fall jag, hamnat i ett stadie där jag känt mig "rastlös" om jag inte tar med mig telefonen på toa. Låter som en sund tanke du har!
Moa DeBruin

Emma

Vad sunt detta låter! Ska definitivt ta efter pronto. Har länge känt att mitt mobilanvändandet tar mer än vad det ger och att det skapar en form av stress som inte känns så sund.

Nathalie

Bra jobbat! :D
Själv har jag återigen fått dille på instagram och folks stories. Även börjar lägga upp orimligt mycket själv :O Nyss var jag stolt över att jag inte använt insta sen januari, men nu undrar jag vafan som hände medan jag sitter med telefonen i näven :O Dock är jag sjukskriven, har ingen familj eller liknande så jag behöver något att sysselsätta mig med.

Kraam

Svar: i mångt och mycket är ju sociala medier ändå sociala :)
Moa DeBruin

Amanda

vill gärna ha tips på böcker 👏🏼😀 och grattis till den fungerande detoxen, hoppas också komma dit en dag!

Svar: Tips coming up idag 😄
Moa DeBruin

Hanna

Går sådär! Har börjat läsa på kvällen istället för att glo på mobilen enbart. Men scrollar fortfarande i väntan på bussen, på bussen (samtidigt som jag lyssnar på podd), vid tvn etc.... Små steg antar jag ;)

Svar: små steg är bättre än inga steg :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress