Bachelor re-cap

Jahapp dags för veckans re-cap av Bachelor. 
 
• Det har varit en del gruff bland tjejerna ni huset. "Du vet ju hur tjejer är?" sa Michelle till David. Nä, hur ÄR tjejer? vill jag hoppa in i rutan och fråga. Jag tycker att det är tråkigt när man avfärdar tjejer som skitsnackande och bråkiga. Män kan vara minst lika bråkiga (och starta krig och så där). A ja, en feministisk passus. 
 
• Med det sagt har Karin blivit husets "störningsmoment" (tydligen). Som tittare kan man förstå att det sticker i ögonen på de andra att hon kommer in på slutet och seglar upp som favorit. Men jag tycker ändå inte att Karin förtjänar aggen.
 
 
 
 
• Li verkade ta illa upp av att Davids kompisar tyckte att hon betedde sig annorlunda när inte David var med. Det hade jag också tagit illa vid mig av, speciellt när budbäraren inte kan peka på en specifik sak. Jag hade antagligen legat vaken i nätter och rannsakat varenda rörelse jag gjort.  
 
• Jag har respekt för årets Bachelor! Det har jag. Han verkar rak, ärlig och trygg i sig själv. Bra att han var schysst att låta Camilla lämna innan ceremonin. Ett stort plus att han inte missbrukar sägningen "let´s mingle". 
 
• Elina fick åka hem! Naaaaaj! Men jag förstod att det var ditåt det barkade redan i början av avsnittet. Hur visste jag det? Jo för de personer som produktionen ger extra kameratid får alltid åka hem. Om någon säger "jag känner mig säker" eller "min magkänsla är bra" då vet man att i den näven hamnar det ingen ros, nä nä nä. 
 
 
 
 
• De tjejer som nu är kvar är en brokig skara girls. Och det är ju härligt. Som situationen ser ut nu tippar jag Hedvig och Gabriella i "finalen" där David till slut väljer Hedvig. ELLER Gabriella. För när jag tänker efter har Hedvig varit med mer i Tjejerna avslöjar allt än vad Gabriella har. Har Gabriella varit med där alls?? Dun dun dun dun... *spänningsmusik*
 
Ni ser. Jag går inte så mycket efter känslan programmet ger utan spanar mest efter produktionens tekniska och dramaturgiska aspekter. Mvh // Your average viewer 
 
 

Kommentera gärna!
Diana

Med risk för att du kommer att ogilla mig och min kommentar så håller jag ju med i att många, väldigt många tjejer är snackare och går bakom ryggen... Det är väl inget att hymla med men något att jobba på. Det jag menar är, man får se det som det är men det betyder inte att man måste alltid ha det så och acceptera det. Vi KAN jobba på att bli mer solidariska!
Jag har sett för mycket för att blunda för hur verkligheten ser ut men jag önskar och jobbar för att ändra på det, att lära ut och visa att man kan förändras, vara bättre och stötta kvinnor i livet. <3

Svar: Det är jag helt enig med dig, att det självklart kan hända och att det inte är acceptabelt. Det jag vänder mig mot är att det i alla tider generellt har hetat att "du vet hur tjejer är" eller "tjejer kan inte samarbeta" "tjejer snackar bara skit och hugger en i ryggen". Redan när tjejer är små får de höra att de "inte kan leka tre". Det är sorgligt tycker jag när tjejer i de allra flesta fall är helt fantastiska på att ta hand om och finnas där för varandra och bevara relationer. Varför pratar man aldrig om det? "Du vet ju hur tjejer är" skulle jag vilja säga och då mena att tjejer är helt fantastiska på att stötta, lyssna och finnas där. Men patriarkatet tjänar naturligtivs på att vi fortsätter odla den andra "sanningen" om kvinnor. Nu har ju Karin varit utanför i huset och det är inte okej, men jag tänker att man då inte måste beskriva det som "du vet ju hur tjejer är" utan använda andra termer. Jag vill i alla fall inte vara med och sprida den "sanningen" längre. OBS! Det är vad jag tänker i min analys, men jag förstår att alla kanske inte har samma analys eller tänker så i "stundens hetta". Jag tycker inte illa om dig :) <3
Moa DeBruin

2018-11-21 ♥ 11:41:18 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/lamadre/
Elin

Störig grej i veckans avsnitt är att David ba "Karin är mycket mer mogen än de andra". JA jo men du har ju också valt tjejer som är typ 23-26 plus en "livsnjutare" på 20 år som avbröt som Indienresa???? Han får väl välja mogna tjejer i sådant fall?

Svar: Ja men verkligen!
Moa DeBruin

2018-11-21 ♥ 13:59:58
Maja

Vaaa jag gillar inte alls David! Tycker han är rätt taskig och verkar ha noll känsla för... känsla. Haha. Liksom för rak och gå-påig, verkar svinjobbig att vara ihop med pga bristande empati. Och detta att han antar att alla tjejer är skitkära i honom? Att han blir skeptisk om de inte lovordar honom och han presentationsvideo direkt. Min favorit är Gabriella så jag hoppas ju då såklart att hon inte blir vald utan får nån annan bättre kille istället... ;)

Svar: när du vinklar det på det viset så... ;) Jag tycker dock att han är mycket härligare än tidigare bachelors. Han vet vad han vill liksom och känns trygg :)
Moa DeBruin

2018-11-21 ♥ 16:10:54
Jessica

Angående ovanstående kommentar så är det väl inte David som valt ut tjejerna, utan produktionen? Men man kan tycka att produktionen kunde castat tjejer i hans egen ålder...

2018-11-21 ♥ 20:09:46
Marie

Jag ÄLSKAR också Bachelor! Och kollar avsnitten kl 5 på morgonen på måndagen när de kommer ut! ;-) Men så ledsen att Matilda kommer lämna nästa program! Henne trodde jag på!!
Den amerikanska versionen kollar jag också på! Och den googlar jag alltid vem som får den sista rosen.. sen ångar jag mig direkt efter! Funderar själv på hur man skulle vara i ett sånt program!! Skulle man hålla sig i bakgrunden och ha en låg profil eller skulle man hålla låda och tycka och tänka högt som vissa gör?? Åh.. nu längtar jag tills på måndag!! Så härligt att läsa att det finns fler som älskar detta fantastiska program! ;-)

Svar: Tror du Matilda kommer lämna?? Jag tänker att de planterat vilseledande grejer... ;) Jag brukar också alltid googla haha! Allt för lockande när man kan det liksom. Jag skulle nog vara en som drog mig undan. Är INTE avis på de som är med.
Moa DeBruin

2018-11-21 ♥ 21:01:22

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback