Återbruka mera!

Förutom att INTE slänga mat har jag också bestämt mig för att inte handla några nya kläder om jag verkligen inte behöver.
 
Jag har dragit ner mitt klädkonto rejält för lets face it - hur mycket kläder behöver en 35-årig kvinna boende i stan som stannade i längden någon gång i 12-års åldern och som har noll vana av att MacGayver-rulla sig i olika buskar? Svar: Inte så mycket kläder. 
 
I början av hösten kände jag dock behov av en mellantjock jacka. Innan jag omedelbart slängde mig ut för att handla första bästa variant gick jag ner i vårt förråd och tog mig ett kik. Vad hittade jag där? Jo två (2) stycken mellantjocka jackor/kappor. Båda kändes jättetrevliga, trots minst 10 år på nacken.
 
Först hittade jag den här svarta kappan som jag köpte på H&M typ 2006, tror jag. 
 
 
 
 
Den är knälång, lätt utsväng och sitter himla fint över axlarna. Den har perfekt tjocklek för temperaturen så här under senhösten. Den knäpps med tre knappar som alla har varit på vift minst en gång, men då är jag snabbt där med nål och tråd. Ingen kommer undan. 
 
Sen hittade jag den här lite tunnare jackan i kimonomodell som jag köpte på Monki 2008 eller så. 
 
 
 
 
Den är något oversized och jag knyter den med ett band i midjan eller låter den hänga rakt. Med en tjockare tröja under är även den perfekt så här under senhösten. 
 
Nu känner jag nästan hur jag ryser lite lätt vid tanken på att jag INTE hade kollat i förrådet och istället rusat iväg och köpt mig en ny garanterat snarlik svart jacka. Hu! 
 
Förresten blev återvunna kläder årets julklapp i år. Grymt om ni frågar mig.
 

Kommentera gärna!
Pia

Har också fyndat endel i förrådet! Härom hösten letade jag läääänge efter den perfekta tunna höstjackan i affärer och second hand för att sen hitta den på loftet och komma på att jag köpte den ju redan förra hösten 😅

Svar: Du var lite smartare än du själv trodde där alltså ;)
Moa DeBruin

2018-11-22 ♥ 18:16:59
Nathalie

Så perfekt när man lyckas fynda i sin egen garderob eller hittar gamla godingar i förråden! Jag hittade själv en vinterjacka häromdagen!
Kraam

Svar: Grymt!
Moa DeBruin

2018-11-22 ♥ 18:21:31 » URL: http://naatly.se
Sofia Johansson

Perfekt ju👍🏼 Det är alltid lika kul när man går igenom gamla kläder man lagt undan och inser att det är flera plagg man vill ta fram igen. Jag har en jacka som jag köpte när jag gick i mellanstadiet kvar (jag är 30 år nu) som jag bara älskar 😊

Svar: haha grymt! snacka om återbruk. Det sjuka är att allas våra kläder säkert skulle kunna hålla (typ) så länge. Vi skulle ju egentligen nog bara behöva köpa nya plagg var tionde år eller så, rent slitmässigt
Moa DeBruin

2018-11-22 ♥ 19:22:50 » URL: http://sofiajohanssons.se/
roy mattsson

att handla på loppis är så fantastisk både köpa till priser träffa mycket nya människor och framför allt en fin återanvändning. och spara en slant och miljö. Roy M ALIAS IKAROS

2018-11-25 ♥ 10:08:32 » URL: http://royikaros.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback